論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

雖然唔係貴重野,但佢成日掉我d野......話左佢要問左我先,我唔介意佢成日問我....佢都係咁自把自為咁掉我d野,你地d工人有無咁架?可以點解決呀?係咪要話扣佢人工呢再係咁,請比意見丫thanks

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 lormy 於 08-1-28 00:36 發表
緊係要佢賠啦!

但好彩比我見到又執得返....咁點呢?睇唔到又唔知佢掉我d野......真係頭痛呀....小朋友玩具既配件,掉左就無啦麻......唉

大宅

俾我丙到佢9彩, 問佢點解要掉?有乜理由? 佢答完我之後, 我會開佢櫃桶, 隨手掉佢一件衫, 同佢講番同一個理由, 睇下佢下次仲敢唔敢, 因為唔係佢地$, 佢地唔好理, 掉番佢d o野第佢自己睇下係咪好難受, 同佢講: 我都好難受啊...你下次唔好再係咁啊

原文章由 Sindy 於 08-1-28 00:47 發表

但好彩比我見到又執得返....咁點呢?睇唔到又唔知佢掉我d野......真係頭痛呀....小朋友玩具既配件,掉左就無啦麻......唉

小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

珍珠宮

好媽媽勳章

咁又好似火藥味重d......不過我覺得我真係好好eq...比著係我d細路成日講極都唔聽,真係炳到佢九彩........唉...我體諒佢home sick,但佢又唔體諒下我......真係難搞......想搵人幫下手,點知又係搞到自己

原文章由 fion2504 於 08-1-28 00:52 發表
俾我丙到佢9彩, 問佢點解要掉?有乜理由? 佢答完我之後, 我會開佢櫃桶, 隨手掉佢一件衫, 同佢講番同一個理由, 睇下佢下次仲敢唔敢, 因為唔係佢地$, 佢地唔好理, 掉番佢d o野第佢自己睇下係咪好難受, 同佢講: 我都好難 ...

子爵府

原文章由 Sindy 於 08-1-28 00:57 發表
咁又好似火藥味重d......不過我覺得我真係好好eq...比著係我d細路成日講極都唔聽,真係炳到佢九彩........唉...我體諒佢home sick,但佢又唔體諒下我......真係難搞......想搵人幫下手,點知又係搞到自己

...

有冇問佢点解掉咗你 D 野, 之前唔問咗先? 佢哋初嚟, 溝通有冇問題? 完全冇 experience ge Bun Bun, 会唔会比佢激到嘔

珍珠宮

喂~ D工人你要當佢地係[白痴]咁教架喎, 每一件事都要講唔好呢樣, 唔好嗰樣, 手指住物件講, 你講完就叫佢講一次你聽, 仲要得閒就要講, 唔係講一次就算架喎, 日講夜講, 佢一定唔敢再掉你D野~~

珍珠宮

好媽媽勳章

siuchoi & bbqueen,

佢比我捉到幾次......我已經講過幾次....真係好奇怪....無端端掉我我d印仔....阿仔要黎'級'圖書返學架麻....真激死....我見佢將把掃把向天,我話中國人有d唔鐘意咁架....叫佢唔好...佢即時又將把掃把向天(佢想remove左d頭髮),佢唔係一陣.佢係即時........yes mom完又即時..真激死人......我係咪應該而家就換人呢可?

原文章由 Siuchoi 於 08-1-28 09:02 發表
喂~ D工人你要當佢地係[白痴]咁教架喎, 每一件事都要講唔好呢樣, 唔好嗰樣, 手指住物件講, 你講完就叫佢講一次你聽, 仲要得閒就要講, 唔係講一次就算架喎, 日講夜講, 佢一定唔敢再掉你D野~~ ...

伯爵府

我會執返d parts,然後扮無執過要工人摷返出來,搵唔到要佢賠!

工人做野都係方便自己為先,佢唔聽妳講就要用另外方法對付佢,掃地唔聽妳講,就要佢用布抹,否則丟左個掃把,除非佢照妳意思處理物件。總之要佢仲慘過唔聽妳講。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁你扣佢人工,睇下佢仲掉吾掉.

