母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

黎左m既奶媽有野想問下你地~
我上個月(十二月頭)黎左第一次m到e家都仲未黎第二次m,bb e排食多左奶會唔會影響m到?我前兩日去私家驗過又無bb咁點算好?

別墅

原文章由 yuyu268268 於 08-1-28 10:49 發表
黎左m既奶媽有野想問下你地~
我上個月(十二月頭)黎左第一次m到e家都仲未黎第二次m,bb e排食多左奶會唔會影響m到?我前兩日去私家驗過又無bb咁點算好?

我都係呀
呢個問題我都仲未有人解答到..

有人話會初初o個幾次唔係太準

但其實我上個星期都買過棒棒驗過..係無事

我諗住今個星期尾再唔黎既話會再驗多次..

大宅

原文章由 ^0^baby 於 08-1-28 11:29 發表

我都係呀
呢個問題我都仲未有人解答到..

有人話會初初o個幾次唔係太準

但其實我上個星期都買過棒棒驗過..係無事

我諗住今個星期尾再唔黎既話會再驗多次.. ...

me three arh!

last time, 20Dec M came, but until now, not appear wor! i am thinking about to buy 棒棒驗, but don't want to waste money, for my first bb, M started coming after 8 months ( this time also 8 months!) and very accurate, but this time, strange!!

別墅

咁點算好..
我已經遲左2個星期有多...:;pppp:

其他媽媽都有咁既情形嗎

複式洋房

Some nurses said if you feed bb more frequency, that M will be dalay. But I know milk will decrease (me also).

別墅

原文章由 sarawong0428 於 08-1-28 16:14 發表
Some nurses said if you feed bb more frequency, that M will be dalay. But I know milk will decrease (me also).

但我已經變左做全泵
一日泵3次..
有無影響呢

我12/12黎過一次..到而家都未黎..真係好擔心..

別墅

我do係全泵, do 係一日泵3次, 黎過兩次,但伙好亂,第二次do late左一個星期有多

別墅

睇黎要問下姑娘lu:;pppp:

別墅

各位,

其實餵人奶m係會邊d返黎架!而且會唔準架!雖然係全泵,但都係食緊人奶丫!所以大家唔使咁擔心!但如果大家唔想咁快再有bb的話,就記得做好預防啦!因為排卵期係亂左架!

原文章由 ^0^baby 於 08-1-28 16:56 發表
睇黎要問下姑娘lu:;pppp:

別墅

原文章由 JOEYLOVEJOEY 於 08-1-28 19:36 發表
各位,

其實餵人奶m係會邊d返黎架!而且會唔準架!雖然係全泵,但都係食緊人奶丫!所以大家唔使咁擔心!但如果大家唔想咁快再有bb的話,就記得做好預防啦!因為排卵期係亂左架!

...

明白明白..
咁係咪可能會遲好多的

我諗緊好唔好返健康院配藥.:;pppp:

別墅

係呀!我識一個朋友,成兩年先有返m添呀!
如果你食開,咁就keep住食會好d!

原文章由 ^0^baby 於 08-1-29 09:34 發表

明白明白..
咁係咪可能會遲好多的

我諗緊好唔好返健康院配藥.:;pppp:

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

咁我想問, 惡露清左幾時黎m架?

別墅

惡露清都都唔代表m架!都係個個人唔同架!喂人奶就會更遲先黎返!所以好難話你知幾時黎喎!

原文章由 brbaby2007 於 08-1-31 06:47 發表
咁我想問, 惡露清左幾時黎m架?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我o個日睇e生..... 佢話預計我未來2-3星期就會黎返喇.......

到時o的奶量係咪會急降架?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