論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

今日早左番屋企, 竟然見到姐姐同我對孖仔一齊瞓係一張床度睡午覺? 你地覺得有冇問題?你地比唔比工人瞓午覺架?

我老公話預左佢係咁......但係我唔係好想佢同小朋友一齊瞓, 仲用埋小朋友張被同pillow添!:;pppp:

我姐姐好鍚我對b, 我對b都好like 姐姐, 我怕佢地會習慣左一齊瞓, 大過左就麻煩!

公爵府

工人與孩子同眠,no way

我就一定唔准,看你好無彩,因為D工人個個D衛生水準都差,早前咪有一個皮膚病的工人傳染到孩子,個工人唔沖涼,最後工人又死埋,小朋友就唔知點.有D病是成人傳給孩子的,所以成人衛生好緊要.佢地自己D床舖幾世都唔洗一次,好污糟的.試過我一個印傭的床舖幾個月都無洗,佢裝衫的桶內有衫混埋食完的橙皮,你話幾污穢!

大宅

我唔俾o架,我一早同工人講明,小叭午睡晚睡都要係佢自己將床到.如果小叭好嘈唔肯訓,工人就會坐係床架出面伸有入去拍小叭訓,唔會一齊訓的.

原文章由 bb2 於 08-1-26 18:01 發表
今日早左番屋企, 竟然見到姐姐同我對孖仔一齊瞓係一張床度睡午覺? 你地覺得有冇問題?你地比唔比工人瞓午覺架?

我老公話預左佢係咁......但係我唔係好想佢同小朋友一齊瞓, 仲用埋小朋友張被同pillow添!:; ...
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

子爵府

畀面勳章

同一張床就唔准,不過子母床就可以.之但係我個仔鐘意同我哋訓多過同姐姐訓.

別墅

我就唔會比個仔同佢訓啦,壓死無命陪,又驚佢有皮膚病,唔好搞

水晶宮

wah......no la.:tongue: :tongue:

大宅

我唔想比,但係有時阿b唔肯瞓,工人會同佢一齊瞓,我唔知,都冇佢辦法.

男爵府

我唔想, 但要睇下bb可唔可以一個人訓到~

珍珠宮

原文章由 gyeung77 於 08-1-26 21:04 發表
我唔想比,但係有時阿b唔肯瞓,工人會同佢一齊瞓,我唔知,都冇佢辦法.

唔好講話工人會dirty, 就算係爸媽, 都唔應該同bb一齊瞓架 !

珍珠宮

原文章由 zozo2005 於 08-1-28 18:55 發表

唔會唔得架, 如bb巳開始同工人瞓, 起初可能扭吓, 唔理佢拍吓就得架啦!如你一早預咗可以讓步, 佢一定同你扭到底!

大宅

唔會,怕工人唔理我小b 同大b

原文章由 zozo2005 於 28 1 2008 18:55 發表

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔會一齊瞓,但工人姐姐會坐喺床邊氹囡囡瞓。:D
[url][/url]

大宅

一齊同房 , 但唔同床..

子爵府

醒目開學勳章

如果太細,真係唔好;
如果工人唔好,更加唔好!

呢幾日凍,呀女主動話要去"車車"房訓,我就無所謂,因為呀"車車"好乾淨,又錫呀女,所以都批准佢地呢幾晚一齊訓("車車"房係雙人床,夠哂位訓)
聽晚就唔得啦,要佢過來我度訓,始終我係呀媽,都想"痴"下個女 順便踢個C6過細房訓

男爵府

工人瞓午覺 -- NO WAY !!!
同BB一齊瞓 --- NO WAY!!!
用埋小朋友張被同pillow -- NO WAY!!!

If I am sooo lucky to 見到, I will use that chance to tell her I can't accept the 3 things above.. and she already make THREE big mistakes!!

原文章由 bb2 於 08-1-26 18:01 發表

我老公話預左佢係咁......但係我唔係好想佢同小朋友一齊瞓, 仲用埋小朋友張被同pillow添!:; ...

水晶宮

我都唔想,但阿囡反瞓得好勵害,所以唔可以瞓bb床,會成日頂頭,所以,暫時同工人瞓.
睇來我都要盡快訂番張子母床先得!

首頁

尾頁

跳至