自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

可以告訴我嗎?

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

好似話佢攞左肥雞餐,但係又番做喎,唔知係咪呢。

水晶宮

市場傳緊佢食左肥雞餐後番奄
而家要整治港台既紀律丫嘛

複式洋房

梁繼璋很懷念你!

http://hk.myblog.yahoo.com/leungkaicheungmichael
:-( :-( :-( :-( :-( :-(

水晶宮

傳過佢同車小姐拍過拖
我聽就聽過, 但唔知真定假

男爵府

咁係咪cut左"瘋show快活人"la. 冇得聽????????
原文章由 上校車 於 08-1-28 14:33 發表
傳過佢同車小姐拍過拖
[

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 Win0501 於 08-1-28 15:04 發表
咁係咪cut左"瘋show快活人"la. 冇得聽????????

唔係,今朝得番 村長 同 村姑 !!

別墅

ada0707

Michael在03年參加了自願退休計劃又批咗,之後呢四年都是港台同佢以合約形式簽佢來做節目,最近因為有很多因素,港台俾人番舊帳,咪出事law

Michael在上星期五都有說過如果佢的存在而令到一些事情有爭拗,佢情願選擇離開就係咁解

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

yes.....
拎左退休金....
有抵觸....

原文章由 octoct 於 08-1-28 15:31 發表

Michael在03年參加了自願退休計劃又批咗,之後呢四年都是港台同佢以合約形式簽佢來做節目,最近因為有很多因素,港台俾人番舊帳,咪出事law

禁止訪問

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

希望佢地幾個會一起跳槽到第二個電台再開咪啦!
靚太唔易做!!

大宅

食左肥雞餐就唔可以用合約形式聘任呀﹖
唔明wor,好多DJ都唔係港台員工,只係以合約形式聘任,有咩問題﹖間間公司都有perm位同part time,d福利同長俸都唔同,真係唔明,點解一定要走!

我呢d婦孺之見,還請有關當局解釋解釋。

大宅

原文章由 上校車 於 08-1-28 14:33 發表
傳過佢同車小姐拍過拖

真架!我讀書時(197x)開始聽佢地兩個做節目(好似叫"車天車地"),果陣時佢地拍緊拖,後尾因性格不合而分手,車小姐好傷心,幾年後就同張生一齊

大宅

原文章由 CBBCBB 於 08-1-28 18:08 發表

真架!我讀書時(197x)開始聽佢地兩個做節目(好似叫"車天車地"),果陣時佢地拍緊拖,後尾因性格不合而分手,車小姐好傷心,幾年後就同張生一齊 ...

唔係幾襯咁wor

別墅

原文章由 阿西 於 08-1-28 17:57 發表
食左肥雞餐就唔可以用合約形式聘任呀﹖
唔明wor,好多DJ都唔係港台員工,只係以合約形式聘任,有咩問題﹖間間公司都有perm位同part time,d福利同長俸都唔同,真係唔明,點解一定要走!

我呢d婦孺之見,還請有關當局解釋解釋。 ...

因為當時為精簡人手所以整咗肥雞餐(呢次好似是第二個round的voluntary retirement,無第一次個果咁正,嚴格來說呢個叫瘦鴿餐)。港台批得Michael遲職,即佢呢個位是可以cut,根據常理,港台是可以re-employ Micheal但入職條件應要與新入職港台的人接近,所以我估計,港台以合約形式請Michael但人工可能同以前接近,所以有位俾人插law。l

首頁

尾頁

跳至