少年成長

跳至

首頁

尾頁

子爵府

唔知點解,我細b已有7個多月,但佢幾乎每晚都嘈,晚晚都要每2小時哄佢先再訓.日日如事,我已好累好文憎
昨晚又係咁.4點俾佢食奶.唔夠10分鐘佢又嘈,我真頂唔住好嬲咁話佢當然佢點懂聽.於是我叫我c6哄佢訓我去訓
其實我唔只一次發bb脾氣,但個人真係好累我唔想咁對bb
我好內疚.我會控制自己情緒,在此同bbsay sorry

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

用奶咀啦, 夜晚佢扭計先比, 唔駛驚介唔到架, 試下!!!

子爵府

原文章由 newcook 於 08-1-28 10:48 發表
用奶咀啦, 夜晚佢扭計先比, 唔駛驚介唔到架, 試下!!!

已經食緊好耐,但都唔work!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咁你試下攬住佢訓啦, 不過你係咪肥人黎架?

子爵府

原文章由 newcook 於 08-1-28 11:48 發表
咁你試下攬住佢訓啦, 不過你係咪肥人黎架?

我都想但張床已有我,c6及
2.5yr的大囝一起訓
我工人間roombb床放唔到,無可能要bb訓廳
我又唔想倖工人湊,如佢晚晚要起身,我真擔心日間佢無心情湊我2個囝而到佢文憎
重之我晚晚都好累好慘:cry: :cry:

大宅

原文章由 KATRINE 於 08-1-28 15:40 發表

我都想但張床已有我,c6及
2.5yr的大囝一起訓
我工人間roombb床放唔到,無可能要bb訓廳
我又唔想倖工人湊,如佢晚晚要起身,我真擔心日間佢無心情湊我2個囝而到佢文憎
重之我晚晚都好累好慘:cry: :cry: ...

用暖水袋暖個被竇先,天氣凍。再到佢掃風掃得好D,可能有氣係肚仔唔舒服瞓唔到!

複式洋房

我個b細個都係禁架(現在二歲八個月)她當時成日要我抱住"暗'佢訓.一放手就醒.我試過抱住佢成晚係梳化訓.但後來睇育嬰書教試下用條大毛巾包到佢成條"臘腸卷"點知佢就可以一覺訓天當啦 .

首頁

尾頁

跳至