夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公之前同同事密密傾/sms,又收到d掛住你的字句,據我知道的,連續幾個月都係甘!佢講來講去都話同果個人冇野,只係人地對佢好!佢比左誤會人,一d野都冇甘話,件事已經攪左成半年,但我個心仲好唔舒服,每日在想!雖然佢已經冇同果個人聯絡,但佢的解釋係根本唔可能接受,呢個世界邊有甘多巧合?我依家都冇真正甘原諒到佢!都半年了,我想放棄,因為再問,都冇意思,佢話唔想再提!我係愛佢,但慢慢心都淡,唔坦白,以後仲點相對?我仲有個BB七個月大的!叫我唔諗,根本冇可能!叫佢講真話,佢都唔會講!點先可以令自己開心番?點先可以唔諗 ?因為同佢一齊/分開,我都唔會開心,我都知好矛盾,但我就係一個甘的人!我應該點做?

男爵府

原文章由 小柏媽媽 於 28/1/2008 04:46 PM 發表
老公之前同同事密密傾/sms,又收到d掛住你的字句,據我知道的,連續幾個月都係甘!佢講來講去都話同果個人冇野,只係人地對佢好!佢比左誤會人,一d野都冇甘話,件事已經攪左成半年,但我個心仲好唔舒服,每日在想!雖然佢已經冇同果個人聯絡,但佢 ...

點解你地將件事拖成半年咁耐架?
唔好話係d咁敏感既問題吖...
兩公婆就算只係好小既問題嘈交/意見唔同...
都應該有咁快得咁快搞掂佢!
越快越好~ 拖得越耐越傷感情~

你話你老公已經冇同果個人聯絡...
只要佢真係冇再同果個人聯絡既話,
你其實都唔需要理佢既解釋係乜...或者係真係假~
你既然仲愛佢,唔唸又冇可能,又想坦白...
咁不如你開心見成同佢講你自己內心感受~~
話比老公知依件事對你既影響....
好好地傾好佢...有結論為止......

大宅

係佢從來冇心同我傾,佢只話冇野,想一味拖,大家唔出聲,就當冇事!唔通男人就係甘,鐘意避?佢個人就係甘,我就鐘意快d解決,唔好放在心,而佢就.......可能佢自己知自己事,佢只係話佢錯,但佢完全唔care我心裡的感受.呢件事我相信唔會有結合,佢連”lum”我都唔會做....

原文章由 Vca 於 08-1-28 17:05 發表

點解你地將件事拖成半年咁耐架?
唔好話係d咁敏感既問題吖...
兩公婆就算只係好小既問題嘈交/意見唔同...
都應該有咁快得咁快搞掂佢!
越快越好~ 拖得越耐越傷感情~

你話你老公已經冇同果個人聯絡...
只要佢真係冇 ...

伯爵府

好媽媽勳章

你想唔想同老公從新開始?
如果想既話,
過去既野,當唔知,唔好再追究.
重新接受佢.

你甘樣反反覆覆問番佢,
佢又唔講真話,
倒不如唔好問,
反正佢都無再同佢sms了..

嘗試忘記呢件事,
再從頭來過吧.

男爵府

原文章由 小柏媽媽 於 28/1/2008 05:11 PM 發表
係佢從來冇心同我傾,佢只話冇野,想一味拖,大家唔出聲,就當冇事!唔通男人就係甘,鐘意避?佢個人就係甘,我就鐘意快d解決,唔好放在心,而佢就.......可能佢自己知自己事,佢只係話佢錯,但佢完全唔care我心裡的感受.呢件事我相信唔會有結合,佢連”lum”我 ...

咁你而家肯唔肯定你老公已經冇再同果個人聯絡?
如果肯定既話,就要睇你想從新來過還是想分開嘞~
如果你想從新開始過,
你就唔好再去唸佢當時係"身有屎...想避..."...
就算你知道佢之前一定過你,你都唔需要追究~
徹徹底底咁由零開始!

你而家咁屈住,我始終覺得你應該講比你老公知你既感受!
佢就算冇心同你傾,
你大可以叫佢只係'聽" - 只要佢肯比時間你!
叫佢聽完你感受先睇吓佢有乜反應...
再唔係可以寫信比佢~~~

記住:你既目的係講你自己內心感受比老公知~
唔係"審"佢! 唔好問一d"你有冇過我?" or
"你同佢究竟有冇野?" 之類既問題....

大宅

信我都一早寫過,講都講過,但佢睇左都唔出聲,又唔見佢有咩表示,只係唔出街!

大宅

原文章由 小柏媽媽 於 08-1-28 17:34 發表
信我都一早寫過,講都講過,但佢睇左都唔出聲,又唔見佢有咩表示,只係唔出街!

其實你係咪想c6 say sorry,"tum"返你,你條氣先順d?
如果你c6不嬲都唔做e樣野ga,你咪出聲同佢講lor,你好想自己老公"tum"返自己,好過你次次傾親都摷返以前sms ga野出黎講,好傷感情,而且你c6e+唔出街,唔出聲,其實我唸佢係想件事快d淡,但可惜佢自己又唔道歉,又唔識"tum"返個老婆,做老婆ga你,當然唔開心la,如果你仲想一齊ga話,試下唔好再提件事la

男爵府

你想/期望佢有乜表示?
如果依d野你已經做過哂...
咁其實佢唔再同果個人聯絡...
都已經係一種表示咯喎~~

大宅

我諗我係想佢”TUM”番我,但佢真係冇做!佢冇同我SAY SORRY,佢只係話佢知佢做錯,叫我唔好再提呢件事!點解我成日講,係我想知道點解佢要甘做?因為佢話我冇理佢,人地對佢好!如果唔大家講清楚,個問題仲會不停甘循環!

