論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我想問申請新工人來, 但舊工人未走, 又帶培訓稅落下一個工人, 咁入境處係點樣批visa 架?

要現有的工人走咗, 先批, 咁咪好耐囉. :-( 咁係咪要工人走咗喇, 先打電話去入境處追, 或是打定電話追佢, 叫佢批定, 批之後的日子又得唔得呢. 點樣可以快d 呀,
:-P

大宅

我都想知, 可唔可以教下我呀, 唔該晒.

複式洋房

舊工人一日未走, 入境處是不會批新工人的visa, 除非你寫信同意放棄舊工人所剩餘的Levy, 才會批新的visa

男爵府

係咪入境處confirm 咗工人幾時走, 咁走咗之後先開始睇個file, 咁咪好耐囉, 例如, 1 號走, 我就2號打去immig 追, 一般要幾耐呀.

原文章由 mysol 於 08-1-28 16:26 發表
舊工人一日未走, 入境處是不會批新工人的visa, 除非你寫信同意放棄舊工人所剩餘的Levy, 才會批新的visa

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

應該系可以 overlap gor bor。嗱,我 07 年 9 月中申請新工人,話 replacement,visa 10 月尾批左,舊工人11 月尾先走,都無問題 wor.....

原文章由 Krymum 於 08-1-28 16:46 發表
係咪入境處confirm 咗工人幾時走, 咁走咗之後先開始睇個file, 咁咪好耐囉, 例如, 1 號走, 我就2號打去immig 追, 一般要幾耐呀.

男爵府

我知完約個d 就冇問題, 我上個工人完約, 新舊工人都overlap, 但今次係未完約, 抄或辭職, 如果唔要d 培訓稅, 就可以overlap, 但如果要翻d 培訓稅, 帶落下一個到, 就要舊的走咗, 先批架, 我想知叫佢批定一個日子, 咁得唔得?, 工人走咗, 先開始批, 唔知要等幾耐,:cry: 個電話打緊都唔通.

原文章由 twins214wy 於 08-1-28 17:39 發表
應該系可以 overlap gor bor。嗱,我 07 年 9 月中申請新工人,話 replacement,visa 10 月尾批左,舊工人11 月尾先走,都無問題 wor.....

首頁

尾頁

跳至