母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

就黎擺滿月, 唔想出街就餵奶粉...儲左雪奶, 應該點帶出街?

別墅

我會用冰袋, 入面放干冰,飲時咪叫酒樓伙計攞熬水比我坐反熱啲奶.
又或者先坐熱啲奶, 用暖水壺裝出街.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

唔知邊樣比較安全o的呢?!
咁係咪應該將o的冰奶解凍左, 跟住放入冰袋呢?

大宅

用冰袋/Fridge-to-go載住雪奶, 要用時座熱. 冇必要暫時不要儲冰奶因為營養價值會降低嫁. 況且帶出街有排都唔溶. 儲冰奶係你每日生產多過每日用量才儲起第日備用.

原文章由 brbaby2007 於 08-1-28 00:05 發表
唔知邊樣比較安全o的呢?!
咁係咪應該將o的冰奶解凍左, 跟住放入冰袋呢?

珍珠宮

明白明白...... 初初以為有多可以儲黎第日我返工用, 點知佢呢排食得好多.....就黎用曬我前幾日既儲量.........

大宅

點解你出街唔埋身餵??? 又新鮮又方便唔駛帶咁多野~~
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

珍珠宮

想問咩叫: Fridge-to-go?

小笨媽, 事關我餵親個女就30min, 滿月o個晚, 失踪咁耐, 唔掂喎........

珍珠宮

help~

大宅

Fridge-to-go is a handy ice bag which you don't need to add 雪種. They can be bought at Baby Outlet and Sports shops at Fa Yuen Street. See the products here -
http://www.fridge-to-go.com/
[url=http://lilypie.com][img]http://lilypie.com/pic/080130/QHJc.jpg[/img

大宅

呢樹都有條 thread 講fridge to go:

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1274127

原文章由 brbaby2007 於 08-1-29 22:42 發表
想問咩叫: Fridge-to-go?

小笨媽, 事關我餵親個女就30min, 滿月o個晚, 失踪咁耐, 唔掂喎........
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

珍珠宮

感謝兩位~~~ :;pppp:

大宅

客咩氣~~

原文章由 brbaby2007 於 08-1-31 19:32 發表
感謝兩位~~~ :;pppp:

珍珠宮

我已經訂左一個喇......多謝你地呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