論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大約半年前,我炒了個印印,近期我家中的固網電話、我及老公的手提電話,每逢晚上12點左右就響,仲要係輪流響,來電顯示為"rivate Number"。初時以為係廣告,但係一聽電話就收線,而且我屋企個電話好少人知,只有我的家人知,朋友都不知道。加上個固網電話係請咗個印印先至用,係專for印印與我contact。近日情況更嚴重,因我老公個mobile申請了"停止接受無顯示電話",佢就狂打屋企電話,連續4-5次,仲加埋晨早5點幾打,令我更加懷疑係印印所為,因為佢可能要晨早5點幾起身。
其實佢就唔係太滋擾到我地,因為我地已將屋企個電話adjust至無響聲,但係唔通真係無法,要任d工人滋擾?如果報警又好似好大件事,又唔知police是否受理??

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

別墅

你屋企都申請"停止接受無顯示電話", 佢就打唔到入黎.

大宅

原文章由 jennyevo5 於 08-1-28 17:17 發表
大約半年前,我炒了個印印,近期我家中的固網電話、我及老公的手提電話,每逢晚上12點左右就響,仲要係輪流響,來電顯示為"rivate Number"。初時以為係廣告,但係一聽電話就收線,而且我屋企個電話好少人知,只有我的家人知,朋友都不 ...

如果你係pccx, 你可以申請 "請勿so擾", 加上密碼之後, 每次有人打比你時, 要輸入密碼先至可以接通, 唔知密碼便打唔入, 所以唔駛怕佢 !:;pppp:

大宅

佢而家係唔係HK先, 如果唔係點拉佢

民房

我想沒有人幫到手,因我家姐也試過,不過是玩個bunbun, 想我家姐炒左個bunbun, 我家姐都有備案,但沒有任何證據,最後我唸D人見個bun無事就無了,但都煩了3個月。

原文章由 jennyevo5 於 08-1-28 17:17 發表
大約半年前,我炒了個印印,近期我家中的固網電話、我及老公的手提電話,每逢晚上12點左右就響,仲要係輪流響,來電顯示為"rivate Number"。初時以為係廣告,但係一聽電話就收線,而且我屋企個電話好少人知,只有我的家人知,朋友都不 ...

男爵府

1. 下次再有電話打入唔出聲, 你就同佢講: 你唔好收線呀, 我已經報左警, 警方e+追你條電話線, 你等坐監啦! 然後hold番佢電話,佢收線佢既事. 不過呢個方法只可以嚇d細膽怕事既工人.

2. 加密碼

複式洋房

回覆 #1 jennyevo5 的文章

yes gar, you could call police & show them your phone. They could check the dial out no. even they press 133 before dialing.

禁止訪問

複式洋房

其實要佢滋擾唔到我就好易,只要俾少少錢申請block咗d無顯示的電話,但係條氣就唔係好順。
anyway,我老公話唔好攪咁多事,激死我!!

首頁

尾頁

跳至