家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題 請指教

伯爵府

我用粉紅色頭果隻海綿地拖!先用水抹要一次一個方向抹就要洗洗個頭再順住去抹!一定要抹一就要洗個地拖頭一次!但最重要就係廁所要時常開抽氣!由其係沖完涼後!

子爵府

可嘗試用這個日本牌子的「浴室去霉貼」 - http://www.j-style.com.hk/Bio02.htm

售賣點 http://www.j-style.com.hk/bio-sell.htm

BIO浴室去霉貼

實驗地點:住宅的浴室之中(居住了3年,5名家庭成員)
實驗方法:把BIO 浴室去霉貼放於浴室天花中間位置 ; 實驗時間:1個月

BIO 洗碗盆/洗手盆槽櫃抗霉除臭盒
實驗地點:洗碗盆槽櫃內
實驗方法:把一塊芝士放於洗碗盆槽櫃內 ; 實驗時間:兩個星期
BIO洗手間除臭瓶
實驗地點:兩個洗手間內
實驗方法:把BIO 洗手間除臭瓶放入其中一個洗手間內,於一星期後測量臭味 ; 實驗時間:一星期

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你個天花牆係普通油油定係咩呀.
如好普通嗰d油,你先用乾布抺左先,唔係既會一達達ka.
抺好後再用濕左既布抺乾淨就得.
但我通常都會用火酒抺多次.消毒呀.

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

請問 HOW MUCH ?

原文章由 麥豬豬 於 08-1-27 18:13 發表
可嘗試用這個日本牌子的「浴室去霉貼」 - http://www.j-style.com.hk/Bio02.htm

售賣點 http://www.j-style.com.hk/bio-sell.htm

BIO浴室去霉貼

實驗地點:住宅的浴室之中(居住了3年,5名家庭成員)
實驗方法: ...
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

別墅

原文章由 kellyly 於 08-1-27 21:34 發表
你個天花牆係普通油油定係咩呀.
如好普通嗰d油,你先用乾布抺左先,唔係既會一達達ka.
抺好後再用濕左既布抺乾淨就得.
但我通常都會用火酒抺多次.消毒呀. ...

多謝大家提供比咁多方法 我今個星期日會體驗:tongue:

麥豬豬:
我都想知呢隻"BIO浴室去霉貼" 大約 幾多 $$, 好似幾好咁, 你有無用緊? 效果又如何? 可以分享嗎?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

有冇人試過呀?

邊度買呢?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

JUSCO有得賣, BIO好多產品都真係好好, 價錢貴少少, 但係一分錢一分貨, VERY GOOD.

子爵府

原文章由 君瑤媽 於 08-1-30 20:50 發表

多謝大家提供比咁多方法 我今個星期日會體驗:tongue:

麥豬豬:
我都想知呢隻"BIO浴室去霉貼" 大約 幾多 $$, 好似幾好咁, 你有無用緊? 效果又如何? 可以分享嗎? ...

我都係在網上睇到呢系列產品好似幾好用咁,咪同大分享下資訊囉!至於好唔好用或者貴唔貴我都唔知賣幾錢架!你都唔好諗住日本仔野會平囉!不過日本仔野一向都有品質保証兼靠得住,加上又有回應說話呢個牌子D野好用,就算貴D都冇所謂啦,最緊要物有所值嘛!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

睡房可用嗎?

侯爵府

你可以試吓用呢隻呀! 不過我未用過
http://www.j-style.com.hk/Bio05.htm

我用過以下產品, 好正
http://www.j-style.com.hk/living01.htm

原文章由 vet 於 08-2-12 01:34 發表
睡房可用嗎?

男爵府

漂白水, I tried it before, look like new after used.

原文章由 君瑤媽 於 08-1-27 11:14 發表
如題 請指教

[ 本文章最後由 GiCa 於 08-2-12 17:57 編輯 ]
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

侯爵府

我都係用漂白水抺, 但今次懶得濟, 發左霉成個幾月先抺, 雖然大部份都白返, 但有D 大點嘅, 抺極都極唔甩. :cry:" />
原文章由 GiCa 於 08-2-12 17:55 發表
漂白水, I tried it before, look like new after used.

男爵府

Try don't put any water

原文章由 Super-Man 於 08-2-12 18:01 發表
我都係用漂白水抺, 但今次懶得濟, 發左霉成個幾月先抺, 雖然大部份都白返, 但有D 大點嘅, 抺極都極唔甩. :cry:" />
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

I went to Jusco Tuen Mun but cannot find any bio product,:cry:

anyone can tell me where to buy? thanks

侯爵府

你試下打去代理度問下邊度有promote做

http://www.j-style.com.hk/Contact.htm

原文章由 vet 於 08-2-14 22:34 發表
I went to Jusco Tuen Mun but cannot find any bio product,:cry:

anyone can tell me where to buy? thanks

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

thanks

侯爵府

我今日係mega box B & Q 見到有Bio產品賣, 浴室去霉貼 $78/盒, 不過貨架上已經冇貨

原文章由 vet 於 08-2-15 20:38 發表
thanks

[ 本文章最後由 諺諺mum 於 08-2-18 15:11 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至