婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我叔仔最近生了個仔俾咗99揍,99勁開心,佢已"幸"了好耐.
逢星期六番去食飯,番到去佢都係抱住 bb 瞓(下午). 前日我番到去,佢又係咁,我話俾我抱吓亞 b ,過咗手無奈,我見bb瞓得好腍,我就放佢落牀, 62 見到就好話我放底 bb, bb 會好凍,?-( 成屋已經無開窗又著住件太空衣,滴風都入唔到啦.:;pppp:
隔咗5分鐘到,又出嚟同 99 講, xx 放咗亞 b 落牀,我未忍唔住同
99講,唔好成日抱住bb瞓啦, 99就話你唔知啦佢要抱住先肯瞓嫁,我話你睇吓佢現在瞓得幾腍,佢就話淨係今次law.
無耐62走入房跟住話我點解唔放亞 b 瞓低 d ,話佢條頸瞓到歪哂,
我都廢事答佢,bb都3個月個位置瞓得唔舒服,佢會自己轉番啦.?-(
我好鍾意 bb, 但見佢哋咁,我都廢事抱細 b,抱親就俾 62 話抱得唔好?-( .
好彩我當年係搵工人 & 自己揍,俾佢哋揍,唔寵壞就奇.

王國長老

王國長老

唔好以為成日抱住bb係好事, 抱慣左就唔肯訓落床.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

伯爵府

現 在 就 覺 得 好 得 意
到 之 後 日 日 要 你 抱 住 先 肯 訓
一 擺 落 床 就 喊 距 就 知 味 道

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁搞法寵壞就梗架喇~d 6299係咁架啦,咪由佢地囉!第時bb愈黎愈惡搞惡湊都係佢地自己攞黎!
到時又話湊唔掂bb呢樣嗰樣,推番bb俾你叔仔兩公婆,佢地真係多得你6299唔少!

男爵府

你叔仔兩公婆真係多得佢兩老唔少:tongue:

大宅

咪就係lor,寵壞晒,第日湊唔掂又"怨"個b惡湊

大宅

嘩....甘點得嫁, 寵壞晒個bb, 第時做惡爺囉.

大宅

d 9962點會怕寵壞,我99話: 你個女我實寵她的,我實錫晒她就晒她....教係你地的事...咪等你地自己教囉...
聽完真係唔知好嬲定好笑... 激到我死..

原文章由 hinhofion 於 08-1-28 13:21 發表
咪就係lor,寵壞晒,第日湊唔掂又"怨"個b惡湊
Mqchris :>

禁止訪問

大宅

有次喺Cable 肥媽個節目到, 佢話 : 特登好錫d 孫, 縱壞佢哋就仲好....可以幫我報仇 "
哈哈哈... 笑c 我 ~
不過...好多人都話 : 孫係要嚟縱嘅、仔女先要教 ~

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原文章由 MuiMuiQQ 於 08-1-28 16:25 發表
有次喺Cable 肥媽個節目到, 佢話 : 特登好錫d 孫, 縱壞佢哋就仲好....可以幫我報仇 "
哈哈哈... 笑c 我 ~
不過...好多人都話 : 孫係要嚟縱嘅、仔女先要教 ~ ...

佢唔縱,我地就唔洗教得禁辛苦?-(

話時話,好鬼憎肥媽成日係節目度,借d2係到話仔、話新抱:;pppp:
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我媽之前湊呀妹個仔又係ka,成日抱,唔理咩事都抱.
搞到日夜都要抱.
跟住有一日同我講佢辛苦wo.
我就話媽你自己攞黎ka,你縱壞佢就唔好同我講.
我一早同你講唔好咁係又抱唔係又抱.
我話我仔不知幾乖呀,佢瞓覺自己瞓ka.
呀媽即無野講.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

緊張大師
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

伯爵府

畀面勳章

原文章由 edea 於 08-1-28 12:55 PM 發表
唔好以為成日抱住bb係好事, 抱慣左就唔肯訓落床.

佢地就係想用呢個方法等bb第時會痴實佢地囉我覺得!!

珍珠宮

哈,我對住我叔仔個仔, 都有同樣的諗法~
好彩唔係我個仔!!

我6299又係超縱孫, 縱到個大孫惡到冇人有, 被佢兜巴com埋黎, 仲要被99 order 我同個死靚仔道歉! 之後我黑晒面 99又話我好黑面對住佢!!

遲早好似佢個fd咁, 被個孫差d踢落樓梯架啦!!:tongue:
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我媽咪已經一早同我講定,叫我同老公第時唔好成日抱bb同埋唔好bb一喊就抱佢,要狠心d!
如果抱慣晒我地就辛苦,無時無刻都要抱,淨係抱住佢咩都唔駛做~

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原文章由 晞玥 於 08-1-28 18:31 發表
我媽咪已經一早同我講定,叫我同老公第時唔好成日抱bb同埋唔好bb一喊就抱佢,要狠心d!
如果抱慣晒我地就辛苦,無時無刻都要抱,淨係抱住佢咩都唔駛做~

但係有時 d 老人家,話叫你唔好抱唔好縱;但倒頭黎佢自己又係禁抱係禁縱:;pppp:
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

珍珠宮

原文章由 M&A Mom 於 08-1-28 06:43 PM 發表

但係有時 d 老人家,話叫你唔好抱唔好縱;但倒頭黎佢自己又係禁抱係禁縱:;pppp:

其他人會唔會我就唔知,不過我媽咪肯定唔會,佢講得出做得到
佢話以前都係咁樣對待我同細佬
如果佢見我成日抱bb一定會鬧我

大宅

幾時都係自己湊好,俾人縱壞想教番好難............
我不是任你處置
專借吾還

民房

你完全係講梗我99囉!!! 我仲要同佢一斉住死未!!

原文章由 M&A Mom 於 08-1-28 18:43 發表

首頁

尾頁

跳至