夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

成日聽人講,早結婚早離婚...
你地覺得係咪咁呢

幾歲先叫早結婚

大宅

下~~唔係掛,唔好嚇我wor,我18歲結婚,應該算早啦,但到今年5月我結左婚6年喇...我同老公感情仲好好,感情有增冇減wor

大宅

我21歲結婚,今年第10年la,都ok woo,冇咩問題出現

大宅

呢D真係講個緣字,睇你撞正邊一個。

唔通你想好似劉嘉玲同梁朝偉咁,拍拖拍到人老珠黃都仲係度話諗緊結婚?唔想同人過人世就咪玩人地啦,青春有限呀。

別墅

民房

原文章由 我愛Corina 於 08-1-28 02:38 發表
成日聽人講,早結婚早離婚...
你地覺得係咪咁呢

幾歲先叫早結婚

都係架, 年紀輕時愛情可以飲水飽, 面對現實生活就會發覺原來有情飲水係唔飽ge咁咪會出事囉:;pppp:

複式洋房

似是而非o既謬論

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 cccatty 於 08-1-28 10:33 發表
似是而非o既謬論

冇錯,根本唔關事幾歲結婚會易離婚!

以前人十六歲就結婚啦,
十八歲都俾人話遲婚架喇!
人地米個個都白頭到老!

其實問題係兩人相處識唔識互相尊重!
我廿一歲結婚,今年已經十四年喇!

大宅

我諗始終會有好例子既, 如果大家唔珍惜對方, 又無左愛既, 38歲, 48歲結婚都會離婚啦!!

大宅

好媽媽勳章

都唔係架, 有d人30+先結又咪一樣離婚,

大宅

好媽媽勳章

我都係18歲結婚,就快7年了,我地仲好好喎,只要兩個人互相忍讓,幾歲結婚都可以一生一世啦

公爵府

我都係21歲結婚...又係o岩o岩過左10週年紀念 ...我同我老公感情有增無減...完全無問題喎

原文章由 hinhofion 於 08-1-28 06:52 發表
我21歲結婚,今年第10年la,都ok woo,冇咩問題出現

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

不可一概而論.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

沒有一定的規律,要睇倆人有沒有心一起維繫。

大宅

我父母係20歲前結婚的, 啱啱慶祝咗31週年 佢哋感情依然好好, 頭先同阿媽飲茶, 佢仲話覺得爸爸對佢越來越好 :loveliness:
Our anniversary[br]

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

humm
原文章由 RAA 於 08-1-28 14:13 發表
不可一概而論.
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實個個唔同,有多人想維持婚姻,但係有心無力
有人根本由一開始已經當婚姻係遊戲,佢根本只係即興,覺得結婚好似幾好玩,但到到對大家都無感情督話黎離婚,傷嘅係邊個無人知,又或者大家都當婚姻係遊戲
可唔可以白頭到老係靠自己唔係人地一句"早結婚就會早離婚"而去肯定,只要大家都有心想白頭到老就一定得
"人定勝天"

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我表姐話我咁早結婚.....
都未玩夠...
其實我唔早啦..都23啦...
不過我意外有左bb就係早左,因為打亂左我既計劃...

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 我愛Corina 於 08-1-29 02:59 發表
我表姐話我咁早結婚.....
都未玩夠...
其實我唔早啦..都23啦...
不過我意外有左bb就係早左,因為打亂左我既計劃...

我D朋友(連埋唔太熟果D)都話我做乜咁早結婚,,
19歲結婚,,而家21歲,,都係意外有BB,,
連我老公初初都話我都未玩夠,,
不過最後都揀左生BB,,原本同老公PLAN左22歲後先結婚,,
而家又係打亂哂個PLAN,,
我有兩隻大小魔怪""

首頁

尾頁

跳至