夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我聽從朋友的意見,唔踢爆c6的古惑野,但係屈住成個星期,情緒好差。而c6就繼續當我冇到,晚晚留在書房,對住部電腦都唔對住我。。。。。結果琴晚我忍唔住,發脾氣大力dum晒佢既野落地,佢聽到好嘈,入房發現我dum晒d野落就好 '男女男' ,好惡咁鬧我話:你咁多年都未試過咁,你咁做咩意思?

我冇講野,係度喊。。。佢好 '男女男' ,我以為佢會打我兩巴。心諗今次死梗,一時衝動攪大左,都唔知點收科。。我半句都冇答佢。後尾佢突然收晒火。。。望住我喊。唔知幾耐之後,佢無端端推我落同我做。我想推開佢都推唔開。

今日c6的態度無端端改變左,平時對我地好唔耐煩咁,今日佢語氣好好,又冇出去留係屋企,亦冇自己走入書房,一直都坐在我左右。

我唔明點解c6的態度會突然180改變?究竟佢想點?想我放棄查佢既野?想我當冇事,讓事件不了了之?定係想改過自新?但係佢從來冇交待過d咩,亦冇承諾過d咩,咁佢究竟想點?咁我又應該點?唔通真係要好似個男性朋友咁講,隻眼開隻眼閉?

[ 本文章最後由 redhot 於 08-1-28 11:28 編輯 ]

伯爵府

畀面勳章

佢知道你忍得辛苦,,知你好唔開心...都係想對你好je,,女人真係唔好知咁多野會開心好多...

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

因為佢見到你喊, 所以內疚, 咪對佢好d當係補償囉。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 anita_yps 於 08-1-27 11:07 發表
因為佢見到你喊, 所以內疚, 咪對佢好d當係補償囉。

我都係咁諗..

禁止訪問

別墅

甘就算係內疚都冇可能明知人嬲緊,喊緊都同人愛愛架.

計我話,佢係想你咩都唔好問,佢想證明佢而家係你身邊.佢仲係緊你ge.但會唔會遲左d

禁止訪問

男爵府

佢咁樣做係想你當無事發生過. 想你継續扮唔知.
不過做錯就係做錯...想不了了之....有D過份.
乜野叫做隻眼開隻眼閉, 點解要咁妥屈自己

大宅

我覺得佢想你收火, 佢知女人弱點, 就係容易心軟...男人簡單做一樣野,係女人心目中已經覺好重要, 佢明白呢點, 或者佢想熄事寧人

別墅

比我,我會問清楚. 唔知就話, 都知道有唔妥, 唔去問, 咁會好難過, 好唔開心.
問佐, 大家了解下發生咩事都好丫.

複式洋房

我諗佢都係見到你喊 所以收左火囉

我琴晚同我bf 嘈 之前一晚我地都冷戰緊 到左第二晚我就忍吾住 抄佢起身 跟住佢都同我嘈架
問我發咩癲...之後嘈嘈下我喊

佢望住我喊 望左一陣 就話: 哎 .係啦..訓啦訓啦~乖啦
訓啦...之類 ... 之後仲攬番住我 乙水我....跟住佢同我玩玩下我地就................................xxx啦ops:" />
可能一個男仔見到個女仔喊緊 吾多吾小都吾會再發脾氣 都會收火ge...
其實佢見你喊 會乙水你 都証明佢仲係緊你ge
如果你係度喊到咁妻涼佢都吾濕你
咁個c6真係吾洗恨啦.....算啦 息事靈人啦~~ :-|

[ 本文章最後由 lovetki 於 08-1-28 01:46 編輯 ]

珍珠宮

我都想息事寧人,如果只係我單方面息事寧人,而佢有佢係出面攪攪陣,又有咩意思?

有個男人話,叫我唔好踢爆,唔好迫佢埋牆,咁我就永遠都係老婆,而c6會視出面果d係逢場作慶。經常呢次經歷,我都相信c6想我當冇事,繼續留係屋企。

但係呢個局面真係……唔知點講!攪攪陣,但係又會返屋企的老公,你地要唔要呀?

