家庭理財

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

今早睇財經新聞時話隻死人百茂會推遲上市,支票會星期二退, 咁攞我地一大筆至話唔玩住, 太過份啦, 雖然話冇息, 但係咁比佢hold d 錢個心都好怒氣

男爵府

茂業國際因市況波動要押後上市2008-01-25

受到市況影響,零八年首批新股上市計劃出師不利,三隻首批計劃招股的新股,除了昌盛中國之外,茂業國際亦都傳出因為市況波動要押後上市。

繼內地房地產商昌盛中國宣布押後集資最多超過十一億的上市計劃後,外電引述消息人士指,因應市況波動,另一家同期招股的內地百貨公司茂業國際,亦決定押後原定集資超過七十億的招股計劃。茂業星期三已截止公開認購,原定星期五定價。公司發言人未有對消息作出回應。

有證券業人士就表示,新股熱潮短期很難成氣候:「大市已下跌了很多,目前新股上市的氣氛的確會較差,不要忘記這是財富效應,當股份熾熱時,大家都對新股有較大的憧憬,相反市場若出現劇變,如這星期累積較大跌幅,大家對新股戒心較重。」

至於另一家同期招股的建築公司新福港,發言人就表示,無聽到押後上市的消息,會按原定計劃進行,公司集資最多約十二億元,三十一日掛牌

珍珠宮

呢排個市甘,mo法
[img[img]

男爵府

In this stage, if it continue the IPO, it may become another 深海沉水股ar

原文章由 Pulmma 於 08-1-28 13:57 發表
今早睇財經新聞時話隻死人百茂會推遲上市,支票會星期二退, 咁攞我地一大筆至話唔玩住, 太過份啦, 雖然話冇息, 但係咁比佢hold d 錢個心都好怒氣

愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

大宅

質素一般,就算上市都會玩破底啦,依家唔上當執番身彩,應該讚吓佢地管理層決斷英明

別墅

禁止訪問

大宅

到你抽到一上市就輸$你仲勞氣
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

大宅

原文章由 ha8mo 於 08-1-28 16:27 發表
四間話蕉股
我拎左三間
不過一張表都冇交過
拎晒來墊台

我比左d form個印姐當廢紙買
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

首頁

尾頁

跳至