跳至

首頁

尾頁

複式洋房

囝囝成日掛往玩, 又唔肯瞓覺又唔肯飲奶, 明明攰到合埋眼, 自己又搖頭醒返唔比自己瞓, 天呀~~ 喊到眼都腫埋先瞓半個鐘, 點算呀???

子爵府

真係陰功...會唔會天氣凍或者身痕...
抱住佢訓會唔會訓得好d呀....

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

別墅

睛靈勳章

我個囝近日成日都唔瞓, 不過毋你個跨张,有没有试吓包住BB,比D安全感佢呀?
原文章由 nancypls 於 08-1-28 12:51 發表
囝囝成日掛往玩, 又唔肯瞓覺又唔肯飲奶, 明明攰到合埋眼, 自己又搖頭醒返唔比自己瞓, 天呀~~ 喊到眼都腫埋先瞓半個鐘, 點算呀???

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

YES, MY BB alwyas 抱住佢訓, otherwise wake up within 1 hours or half haours after feeding milk....:tongue:

I haven't enought sleep

原文章由 loveyi_ivy2008 於 08-1-28 12:57 發表
真係陰功...會唔會天氣凍或者身痕...
抱住佢訓會唔會訓得好d呀....

複式洋房

我已經係抱住佢瞓都係半個鐘就醒. 醒咗又要玩過 ... 重覆又重覆

平時工人湊佢, 佢好乖架, 食完奶會自己瞓. 但星期六日我放假就會變咗唔肯瞓同食, 淨係玩 ... 點解會咁架, 上個星期同今個星期都係咁 ...

別墅

其實你囝囝係咪唔夠飽呀?
有無試下比奶咀佢食?
又可以試下比d bb o岩聽既音樂佢聽下, 睇下會唔會好d.
可能囝囝野性, 所以最好將電視機既聲音較細聲d, 令佢專心小小.

原文章由 nancypls 於 08-1-28 03:55 PM 發表
我已經係抱住佢瞓都係半個鐘就醒. 醒咗又要玩過 ... 重覆又重覆

平時工人湊佢, 佢好乖架, 食完奶會自己瞓. 但星期六日我放假就會變咗唔肯瞓同食, 淨係玩 ... 點解會咁架, 上個星期同今個星期都係咁 ... ...

複式洋房

EricaSin, thanks for your suggestions, but 其實我已經全部試過都冇效, 佢眼碌碌望住你笑又eerr, 飲奶都如事, 一路飲一路笑, 你望佢, 佢又eerr同你講野, 唔同佢玩佢又喊, 奶咀, 音樂, 關電視, 睇街街, 係屋度行來行去, 靜靜坐, 又或者叫佢乖瞓醒再同佢玩 ... 都冇效

大宅

好媽媽勳章

BB會唔會認人, 要工人湊先肯瞓
不過, 有D BB真係唔多鍾意瞓覺,
好似我大仔以前咁, 要抱住瞓,
一放低就醒, 真係幾難湊 :;pppp: :;pppp:

原文章由 nancypls 於 08-1-28 16:55 發表
EricaSin, thanks for your suggestions, but 其實我已經全部試過都冇效, 佢眼碌碌望住你笑又eerr, 飲奶都如事, 一路飲一路笑, 你望佢, 佢又eerr同你講野, 唔同佢玩佢又喊, 奶咀, 音樂, 關電視, 睇街街, 係屋度行來 ...

子爵府

原文章由 MashiMaro 於 08-1-28 17:12 發表
BB會唔會認人, 要工人湊先肯瞓
不過, 有D BB真係唔多鍾意瞓覺,
好似我大仔以前咁, 要抱住瞓,
一放低就醒, 真係幾難湊 :;pppp: :;pppp:

我估你個bb真係認人呀, 因為我bb都會認人, 佢好鐘意婆婆, 一見婆婆就笑, 見到我雖然唔會喊, 但就無乜表情, 我星期六日自己湊, 佢都唔係好肯食奶....一返到婆婆屋企就即刻好開心咁....我都好無耐:;pppp: ...唯有平日多點去探佢, 千其唔好忘記我呢個媽咪...

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

複式洋房

我都同老公講過話bb可能認人, 唔再好似以前咁鐘意我, 但我老公話bb少見我, 一見到咪要你抱摟計, 我就唔多同意囉 ~~ so sad:cry:

民房

回覆 #2 loveyi_ivy2008 的文章

我bb同你個b一樣呀. 見婆婆就笑同講野, 而對我就無表情, 有時仲皺眉, 激死! 我都係星期6,日湊佢多d, 1至5婆婆湊. 佢認人架. 好彩夜晚都仲肯俾我抱. 所以一定要湊多d, 吾係就真係連亞媽都吾認得囉, 個陣時你就會好傷心架:cry: .

首頁

尾頁

跳至