琴晚臨訓前,佢仲話以後佢會將70%的錢交晒比我,叫我幫佢幫佢儲錢同埋好好地打理頭家。跟住我心諗,咁即是意味住佢有30%的錢可以用而我係唔可以過問啦!問題係,果30%都已經足夠佢出去識女仔。

d男人好cheap呀,唔通佢真係想我幫佢守住個家,而佢自己又去玩?佢真係揀左另一個女人,我就冇辦法,要走遮,但佢e+比出來的訊息好似話:你守住頭家等我啦,咁我點呀???

好唔掂,我完全處於弱勢!佢e+話連錢都比我管,好似對個家好重視咁,呢招先發制人好毒呀

長此下去,我會受唔住呢種精神折磨!

別墅

你忍得甘辛苦,佢又死口唔認,對你黎講好難受架!你c6家陣根本迫緊你屈服,扮晒俾頭家你睇,
如果佢體諒你既話,唔應該係甘說服你,應該俾時間消化大家下先.

你而家已經精神負荷唔到,點樣以後扮冇事發生?屈埋屈埋好易出事.我睇你寫既野亦唔似一個可以藏得住話既人.

你有冇小朋友架,結左幾耐呀?如果冇小朋友既長痛不如短痛啦. 而且你係咪有確實證據先?
佢而家用$黎補償你姐,但唔係個個女人都可以當冇事.

你唔好甘激心啦, 小心身體呀.有咩最多咪攤牌

禁止訪問

珍珠宮

就係有小朋友至唔知點算

佢e+好似讓晒步咁,亦唔同我嘈當冇野,如果我再講返件事,就等如係我挑起戰端!如果因為咁攪到離婚,佢就可以話係我責任。

但我唔知究竟佢想玩到幾時。有好多野都越來越明顯,爭在冇捉姦在床遮!佢肯傾,至少仲可以講下大家日後點改善。佢唔認我都冇符。。。。。c6早兩日仲自己爆響口,話:如果比你証據確鑿,可能你會冇咁辛苦。咁即係擺明蝦我遮

別墅

你C6都好寸wor,俾我實潤番佢"係呀,千祈唔好俾我捉到呀,鬼鬼祟祟既人都唔會有運行架! "

佢唔出聲都係因為佢身有屎姐,你忍又過唔到自己, 唔忍又驚c6話你老屈.甘既case真係頭痕.......

原文章由 redhot 於 08-1-28 14:00 發表
就係有小朋友至唔知點算

佢e+好似讓晒步咁,亦唔同我嘈當冇野,如果我再講返件事,就等如係我挑起戰端!如果因為咁攪到離婚,佢就可以話係我責任。

但我唔知究竟佢想玩到幾時。有好多野都越來越明顯,爭在冇捉姦在 ...

翡翠宮

Re : 琴晚臨訓前,佢仲話以後佢會將70%的錢交晒比我,叫我幫佢幫佢儲錢同埋好好地打理頭家。跟住我心諗,咁即是意味住佢有30%的錢可以用而我係唔可以過問啦!問題係,果30%都已經足夠佢出去識女仔。

若果30%夠追女仔,70%都應該夠儲私已.
1)你有細路2)你冇證據
不宜進逼,一於當自已打份工,儲夠錢幾時quit你自己話事.

[ 本文章最後由 canies 於 08-1-28 16:36 編輯 ]

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

唔好鍚爆, 搵c+偵探查下佢先, 起碼第時有咩野事都有証據係手。

大宅

找定C+偵探都好,有証據在手先,如果離婚,都不用拖....仲要佢比贍養費:tongue: 如果冇野,自己又可以心安D !

民房

先找証據,然後跟他坦誠溝通,愛家就不要做衰野,否則等如推毀大好家庭。
暫時當冇事,保持心情愉快!
如何控制自己的情緒?建議看這本書:「都是你的錯」,圖書館有。
支持你,加油!

首頁

尾頁

跳至