親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有沒有朋友去過深圳的青青世界?請分享下!好似有幾類房間和套票,1.樹屋同別墅有何分別?2.房間內設備的質素如何?3.交通如何安排(我想選陸路在羅湖或上水出發,我坐船不方便)?4.自己向青青世界訂房or向旅行社訂?哪一樣經濟些?5.有甚麼適合3-9歲小朋友玩?5.有沒有蚊蟲?6.有何建議各提醒?

別墅

1. 樹屋只適合couple, 好細. 張床係sofa bed, 太軟, 好難頂. 別墅就超大, 可容納4個family, 同成班朋友連細路就最啱, 裏面有個spa pool, 正:lol: . 如果一個family有1至2個小朋友既話, 就最啱住木屋.... 有兩張床, 有d仲有閣樓... 過癮
2. 房間內設備的質素 -- 一般.
3. 陸路就答唔到你, 我坐船去超方便.
4. 向旅行社訂比較平.
5. 3至9歲.... 大把野玩. 睇恐龍, 玩繩索....
6. 我去時係舊年easter, 蚊蟲實有, 不過比想像中好, 唔算多. ok la.

希望幫到你.

大宅

Thanks for sharing!!:lol

大宅

原文章由 jonan212 於 08-1-26 17:08 發表
1. 樹屋只適合couple, 好細. 張床係sofa bed, 太軟, 好難頂. 別墅就超大, 可容納4個family, 同成班朋友連細路就最啱, 裏面有個spa pool, 正:lol: . 如果一個family有1至2個小朋友既話, 就最啱住木屋.... 有兩張床, ...

請問遠離市區嗎?食物質素好嗎?收費?

伯爵府

可以係世界之票轉的士3x蚊, 中菜 ok, 西餐炒粉麵 ok,
唔好食扒, 早餐唔掂....
經大陸 agent 訂房間.
http://hotels.ctrip.com/Domestic/ShowHotelList.aspx

原文章由 TT168 於 08-1-27 15:16 發表

請問遠離市區嗎?食物質素好嗎?收費?

[ 本文章最後由 tramtram 於 08-1-27 16:55 編輯 ]

大宅

We went there on Dec (Christmas time). We lived in tree house,the room is small, but ok for three of us. My
daughter found it is interesting. Since it was just a small
house built on the "tree". Something different!
Basic room facilities. Not to have any expectation.

Enviorment is quite good, no mosquito during winter.

We booked through Hong Kong agent ($330 for the tree house) and had hotel shuttle bus outside "Window of the World" to pick up.

Food is ok. (Chinese resturant is better than the western one).

To conclude, we were satisfied with our trip in terms of
money we need to spend.

複式洋房

回覆 #2 jonan212 的文章

多謝你的分享!好詳盡。

複式洋房

請問世界之窗搭的士時間要幾耐?

原文章由 tramtram 於 08-1-27 16:52 發表
可以係世界之票轉的士3x蚊, 中菜 ok, 西餐炒粉麵 ok,
唔好食扒, 早餐唔掂....
經大陸 agent 訂房間.
http://hotels.ctrip.com/Domestic/ShowHotelList.aspx

伯爵府

太約20分鐘咁上下.....:time:

原文章由 fungyubb 於 08-1-28 13:42 發表
請問世界之窗搭的士時間要幾耐?

侯爵府

個早餐係包埋, 自助形式, 有好多選擇, 我覺得O.K. BOR
原文章由 tramtram 於 08-1-28 15:00 發表
太約20分鐘咁上下.....:time:

大宅

聽完都唔係太差,我都想去玩!:-P

子爵府

好玩嗎?想同囝囝去...有咩遊樂設備給小朋友玩?

[ 本文章最後由 小琪 於 08-1-28 19:31 編輯 ]

複式洋房

原文章由 小琪 於 08-1-28 19:27 發表
好玩嗎?想同囝囝去...有咩遊樂設備給小朋友玩?

看似頗吸引,我都想帶囡囡去,請問青青世界在哪裏?有咩嘢玩?唔該。

首頁

尾頁

跳至