婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我媽同老公反晒面...我都唔知點算....老公仲話咪駛指意過年會上去。
事原一路我媽話佢唔識做, 唔孝順佢...已經成日係我面前數佢...
我老公係粗之大葉的大男人,佢連自己亞媽都唔會買多份禮物的...又點會買比我亞媽...
我老公又知我亞媽係唔講理由的人,非常傳統...平日佢都已經唔多出聲..避開避開...

最終,有一日,因我與我家人相討緊錢的問題,我亞媽突然燒埋我老公,跟住就一發不可收拾.....:cry:

唉... 我都唔知點,我亞媽嘈完就係度當無事,但大男人...佢就唔會囉...
Mqchris :>

禁止訪問

大宅

原文章由 Mqchris 於 08-1-28 14:04 發表
我媽同老公反晒面...我都唔知點算....老公仲話咪駛指意過年會上去。
事原一路我媽話佢唔識做, 唔孝順佢...已經成日係我面前數佢...
我老公係粗之大葉的大男人,佢連自己亞媽都唔會買多份禮物的...又點會買比我亞媽...
...

我唸你老公應該知道我地做新抱ga難處了,佢e+就好似新抱同99 ga磨擦一樣,你就做左老公ga角色,唯有暫時小d見lor,等你c6下左啖氣先la

伯爵府

做咩咁大鑊呀
原文章由 Mqchris 於 08-1-28 14:04 發表
...

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

無辨法啦, 唔嘈都嘈咗, 唯有真係少d見面架咋, 如果一齊住咪仲慘
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

哈哈!我老公唔識中文,佢問我呢個topic講緊咩..
我話佢知,講緊老公同亞媽反面..
咁我老公話,我成日都同你亞媽反面ga la...
老實講,佢地真係成日反面,不過一陣就冇事...
如果你媽唔嬲既,咁都ok丫,因為男人應該冇咁小氣既...

男爵府

原文章由 Mqchris 於 28/1/2008 02:04 PM 發表
...

再過一排等你老公冇咁火,
又或者等老公心情好時,
咪同老公傾吓囉!

我媽咪係好囉唆麻煩既人,
佢好鍚我老公~ 仲多過鍚我...
但老公都唔係好妥我媽咪...(係因為當時搞結婚野開始)
不過老公就算幾唔妥媽咪都好,
老公喺媽咪面前係好尊敬媽咪既...
唔會令我難做~

大宅

多謝大家,我覺做人真係好辛苦...

我都係從搞結婚時已經積下恩怨,原本我老公都唔出聲,但我亞媽真係有時又幾過份...成日係D唔應該的時候講D唔應該的說話,有彈無讚.....我老公佢又都好小氣好記仇...

如果我老公係似你老公咁忍得就好啦...

最慘係就黎新年,平日都話可以唔見,但新年都唔見....關係可能再差D.......:cry:

原文章由 Vca 於 08-1-28 22:56 發表

再過一排等你老公冇咁火,
又或者等老公心情好時,
咪同老公傾吓囉!

我媽咪係好囉唆麻煩既人,
佢好鍚我老公~ 仲多過鍚我...
但老公都唔係好妥我媽咪...(係因為當時搞結婚野開始)
不過老公就算幾唔妥媽咪都好,
老公喺 ...

男爵府

原文章由 Mqchris 於 28/1/2008 11:07 PM 發表
多謝大家,我覺做人真係好辛苦...

我都係從搞結婚時已經積下恩怨,原本我老公都唔出聲,但我亞媽真係有時又幾過份...成日係D唔應該的時候講D唔應該的說話,有彈無讚.....我老公佢又都好小氣好記仇...

如果我老公係似你老公咁忍得就好啦...

最慘係就黎新年,平日都話可以唔見,但新年都唔見....關係可能再差D.......:cry:

唔好咁唸~ 要解決既事情,唔多唔少係都需要時間既!
媽咪同老公都係自己既至親嘛~ 慢慢來啦!

我媽咪都係! "Yim"尖腥悶~ 懶要求高咁~~ 佛都有火!

我老公忍得,係因為我都忍佢老豆(即62) :tongue: 仲有我外家喺香港,老公一年先見我媽咪一次...佢唔忍想死呀???

有時我媽咪太過份,我會同老公道歉,但老公會同我講:我唔嬲佢(我媽咪),因為佢始終生咗你比我! :loveliness:

大宅

有時我媽咪太過份,我會同老公道歉,但老公會同我講:我唔嬲佢(我媽咪),因為佢始終生咗你比我! :loveliness:

真係羨慕死人啦 ......

[ 本文章最後由 Mqchris 於 08-1-29 00:10 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至