跳至

首頁

尾頁

複式洋房

呢幾日..天氣太凍
新界得8-10度咋~
我99就2日先同bb沖一次涼..
怕冷病bb wor

咁多位mami又有冇同bb沖涼丫???
如果買個暖爐好唔好呢???

我唔想bb做污糟貓丫~

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我覺得緊係沖涼啦, 自己唔沖都覺得唔舒服啦, 我都係開定暖爐係房閂埋門沖嫁.

始終有個BB係屋企, 我覺有個暖爐會好D, 買買買.:-P

大宅

我每日有同bb 沖涼。
11月底天氣涼,我去左x澤買左個暖爐,
個女仔話可以放入廁所比bb沖涼。
"Rowenta" 牌子。大約$300-400

P.S. 你買暖爐記得問佢可唔可以放入廁所呀!!如果唔係會屋$跳灰士。

[ 本文章最後由 ericalam28 於 08-1-27 16:13 編輯 ]

大宅

廁所用掛牆式暖爐同bb沖涼
沖完之後入睡房同bb換衫(開定暖風機)
我覺得要日日同bb沖涼囉
因為hk天氣潮濕,就算冇出汗都會覺得唔舒服
而且hk都唔算涷啦,有d地方仲涷啦

大宅

好媽媽勳章

我呢幾日真係2日先同阿b沖一次涼,因為我自己開埋暖爐同暖風機沖涼,都仲係凍,(我住天水圍,下午時段都係得8度 )所以係唔沖涼果日,就會用熱水同佢抹pat pat,等佢舒服d囉!(因為我會逗阿b痾臭,所以唔會太污漕)
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

複式洋房

原文章由 小巫女女 於 08-1-28 02:53 發表
我呢幾日真係2日先同阿b沖一次涼,因為我自己開埋暖爐同暖風機沖涼,都仲係凍,(我住天水圍,下午時段都係得8度 )所以係唔沖涼果日,就會用熱水同佢抹pat pat,等佢舒服d囉!(因為我會逗阿b痾臭,所以唔會太污漕) ...

我都係住天水圍ga...
真係凍到入心入肺丫~

大宅

better get bb to have a bath everyday...it's also an exercise for bb...bb will get warmer after bathing. of course we better pre-heat our home before taking off bb's clothes

大宅

我就因為我唔識同佢 '洗白白' (會好慢好慢 ), 天氣又凍, 怕凍親佢 , 99 同 my mother 又不在, so yesterday 冇'洗白白' :lol , 但我有同佢抺手腳, face 同 pat pat 的!! 佢都好似有d 唔開心咁! :;pppp:

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

日日沖,尋晚阿女訓到9點我都同佢沖涼,我驚唔同佢沖夜晚我無覺好訓,自己一日唔沖都唔舒服啦!

大宅

hi ~~我都住天水圍。

原文章由 kasumi4101979 於 08-1-28 03:42 AM 發表

真係凍到入心入肺丫~

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

我都係住天水圍ga
開埋暖爐同暖風機在客廳沖涼都OK wor
I'm super mom...

原文章由 kasumi4101979 於 08-1-28 03:42 發表

真係凍到入心入肺丫~

大宅

原文章由 angel_cheng 於 08-1-28 02:08 發表
廁所用掛牆式暖爐同bb沖涼
沖完之後入睡房同bb換衫(開定暖風機)
我覺得要日日同bb沖涼囉
因為hk天氣潮濕,就算冇出汗都會覺得唔舒服
而且hk都唔算涷啦,有d地方仲涷啦 ...

我都係廁所用掛牆式暖爐同bb沖涼超好用又安全唔驚bb大時點到

複式洋房

原文章由 LOKLOK89 於 08-1-29 00:25 發表

我都係廁所用掛牆式暖爐同bb沖涼超好用又安全唔驚bb大時點到

我都想買暖爐丫~不過同9962一齊住已經好逼~
廁所都好細...:tongue: :cry:
買左~可能大人都會整親~

大宅

原文章由 kasumi4101979 於 08-1-29 22:49 發表

我都想買暖爐丫~不過同9962一齊住已經好逼~
廁所都好細...:tongue: :cry:
買左~可能大人都會整親~

個d掛牆式暖爐係掛好高架喎,唔會左住人行架
而且老人家都幾怕涷,因為新陳代謝慢
所以有掛牆式暖爐就唔會涷親d bb同老人家啦

複式洋房

今日62買左暖爐啦~
唔係掛牆ga....不過好過冇啦~
今日仲落埋雨~真係凍c人啦

首頁

尾頁