懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有冇媽媽試過醫生話過重要減肥?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

E生成日都話我過重架喇-口-
我就會問番佢 唔通我佗緊BB要-肥呀? HEHE

複式洋房

原文章由 gucci_ha 於 08-1-28 15:15 發表
E生成日都話我過重架喇-口-
我就會問番佢 唔通我佗緊BB要-肥呀? HEHE

醫生真係要我減肥呀,佢話唔好重咁多 :-(

大宅

好媽媽勳章

我而家31週,肥左成五十磅啦......個個月睇醫生都俾佢話我肥,搞到我鬼咁驚覆診.....

我試過盡量戒宵夜,體重都係咁直線上升,又試過行樓梯玩wii fit諗住做下運動,但一陣間個肚已經好緊好墮,搞到我唔敢搏.....算啦.....若果唔係妊娠糖尿同bb過重,咪忍到生完至減loh....有乜辦法喎!!陀b咁辛苦都要節食,同埋俾人鬧,做咩要咁刻薄自己

http://hk.myblog.yahoo.com/mickjunior318

複式洋房

原文章由 MC陳師奶 於 08-1-28 15:40 發表
我而家31週,肥左成五十磅啦......個個月睇醫生都俾佢話我肥,搞到我鬼咁驚覆診.....

我試過盡量戒宵夜,體重都係咁直線上升,又試過行樓梯玩wii fit諗住做下運動,但一陣間個肚已經好緊好墮,搞到我唔敢搏.....算啦..... ...

我呢兩日都食少咗好多嘢啦,都唔知點解仲係咁重,真係坐直昇機咁.........

聽人講八個月開始好難控制食慾,而家先嚟節食,慘過死......

複式洋房

E生叫我5好食咁多野LAW~

大宅

原文章由 GarfieldW 於 08-1-28 15:43 發表

我呢兩日都食少咗好多嘢啦,都唔知點解仲係咁重,真係坐直昇機咁.........

聽人講八個月開始好難控制食慾,而家先嚟節食,慘過死......

我都係34 weeks.. 重左三十幾lbs, 緊係比e生罵.

想食少d, 但有時食極都唔飽...

複式洋房

我都係長期要減肥果隻, 慘~
lunch half bowl rice, dinner唔好食典粉質, 都幾work, 不過訓之前都係肚空空 :;pppp:
...☆小王子2008年02月19日☆出世了☆...

---->小女皇的生活點滴

複式洋房

原文章由 cherrychris 於 08-1-28 16:16 發表

我都係34 weeks.. 重左三十幾lbs, 緊係比e生罵.

想食少d, 但有時食極都唔飽...

係呀係呀,而家真係好似食極都唔飽咁......
仲好想食甜嘢,死未

洋房

我22周~~19周時己經重左22磅,醫生冇叫我減肥,不過佢就話:"你重左咁多,bb又有小小過重,你自己就更加唔洗講了,再系咁唔系辦法ga,又唔可以叫你減肥,你自己控制下啦."

洋房

我都係好肥26週都142,未有bb之前就
118,唔知到30週以上會如何,我都唔係食好多,都唔知點解,聽日覆診睇吓doctor會唔會話我過肥先.

別墅

唉...我都係34weeks2days
今日去健康院..佢話我個肚咁大..
又重得咁快..叫我去醫院度check下..
又要去醫院預約啦... 唔知會點呢...=.='
http://hk.myblog.yahoo.com/kwankwan_fish

大宅

唉...我都係32weeks3days
而家142磅,
未有bb之前就101磅,
唔知再咁肥落去點算...
為尤唔好食飯,:(
食多d菜啦..

首頁

尾頁

跳至