婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

因昨晚同c6返去佢呀媽做團年, 個賤人話我做咩同仔仔出街出到咁夜 (因前一日同我呀媽做團年, 食到十點), 我串佢, 話十點好夜咩...

之後, 佢又問我今胎係仔定女, 我話唔知, 佢居然話: 唔好話比我知係一個好字(因我已有個仔), 佢話佢要驚喜...跟住我話你要咩驚喜, 佢就話2兄弟好d喎...我就串佢: 個個都生仔, 將來呀仔娶咩女仔, 佢話: 人地生女咪得囉...

跟住又話我食得少, 餓親肚裡面個孫仔喎...之後, 因為我忍佢唔住, 佢每講一句, 我就串佢一句, 可能c6唔鐘意, 呀仔又唔肯跟佢父母, 佢返到屋企, 借d以打個仔..

所以, 我昨晚決定, 以後再唔會同個仔去佢老母屋企...

禁止訪問

男爵府

你老公唔係真係為左咁既野打你個仔出氣呀?有唔妥同你傾咪得law,關小朋友咩野事?我係你,我就會同個仔講:仔呀仔,你大個生性,要知道點樣保護你的家人。唔可以俾人蝦他地,做人要做個男人大丈夫,唔好搵一些無辜的人來出氣。我會當住個c6面前講的。他要打就試下打我,睇下我報唔報警拉左他。不過好彩我老公唔係咁既人。

原文章由 tokwawan 於 08-1-28 15:06 發表
因昨晚同c6返去佢呀媽做團年, 個賤人話我做咩同仔仔出街出到咁夜 (因前一日同我呀媽做團年, 食到十點), 我串佢, 話十點好夜咩...

之後, 佢又問我今胎係仔定女, 我話唔知, 佢居然話: 唔好話比我知係一個好字(因我已 ...

大宅

原文章由 tokwawan 於 08-1-28 15:06 發表

之後, 佢又問我今胎係仔定女, 我話唔知, 佢居然話: 唔好話比我知係一個好字(因我已 ...

我好想8掛下你c6,其實係為左d乜野事,借d e打個仔呢?.?個仔當時做左d乜野令佢發火打仔呢?佢咁大個男人,如果係為左對老婆不滿,而要將d氣發洩係個仔身上,e個男人真係要拉去"打把" ,個細路根本冇反抗能力,你c6唔覺得自己好醜ga咩?
不過就真係好難忍你99,佢係咪傻ga,?-( 生仔生女唔係你話事ga woo,咩野叫做比d驚喜比佢呀?唔通生女就唔要la woo?比著係我都忍唔到口話個衰99

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

你99由真係難頂d既, 生仔生女都管
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

伯爵府

畀面勳章

你99咁想你果胎係仔,,咪同佢講"又生仔?生左仔返到去比人打架wo!!"咁囉...你c6都會聽佢呀媽話唔再打掛到時...

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你囝囝幾大?好可憐呀!

如果我C佬夠膽咁做(佢一定唔夠膽),
我實同佢C過!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

就算點都唔應該搵個仔黎出氣掛?嗰個自己親生仔黎架嘛,當佢係出氣袋咩家陣!
你老公喺呢件事上面有冇出過半粒聲先?
佢咁唔鍾意你串佢阿媽,咁唔該叫佢出句聲叫佢阿媽講野唔好咁過份or收嗲先囉!佢唔係咁樣講野你都唔會嬲到串佢啦!
如果我老公第時夠膽搵我個女黎出氣,我實會十倍奉還!!!

