跳至

首頁

尾頁

大宅

唉.....我囡囡成日都要由晚上10抱到1-3點先肯睡落床仔
期間一放床仔就睜大眼仔繼而大喊
如是者每天都做這個動作5-6次
你地都知LA MAMA仲要喺佢訓之後做好多嘢架
我很累呀.........連我老公都叫我請教你地啊

各MAMA幫幫忙吧,1幾LA我現在都抱住佢訓呀陰公~

禁止訪問

大宅

蝦仔都係架~~ 所以而家蝦仔係同我地一齊瞓大床架, 因為一放佢落床仔佢就醒, 要我攬住先瞓得冧, 所以我攬住佢一齊瞓之後先偷偷起番身做自己嘢~~
Welcome to my blog蝦仔媽媽

大宅

我個仔都係一樣,真喺抱都手到震呀.....

原文章由 joys 於 08-1-28 11:28 發表
我個仔都係, 仲要喜歡您行, 坐係度抱都唔得,
真的好累呀!
救命呀!

子爵府

我囡都係, 好彩而家開始大個女 (6 months) 冇以前咁扭, 不過都係要重複放幾次落床仔呢個動作佢先可以瞓天光.

大宅

我以前都好似你地咁要抱,但佢仲要加埋啜住我先瞓到。 最近因為唔想抱同啜我嚟瞓,所以俾佢試吓食奶咀瞓。通常要等佢有啲眼瞓,但唔係扭計個隻,再放佢落床仔,俾奶咀佢,同佢唱吓歌,慢慢佢就會合埋眼瞓架啦!瞓咗先攞開佢個奶咀。我已經用咗呢個方法成個星期都冇問題,尋晚直頭放低唔理佢,好快就瞓咗啦! 你地可以試吓,真係舒服好多呀!

原文章由 haman 於 08-1-28 01:07 發表
唉.....我囡囡成日都要由晚上10抱到1-3點先肯睡落床仔
期間一放床仔就睜大眼仔繼而大喊
如是者每天都做這個動作5-6次
你地都知LA MAMA仲要喺佢訓之後做好多嘢架
我很累呀.........連我老公都叫我請教你地啊 ...

大宅

回覆 #6 WYlau 的文章

你個bb幾大呀~~~~~
等我試吓這個方法先
不過....我都係唔好抱禁大期望,,因我個囡實在太.........煩la

大宅

我個仔而家6個月,我係佢5個幾月時開始試嘅。因為佢愈來愈重,抱到我膊頭好痛呀!:-( :-( :-(

原文章由 haman 於 08-1-28 22:42 發表
你個bb幾大呀~~~~~
等我試吓這個方法先
不過....我都係唔好抱禁大期望,,因我個囡實在太.........煩la

禁止訪問

子爵府

唉~ 我個個囡囡又係要抱, 半夜成日醒就喊, 要抱住佢瞓, 重要直抱, 唔可以橫抱. 比奶咀佢都唔要呀! 真係救命呀!

大宅

原文章由 joys 於 08-1-29 14:24 發表
Hi, 蝦仔媽咪,
您仲有冇餵人奶呀!
我仲有呀!
唉, 我想有覺好瞓, 佢cry我就比佢食奶,
我都知這是不好習慣,
但又唔想冇精神返工呀!
同埋我要同佢一齊瞓,
我想可能天氣冷,
希望遲些會好些啦! ...

係呀~~ 我仲係餵緊人奶架, 所以到而家蝦仔都仲係好痴身, 瞓又要啜, 餓又要啜, 不過而家蝦仔同我地一齊瞓大床, 所以佢有佢啜, 我有我繼續瞓~~ 所以都有覺好瞓~~

男爵府

睛靈勳章

原文章由 蝦仔媽媽 於 08-1-29 16:39 發表

係呀~~ 我仲係餵緊人奶架, 所以到而家蝦仔都仲係好痴身, 瞓又要啜, 餓又要啜, 不過而家蝦仔同我地一齊瞓大床, 所以佢有佢啜, 我有我繼續瞓~~ 所以都有覺好瞓~~ ...

我完全同你一樣,訓係度比佢啜, ,但係我覺得自己似豬"那"

大宅

原文章由 euniceyung 於 08-1-29 17:31 發表

我完全同你一樣,訓係度比佢啜, ,但係我覺得自己似豬"那"

無辦法啦, E個係暫時最舒服嘅方法~~

男爵府

睛靈勳章

原文章由 蝦仔媽媽 於 08-1-29 20:52 發表

無辦法啦, E個係暫時最舒服嘅方法~~

無錯呀!!除咗隻公都無人睇到!!!無所謂啦!!!我老公話呀b咁啜好過引。

首頁

尾頁

跳至