大宅

原文章由 小柏媽媽 於 08-1-28 17:46 發表
我諗我係想佢”TUM”番我,但佢真係冇做!佢冇同我SAY SORRY,佢只係話佢知佢做錯,叫我唔好再提呢件事!點解我成日講,係我想知道點解佢要甘做?因為佢話我冇理佢,人地對佢好!如果唔大家講清楚,個問題仲會不停甘循環! ...

咁已經好明顯la,既然佢認左,又講左點解會咁做,咁仲唔清楚?你試下平心靜氣,唔好再提sms la,問下你c6 覺得你點唔理佢,既然佢咁對你講,你就要問清楚c6,你忽略左佢d乜,做補救,但亦要同c6講,有d咩野唔開心就大家坦白,有咩事希望搵你e個老婆,唔好搵其他人,男人就係咁慢慢傾,好快搵到解決方法,係咪剛生完bb,你掛住湊bb,小左理c6呢?你唔想再次發生e d問題,就要好好咁傾 ,男人就係咁,一旦同老婆出現左問題,就唔識解決,e個時候最脆弱,一有女人自動送上關心,就好似口渴左好耐咁...明唔明呀?幾忙都要比返時間同c6 好好相處

男爵府

原文章由 小柏媽媽 於 28/1/2008 05:46 PM 發表
我諗我係想佢”TUM”番我,但佢真係冇做!佢冇同我SAY SORRY,佢只係話佢知佢做錯,叫我唔好再提呢件事!點解我成日講,係我想知道點解佢要甘做?因為佢話我冇理佢,人地對佢好!如果唔大家講清楚,個問題仲會不停甘循環! ...

你想佢氹你又好,同你say sorry 又好...
點解你唔同老公講呢? 兩公婆冇乜唔講得?
不過咁喎~ 係咪佢咁做咗你條氣就真係會順番先??

雖然老公係做錯咗,但你都要檢討吓自己有冇忽略老公~
既然佢已經唔再同果個人聯絡...
唔好再執著已發生+過去咗既事嘞~~
同老公傾吓點解佢會覺得你唔理佢!
男人有時都可以好脆弱...都要人氹架!

大宅

原文章由 Vca 於 08-1-28 18:11 發表

既然佢已經唔再同果個人聯絡... ...

冇錯呀,男人有時都會好細路仔,我地做左媽媽ga會成熟好多,但做左爸爸ga c6,唔好睇佢地男人老狗呀,佢地都要人"tum" ga ,有時真係覺得湊緊一大一細

禁止訪問

別墅

大宅

我老公真係一個小朋友, 但我果時大緊肚,成日都要休息,又要返工,個人又累,都冇時間理佢, 跟住佢就同d同事成日出去, 由朝到晚都得, 但陪我就,度度都唔去! 只留在家! 我事事都以佢為先,家中樣樣都打點好,我又唔去街,成日都陪住佢,我只係唔夠溫柔!

原文章由 Vca 於 08-1-28 18:11 發表

既然佢已經唔再同果個人聯絡... ...

子爵府

原文章由 小柏媽媽 於 08-1-29 09:36 發表
我老公真係一個小朋友, 但我果時大緊肚,成日都要休息,又要返工,個人又累,都冇時間理佢, 跟住佢就同d同事成日出去, 由朝到晚都得, 但陪我就,度度都唔去! 只留在家! 我事事都以佢為先,家中樣樣都打點好,我又唔去街,成 ...

有時男人真係好過份,女人為佢生bb生完之後又話唔理佢
大佬呀,我哋要返工的媽媽,一放工就要返屋企湊囝,喲男人又應為女人湊囝係我哋應份的,佢哋見我哋咁busy又唔見佢幫手
自己想出街都無時間又有咩時間可以理佢
同夜晚自己已經累到想死但喲c6又想同你親親,拒絕佢又話你點點點:-| :-|
男人做錯事就將責任推到你身上,正賤人

大宅

原文章由 小柏媽媽 於 08-1-29 09:36 發表
我老公真係一個小朋友, 但我果時大緊肚,成日都要休息,又要返工,個人又累,都冇時間理佢, 跟住佢就同d同事成日出去, 由朝到晚都得, 但陪我就,度度都唔去! 只留在家! 我事事都以佢為先,家中樣樣都打點好,我又唔去街,成 ...

其實之前你開另一個topic, 我地好多人都勸過你要放低, 如果你仲係咁執著, 到頭黎個家散左, 你咪仲傷心, 既然佢已經知錯, 咪當比多次機會大家囉, 有冇say sorry真係咁重要咩?? 好多野冇得諗返轉頭, 咁唯有咪向前望, 你知道自己唔夠溫柔, 咪溫柔d囉, 得閒扮下小女人, 咩都問佢意見, 可以叫佢幫你既咪叫佢做, 你首先要放低你既包袱, 你先可以再投入你兩人既感情, 唔好再諗以前既野而傷害而家正重建緊既關係, 你真係要醒架喇, 再咁落去, 你可能係破壞呢個家既人而唔係你老公, Forgive and Forget 係唔容易架, 但如果你地仍然有愛, 你就一定要努力喇...

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

其實我都知自己煩,不過我真係唔知自己做錯左D咩,都一齊成20年了,我一向點對佢,佢知!我地D朋友都成日話佢老婆對佢好好,佢地D老婆根本唔會對個老公甘好!點解我仲成日要問?因為佢之前講左好多大話,話同人冇野,但次次的答案都唔同,如果冇野,唔需要講甘多大話,一早都可以SETTLE.佢連我要死,佢都唔理,只係叫我D家人打比我!個排仲成日唔返屋企!激死我!我只係覺得,如果大家唔攤出來講,之前D問題會不斷甘循環,大家唔講出心裡的不快,點對成世 ?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至