跳至

首頁

尾頁

男爵府

由上年11月初放假到依家, 好多時間對住兩個仔, 每次同佢地玩, 又見到細仔對住我"un koo"又笑, 真係好冧呀! 話咁快下星期一又要番工, 心情好矛盾, 會期待工作上有新project再跟, 但另一方面, 又會少咗好多時間湊仔, 每日淨番夜晚一陣嘅時間同佢地相處.......

有冇就快番工嘅媽咪呀? 你地嘅心情又係點呀?

禁止訪問

大宅

我過完新年都要返工喇!我都好唔捨得呀!咁就3個月喇!!:-(

洋房

好掛住的感覺

我已經返左幾日工了,第一日返工時成日都好掛住BB,周不時打開部手機望下張相,"望梅止渴"。

子爵府

我都係下星期一返工, 都好唔捨得bb, 今日開始戒人奶, 改為全奶!

複式洋房

原文章由 cwclsh 於 08-1-27 15:23 發表
我過完新年都要返工喇!我都好唔捨得呀!咁就3個月喇!!:-(

我都係過完年返工,到時我都唔知我會點:cry: ..... 呢三個月真係過得好快!

複式洋房

原本我是今天開始回公司上班的, 但因在星期六替囡囡打了五合一針和肺鏈針之後她有些少反應, 燒了差不多兩天, 而且今天又要到健康院檢查, 所以便請了一天假. 其實我明天上班之後都怕有點兒不習慣, 尤其是會常常想着囡囡及兒子. 雖然我仔仔巳經是八歲, 但在我放產假的那段時間都是我和賓妹一起照顧他們, 想起那些日子真會覺得不捨得, 如果我有一日中了六合彩, 我會 RESIGN, 之後就全職照顧他們.

大宅

原文章由 tinchakhin 於 08-1-29 08:18 發表
原本我是今天開始回公司上班的, 但因在星期六替囡囡打了五合一針和肺鏈針之後她有些少反應, 燒了差不多兩天, 而且今天又要到健康院檢查, 所以便請了一天假. 其實我明天上班之後都怕有點兒不習慣, 尤其是會常常想着囡 ...

我都等緊中六合彩嘅一日, 最好係2月16號前, 因為果日我開始要返工啦.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我唔駛返工,不過報左個course..下個星期開始上la...希望我ok la..

別墅

睛靈勳章

我係今個星期五返工, 宜家好唔捨得bb,之前冇都唔捨得,完来到最后一刻先明白同体會呢重心情!擔心個媬母同BB相處!有钱真係想吾做工全職照顧BB.

大宅

pwypaulina:

我同你好似,由上年10月尾放假到依家,好多時間對住兩個女,每天接送大女上落校車,埋身餵細女食奶奶,感覺同佢地好close好close。過完年就返工啦,心情真係越來越沈重,除咗唔捨得,仲要好擔心工人一個揍兩個攪唔攪得惦,兩個女好似頓時失去貼身/心照顧,真係不忍,好唔安樂。:-(

原文章由 pwypaulina 於 08-1-27 01:10 發表
由上年11月初放假到依家, 好多時間對住兩個仔, 每次同佢地玩, 又見到細仔對住我"un koo"又笑, 真係好冧呀! 話咁快下星期一又要番工, 心情好矛盾, 會期待工作上有新project再跟, 但另一方面, 又會少咗好多時 ...

首頁

尾頁

跳至