論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問屋企有外傭, 要防佢地偷錢, 但平時出街都會LOCK房門, 如果去沖涼而老公又未返到屋企既話, 可以將D銀包放邊度, 又或者要LOCK沖涼帶條KEY一齊入去沖涼 ????

你地係點架 ???

珍珠宮

洗乜咁煩呀~ 貴重野鎖在柜桶內米得囉~ 下下lock門, 一陣lock左門但唔記得帶key就煩了~

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 Siuchoi 於 08-1-28 13:51 發表
洗乜咁煩呀~ 貴重野鎖在柜桶內米得囉~ 下下lock門, 一陣lock左門但唔記得帶key就煩了~

agree,同埋唔好太過精神緊張,自己屋企嘛,如對個工人有懷疑,就無謂留係間屋了,費事影響自己.

伯爵府

不如改用密碼鎖

子爵府

醒目開學勳章

原文章由 Siuchoi 於 08-1-28 13:51 發表

係囉!鎖櫃桶咪得囉!

大宅

原文章由 mimosa 於 08-1-28 13:47 發表
我想問屋企有外傭, 要防佢地偷錢, 但平時出街都會LOCK房門, 如果去沖涼而老公又未返到屋企既話, 可以將D銀包放邊度, 又或者要LOCK沖涼帶條KEY一齊入去沖涼 ????

你地係點架 ??? ...

貴重野--->鎖入柜桶

銀包--->放入主人房, 佢夜晚根本唔需要入主人房, 耐唔耐數下d$$有冇少到
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢係要偷既, 都好難避免架, 唔偷錢, 佢都仲有其他野可以偷, 我都比工人偷左衫褲鞋襪......

原文章由 mimosa 於 28/1/2008 13:47 發表

你地係點架 ??? ...

首頁

尾頁

跳至