侯爵府

醒目開學勳章

我工人倒轉,永遠唔識掉野,食剩一啖的食物都包好放雪櫃,爛紙都keep起 ,次次要叫先掉
但問佢揾嘢就次次--'唔知道'.

珍珠宮

原文章由 Sindy 於 08-1-28 09:14 發表

佢比我捉到幾次......我已經講過幾次....真係好奇怪....無端端掉我我d印仔....阿仔要黎'級'圖書返學架麻....真激死....我見佢將把掃把向天,我話中國人有d唔鐘意咁架....叫佢唔好...佢即時又將把 ...

出封warning letter比佢, 寫明佢唔依照僱主吩咐做事, 例如:XXXXX, 列清楚, 叫佢簽, 簽完後, 同佢講明再係咁, 可以唔洗賠都可以叫佢走. 大佢!!

珍珠宮

好媽媽勳章

呢招都唔錯喎...hehe....
原文章由 mylulu007 於 08-1-28 10:05 發表
我會執返d parts,然後扮無執過要工人摷返出來,搵唔到要佢賠!

工人做野都係方便自己為先,佢唔聽妳講就要用另外方法對付佢,掃地唔聽妳講,就要佢用布抹,否則丟左個掃把,除非佢照妳意思處理物件。總之要佢仲慘過唔聽妳講。 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 Siuchoi 於 08-1-28 13:10 發表

出封warning letter比佢, 寫明佢唔依照僱主吩咐做事, 例如:XXXXX, 列清楚, 叫佢簽, 簽完後, 同佢講明再係咁, 可以唔洗賠都可以叫佢走. 大佢!!

係啦,我fd都叫我咁做,嚇下佢都好.............

calven, 我今朝咁同佢講,佢個樣都好驚下....(佢又整唔見左我仔學校隻杯蓋,唔知係咪又掉左)

大宅

妳個工人來了...
我果個過2日至嚟...

"真係難搞......想搵人幫下手"
唉!! 妳講得arm...
有時有個工人係屋企都幾煩...
又唔知夾唔夾嚟...
對佢好又驚種壞...
對佢好唔好, 又驚佢對自己個仔唔好...:;pppp:

原文章由 Sindy 於 08-1-28 13:56 發表
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

水晶宮

佢傻架?
我會要佢賠錢囉!

珍珠宮

好媽媽勳章

係啦,23號黎左啦...初時佢home sick,所以都好寬容,有錯都無乜問題,問題係佢幫唔到手,仲要我湊多個咁........我比多兩星期時間佢調適,真係唔得既話,我再申請過啦...........不過我好少少,我日日係度,佢都無乜機會對我仔女有咩野,同埋我仔女有咩都好會出聲的,我驚少樣囉.........

祝你好運呀(唔係講笑架)

原文章由 Carlsson 於 08-1-28 14:04 發表
妳個工人來了...
我果個過2日至嚟...

"真係難搞......想搵人幫下手"
唉!! 妳講得arm...
有時有個工人係屋企都幾煩...
又唔知夾唔夾嚟...
對佢好又驚種壞...
對佢好唔好, 又驚佢對自己個仔唔好...:;pppp:

...

大宅

"祝你好運呀(唔係講笑架)"
我都係咁諗...
希望個工人好好哋...
唔好煩我咁多, 就可以啦!!!(我都唔敢"奢望"太多)

原文章由 Sindy 於 08-1-28 14:34 發表
係啦,23號黎左啦...初時佢home sick,所以都好寬容,有錯都無乜問題,問題係佢幫唔到手,仲要我湊多個咁........我比多兩星期時間佢調適,真係唔得既話,我再申請過啦...........不過我好少少,我日日係度,佢都無乜機會對我 ...
祝你好運呀(唔係講笑架)
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

子爵府

原文章由 Sindy 於 08-1-28 09:14 發表

佢比我捉到幾次......我已經講過幾次....真係好奇怪....無端端掉我我d印仔....阿仔要黎'級'圖書返學架麻....真激死....我見佢將把掃把向天,我話中國人有d唔鐘意咁架....叫佢唔好...佢即時又將把 ...

我 e + 個完約 Bun Bun 都成日遊魂, 揾到人我都想換..... , 呢排真係冇人揾到好 Bun...

首頁

尾頁

跳至