大宅

支持你,唔好去食飯.................
生左唔俾佢見,我唔會俾c6無故打我個仔.............................
我不是任你處置
專借吾還

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都覺得唔可以動粗.咁樣會另到個仔覺得打人先可以解決問題....
其實我都係同你一樣,下下串住我99.點唔啱都係你99??咁我點唔啱都係人哋個女.因咩事又唔係奉旨要新抱受99氣.我就係咩事都同我99講數據,佢有咩迷信嘢我都會話冇科學根據.佢先唔敢喺我面前打橫嚟.坦白講我係唔會一開口就串佢,撩人者賤.但係佢講d嘢令我覺得冇道理的話就冇面比.呢d係保護自己甚至係保護我自己個家的行為.如果樣樣嘢都係佢啱.我唔出聲.萬一他朝有一日佢迷信起上嚟話要我個仔飲符水唔通我都話佢啱???
爆愛車縫作

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆 #1 tokwawan 的文章

你99講d嘢咁搞笑嘅?? 咩叫"唔好話比我知係一個好字(因我已有個仔)" "佢話2兄弟好d"

叫佢吔蕉啦!! 生仔生女都唔可以話事啦, 冇嘢呀佢?

仲有, 生咗仔係咪有得分先?? 傻架佢!!

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 晞玥 於 08-1-28 19:02 發表
就算點都唔應該搵個仔黎出氣掛?嗰個自己親生仔黎架嘛,當佢係出氣袋咩家陣!
你老公喺呢件事上面有冇出過半粒聲先?
佢咁唔鍾意你串佢阿媽,咁唔該叫佢出句聲叫佢阿媽講野唔好咁過份or收嗲先囉!佢唔係咁樣講野你都唔會嬲 ...

啱!! 點都唔應該搵細路黎出氣, 夠薑就嘈過 , 細路仔係無"姑"嘅, 仲有, 男人打細路, 唔小心用錯無情力就大劑喇

伯爵府

擺明就係你奶奶唔o岩, d咁o既思想, 仲夠膽攞出黎講, 未死過, 俾著我都會駁佢啦. 最憎d c6 幫"親"不幫"理". (我老公都係咁! 咁大個人都唔分是非黑白.) 仲要搵個仔出氣, no way!

複式洋房

你99d咀面肯定超衰格. 咩叫人地生女就得? 把口唔修.
生成一個好, 幾多人恨不得哩. 如果生仔, 要屈佢大大大利是. 唔夠大就唔比抱:tongue:

男爵府

講得好, 我會加多句--"o拿依家媽媽敎你, 你千祈唔好好似的人咁無阿媽敎, 亂咁發老脾蝦細路仔"

原文章由 tweetybird 於 08-1-28 15:16 發表
你老公唔係真係為左咁既野打你個仔出氣呀?有唔妥同你傾咪得law,關小朋友咩野事?我係你,我就會同個仔講:仔呀仔,你大個生性,要知道點樣保護你的家人。唔可以俾人蝦他地,做人要做個男人大丈夫,唔好搵一些無辜的人來出氣。我會當 ...

複式洋房

你的99真係過分woo,有一個仔仲唔夠?

水晶宮

我想知你99有無生女??-(

大宅

to: JK923,

無, 佢得2個仔, 但佢同我講, 生細仔之前, 陀過2個女, 但因知道係女, 所以落左,...佢又話, 因為佢生仔,所以佢係郷下好受人敬重...仲同我講女人要咁樣才有人敬重..:tongue:

伯爵府

畀面勳章

原文章由 tokwawan 於 08-1-29 03:28 PM 發表

無, 佢得2個仔, 但佢同我講, 生細仔之前, 陀過2個女, 但因知道係女, 所以落左,...佢又話, 因為佢生仔,所以佢係郷下好受人敬重...仲同我講女人要咁樣才有人敬重..:tongue: ...

真係想同你99講"咁你呀媽生左你出黎咪"dum"心??:tongue::tongue:

水晶宮

原文章由 tokwawan 於 08-1-29 15:28 發表

無, 佢得2個仔, 但佢同我講, 生細仔之前, 陀過2個女, 但因知道係女, 所以落左,...佢又話, 因為佢生仔,所以佢係郷下好受人敬重...仲同我講女人要咁樣才有人敬重..:tongue: ...

果時已經有得照???
佢阿媽生左佢出黎唔掉左佢???:;pppp:

首頁

尾頁

跳至