親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我打算4月尾5月頭自遊行同Honey和囝囝(30months)去東京-->東北-->東京(7日).因3月份假期的機位很多都full了,現在唯有
plan4月尾5月頭去,到時可以駕車去東北(北海道)睇Sakura.

有冇人打算4月尾5月頭去?或者之前去過都俾D意見. Thanks

琥珀宮

畀面勳章

係咪由東京開車去東北/ 北海道 路程都好遠喎, 有冇CHECK 過車程幾遠 你去7日我怕你好趕喎

原文章由 MoonMC 於 08-1-26 13:39 發表
我打算4月尾5月頭自遊行同Honey和囝囝(30months)去東京-->東北-->東京(7日).因3月份假期的機位很多都full了,現在唯有
plan4月尾5月頭去,到時可以駕車去東北(北海道)睇Sakura.

有冇人打算4月尾5月頭去?或者之前去過 ...

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

4月尾5月無哂櫻花喇
東北是指邊到 ----> 日光, 鬼怒川 .......

原文章由 MoonMC 於 08-1-26 13:39 發表

有冇人打算4月尾5月頭去?或者之前去過 ...

複式洋房

北海道的櫻花開得比較遲,U Magazine 話大約4月尾5月頭至開花,不過我都會再check清楚.

東北是指札幌/旭山公園/富良野.

原文章由 1928mickey 於 08-1-27 17:02 發表
4月尾5月無哂櫻花喇
東北是指邊到 ----> 日光, 鬼怒川 .......

琥珀宮

畀面勳章

你你指搭飛機經東京去札幌, 再駕車去旭川/ 富良野 札幌/旭山公園/富良野係道央, 一般人指東北係青森/ 十禾田, 好少人叫北海道做東北喎, 駕車遊道央當然好方便啦, 帶住小朋友駕車就最好啦 我未去過北海道賞櫻, 只去過賞薰衣草咋

原文章由 MoonMC 於 08-1-27 23:23 發表
北海道的櫻花開得比較遲,U Magazine 話大約4月尾5月頭至開花,不過我都會再check清楚.

東北是指札幌/旭山公園/富良野.

大宅

MoonMC,

hi!
我都係打算5月頭去北海道wor,
我都check過下d website,
北海道係要5月頭先有櫻花呀,
所以你放心,不過當然數量就無京都果咁多啦!
但係我好鍾意北海道都會照去.

你打算搭咩機呀,我想搭cx呀,
因為有直飛到札幌,
但個cx holiday電話真係難打到暈,
佢5月份package價錢仲未有,
我要等到3月尾先可以book呀!

另外,我計劃會係美瑛住民宿,
我以前住過,好正架!

[ 本文章最後由 bplam 於 08-1-28 11:43 編輯 ]

複式洋房

Hi bplam,

我打算搭CX,我都等左半個鐘才有人聽.佢話要3月尾至4月頭至有5月份package price list. 現在改左5月10日至18日(去9日).因為天氣冷,櫻花會遲少少才開.

現在plan緊行程,可能會......
Day 1: 香港->札幌 (机場鴐車去登別)
Day 2: 登別->洞爺
Day 3: 洞爺->函館
Day 4: 函館 (因有太多美味的魚子和海膽要食)
Day 5: 函館->小樽, 定山溪
Day 6: 定山溪->富良野
Day 7: 富良野->美瑛
Day 8: 美瑛->札幌
Day 9: 札幌->香港

請分享你的行程...

首頁

尾頁

跳至