美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我臉上有撻斑, 之前以為是哂斑, 因為近兩年先有, 但後來有媽咪估我是'賀爾蒙斑'? 請問甚麼是賀爾蒙斑?

請問有沒有媽咪有這個問題? 賀爾蒙斑是怎樣的呢? 有沒有媽咪可以形容一下或有相片可以給我看看嗎? 要怎樣處理?

麻煩各位.

謝謝!

民房

我臉上以前都有賀爾蒙斑, 在兩邊面豬DONE, 係同賀爾蒙有關, 醫生話許多女士有這個問題

原文章由 迪迪洛洛媽媽 於 08-1-28 12:46 發表
我臉上有撻斑, 之前以為是哂斑, 因為近兩年先有, 但後來有媽咪估我是'賀爾蒙斑'? 請問甚麼是賀爾蒙斑?

請問有沒有媽咪有這個問題? 賀爾蒙斑是怎樣的呢? 有沒有媽咪可以形容一下或有相片可以給我看看嗎? 要怎樣處理? ...

大宅

hughughap,

你的斑大撻嗎? 你怎樣處理?

民房

範圍都幾大, 最後做laser整走

原文章由 迪迪洛洛媽媽 於 08-1-28 13:44 發表
hughughap,

你的斑大撻嗎? 你怎樣處理?

翡翠宮

請問要幾錢架?

原文章由 hughughap 於 08-1-28 13:54 發表

大宅

我都想知邊到整呀

男爵府

畀面勳章

I also got similar problem as you do b4. And the only way it could be cure would be laser treatment.

I have tried C6 Q switch YAG laser which is the latest machine to remove my freckles. And I have just finished the treatment for 4 times, all my freckles has all gone already!!

And indeed the only way to remove hormone freckles would be laser as well.

民房

同意, laser好d

原文章由 666wing 於 08-1-29 16:04 發表
I also got similar problem as you do b4. And the only way it could be cure would be laser treatment.

I have tried C6 Q switch YAG laser which is the latest machine to remove my freckles. And I have j ...

民房

hughughap,
我都想知
plese pm to me, thaks

原文章由 hughughap 於 08-1-28 13:54 發表

公爵府

好媽媽勳章

我兩邊面都有賀爾蒙斑問題, 請問可否pm個醫生的資料俾我呢, 謝謝
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

複式洋房

原文章由 agng 於 08-2-15 15:32 發表
You can try Lumedia Hyperpigmented Age Spot, which is very effective to remove all kinds of pigment. I know many BK mama used it. Now is availble in Lane Crowford, but i know where can buy it with 20% ...

Pls PM me where I can buy with discount , THANKS !

男爵府

回覆 #11 agng 的文章

I am interested. Please pm the details for me!! Thanks!!!

洋房

我知道逢星期日新城FM997下午2:00有個節目專講斑,好似明日(2月17日)講賀爾蒙斑,我聽咗兩集了,學識咗點撰擇同點搽防曬至啱,原來之前搽嘅方法係錯嘅,唔怪之得咁多斑

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 #15 honey-bebe 的文章

"我知道逢星期日新城FM997下午2:00有個節目專講斑,好似明日(2月17日)講賀爾蒙斑,我聽咗兩集了,學識咗點撰擇同點搽防曬至啱,原來之前搽嘅方法係錯嘅,唔怪之得咁多斑"

How? Please share.

別墅

原文章由 honey-bebe 於 08-2-16 20:31 發表
我知道逢星期日新城FM997下午2:00有個節目專講斑,好似明日(2月17日)講賀爾蒙斑,我聽咗兩集了,學識咗點撰擇同點搽防曬至啱,原來之前搽嘅方法係錯嘅,唔怪之得咁多斑 ...

Yes...please tell us 點撰擇同點搽防曬至啱....thank you!!

男爵府

好媽媽勳章

pm me too, thanks!!

大宅

Hi agng,

Can you please also pm to me.

Thanks!!
ckk

大宅

畀面勳章

honey-bebe,

Please share ! I also want to know as I hv the same problem even I always put the sunblock on my face.

原文章由 honey-bebe 於 08-2-16 20:31 發表
我知道逢星期日新城FM997下午2:00有個節目專講斑,好似明日(2月17日)講賀爾蒙斑,我聽咗兩集了,學識咗點撰擇同點搽防曬至啱,原來之前搽嘅方法係錯嘅,唔怪之得咁多斑 ...

等待驗證會員

其實我之前生完bb都有呢個問題,都昰朋友介紹我去醫生到做laser,我都覺得幾好,佢解釋得好詳細,仲有會幫我做埋皮膚分析(可以睇到皮膚底嘅色素~好鬼恐佈~因為我有好多),我而家真係好咗好多.

民房

我見同我打斑個醫生都有d唔記得好似叫乜皮膚膠原蛋白質test,唔知係mic同你隻一樣?

原文章由 oscarlau 於 08-2-20 15:43 發表
其實我之前生完bb都有呢個問題,都昰朋友介紹我去醫生到做laser,我都覺得幾好,佢解釋得好詳細,仲有會幫我做埋皮膚分析(可以睇到皮膚底嘅色素~好鬼恐佈~因為我有好多),我而家真係好咗好多. ...

首頁

尾頁

跳至