跳至

首頁

尾頁

侯爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

同BB打開針, 我同e生講話BB吾肯食奶,
全日兩餐粥, 三餐奶(全日合共 十幾安詐),
我覺得太少問e生點算, e生話"隨BB啦,
BB而家鐘意食固体多過奶, 無問題啦."
甘我問有無須要轉奶粉, e生話你轉左
可能好幾星期, BB又係甘, 不過隨你啦,
另外, e生話如果轉可試下保兒佳營素代替
食開之奶粉,有無 BB 1歲轉食呢隻?

我個仔出世不夠 6 lbs. now is 20 lbs.(呢兩個無重過).
係吾係太瘦????????

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

瘦唔過我隻b ...
15.5磅咋 ..:;pppp:

原文章由 sasafan 於 08-1-28 16:24 發表
同BB打開針, 我同e生講話BB吾肯食奶,
全日兩餐粥, 三餐奶(全日合共 十幾安詐),
我覺得太少問e生點算, e生話"隨BB啦,
BB而家鐘意食固体多過奶, 無問題啦."
甘我問有無須要轉奶粉, e生話你轉左
可能好幾星期, BB又係甘 ...

侯爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

你亞B出世幾多 lbs.?
E生話標準1歲之体重是出世時3倍, 2歲是4倍.

原文章由 zoesychan 於 08-1-28 17:55 發表
瘦唔過我隻b ...
15.5磅咋 ..:;pppp:

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

我阿b出世 2.54kg ...
一歲返健康院 得 7.02kg ..
要見醫生 ...
不過佢話因為似我 .. 細粒wor ..
我5尺唔9夠 ...

原文章由 sasafan 於 08-1-28 18:52 發表
你亞B出世幾多 lbs.?
E生話標準1歲之体重是出世時3倍, 2歲是4倍.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我女女1歲
我岩岩開始轉保兒加營素比佢~
佢好鍾意飲~
本來佢飲惠氏ga~
但只會飲到4安
而家保兒加營素佢可以飲到6-7安
我而家見到佢都重左少少~
真係好開心~

首頁

尾頁