自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔好意思!借個地方呻吓窮

咁快就嚟過年,我個人最怕就係一月份,
每年一月好似好多錢要用咁交薪俸稅,交差餉、準備辦年貨,換定派利是嘅銀紙,

人工就加得少少,花紅又冇驚喜!

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

睇到個topic名...我淨係諗到下一句...年關難過...年年過!! 加油呀!!

珊瑚宮

原文章由 貝貝 於 08-1-28 11:23 發表
睇到個topic名...我淨係諗到下一句...年關難過...年年過!! 加油呀!!

點都係要過,

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

加油呀!!

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

民房

冇計啦..加油呀!!!

禁止訪問

大宅

原文章由 fionjk 於 08-1-28 11:25 發表
冇計啦..加油呀!!!

加油係唔夠,大家一齊嗌,加人工呀!加人工呀!

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-1-28 11:30 AM 發表

過年咁開心....平有平過,貴有貴過.....最緊要一家人齊齊整整過:loveliness:

無錯..... 其實一般家庭都係咁架啦.... 樓主都好 D 有花紅, 我都無花紅, 淨係得我一份雙糧頂住 C6 都無又係咁過....

大宅

原文章由 Wkit 於 08-1-28 11:20 發表

每年一月好似好多錢要用咁交薪俸稅,交差餉、準備辦年貨,換定派利是嘅銀紙,

人工就加得少少,花紅又冇驚喜! ...

你都好呀,有點花紅幫補吓派利是。卒之等到今日出糧,個個員工由x'mas等到現家,公司原來斗零都唔派。唉.....,無心機做野。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

你都好呀有人工加,我有冇得加都唔知呀,花紅 & 雙糧就更加冇望

原文章由 Wkit 於 08-1-28 11:20 發表

人工就加得少少,花紅又冇驚喜! ...
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

我c6間公司仲衰呀(x協),
佢哋有雙糧架,
不過唔會過年出,
要等到6月尾先出,
所以年年都頭痛撲$過年

珊瑚宮

原文章由 Wkit 於 08-1-28 11:29 發表

加油係唔夠,大家一齊嗌,加人工呀!加人工呀!

我唔望加人工呀,反而我想叫所有GE野唔好加價啦
老公人工加小小,咩都加到阿媽都唔認得就死啦

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

今年真係咩都加,除左人工:tongue:

侯爵府

hashtag影視迷勳章

新年前後開支好大, 返工唔計派利是, 部門同圍內熟果幾個食下團年飯 / 開年飯飲茶都要洗舊$啦, 又唔好意思推..:cry:
老餅會員上科林只求開心!

大宅

我無人工加, 返而人工重比以前小咗:-( :-( :-(莫講話雙糧, 花紅

大宅

你都好呀....我無人工加...無double pay...無bonus........咩都無

珍珠宮

今年真係過得好辛苦, 樣樣都加,除咗人工!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至