論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

尋日下午叫工人蒸蘿白糕, 可能蒸好"一底"仲有d凈, 尋晚俾我發現原來佢偷偷蒸埋仲將d蘿白糕放o係我俾佢放食物個箱度, 唔知係咪諗住今日放假拎出去食, 我一打開個箱, 好臭呀! 由於發現既時候係半夜2點幾, 咁我就寫低張紙話佢聽我發現左, 問佢點解要咁做同埋希望佢以後知道乜野應該做, 乜野唔應該做, 咁我今朝起身見佢又寫返張紙俾我say sorry, 話今次係第一次收埋d野!

大宅

原文章由 ypoons 於 08-1-27 23:10 發表
尋日下午叫工人蒸蘿白糕, 可能蒸好"一底"仲有d凈, 尋晚俾我發現原來佢偷偷蒸埋仲將d蘿白糕放o係我俾佢放食物個箱度, 唔知係咪諗住今日放假拎出去食, 我一打開個箱, 好臭呀! 由於發現既時候係半夜2點幾, 咁我就寫低張 ...

你做得好啱ar!不過最好就當面話多她一次laR!
始終paper同口説不同..
她在paper説什麼都得

珍珠宮

keep 住張paper, 留返做証據! 再出信比佢, 寫明偷家中物件, 叫佢簽名, 否則報警! 簽左你有着數啦~ 今次比你發現到就話係第一次, 咁你睇唔到既又係第幾次呀~ 簽左先啦~ 總要當面鬧佢一獲勁既, 等佢唔好以為Mom係善男順女!

別墅

I hate to say that, but I found most of them are theives!! I only had 2 helpers so far but both of them steal things from my home, their mentality is if they did not steal money, they are not stealing, stealing food and household items are not 'stealing', I always provide more than enough food and personal hygiene items, including washing powder. But you know what, they steal for their friends, because their friends' employer did not provide all this, I knew they even steal toilet paper rolls !!!

原文章由 Siuchoi 於 08-1-28 09:11 發表
keep 住張paper, 留返做証據! 再出信比佢, 寫明偷家中物件, 叫佢簽名, 否則報警! 簽左你有着數啦~ 今次比你發現到就話係第一次, 咁你睇唔到既又係第幾次呀~ 簽左先啦~ 總要當面鬧佢一獲勁既, 等佢唔好以為Mom係善 ...

大宅

咁佢認左咪俾一次机会,有時间就再口頭同佢講妳好唔滿意佢咁做!
原文章由 ypoons 於 08-1-27 23:10 發表
尋日下午叫工人蒸蘿白糕, 可能蒸好"一底"仲有d凈, 尋晚俾我發現原來佢偷偷蒸埋仲將d蘿白糕放o係我俾佢放食物個箱度, 唔知係咪諗住今日放假拎出去食, 我一打開個箱, 好臭呀! 由於發現既時候係半夜2點幾, 咁我就寫低張 ...

伯爵府

我會當面再同佢講一次,有整剩的物資要報告阿mum,阿mum許可才可以自己食用。

個robert糕無放雪櫃所以"縮"左?叫佢小心處理食物,費事下次乜都唔知食左腸胃炎(呢句當然係做戲關心佢啦。)佢請示左妳,咪唔駛鬼鬼祟祟side晒d野囉。

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

佢自己簽左o係張紙度, 佢習慣寫完野會寫返個名o係下面.

原文章由 Siuchoi 於 08-1-28 09:11 發表
keep 住張paper, 留返做証據! 再出信比佢, 寫明偷家中物件, 叫佢簽名, 否則報警! 簽左你有着數啦~ 今次比你發現到就話係第一次, 咁你睇唔到既又係第幾次呀~ 簽左先啦~ 總要當面鬧佢一獲勁既, 等佢唔好以為Mom係善 ...

男爵府

偷廁紙, 米, washing powder都唔奇呀, 如果唔係點解咁多僱主話d日用品用得咁快! 但其實我見我工人平時用野都好慳住用, 洗完衫d水會用黎洗廁所, 拖地, 所以我暫時無懷疑佢偷日用品, 況且都好難check.

原文章由 gwan 於 08-1-28 09:21 發表
I hate to say that, but I found most of them are theives!! I only had 2 helpers so far but both of them steal things from my home, their mentality is if they did not steal money, they are not stealing ...

男爵府

其實我覺得就算淨左都應該蒸埋佢, 放o係雪櫃全家人食, 當然包括佢啦, 平時我叫佢煎蘿白糕都叫佢煎埋俾佢自己食架! 我都有同佢講無放落雪櫃食左會肚痛呀!
舊蘿白糕唔係"宿"左呀! 係d蘿白糕本身就有陣味, 仲侷o係個箱到, 咪好臭囉!

原文章由 mylulu007 於 08-1-28 09:58 發表
我會當面再同佢講一次,有整剩的物資要報告阿mum,阿mum許可才可以自己食用。

個robert糕無放雪櫃所以"縮"左?叫佢小心處理食物,費事下次乜都唔知食左腸胃炎(呢句當然係做戲關心佢啦。)佢請示左妳,咪唔駛鬼鬼祟祟side晒d野囉 ...

首頁

尾頁

跳至