跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

有冇BB好似阿B咁,呢排成日漏尿呢?
之前成日夜晚漏,以為係時候太長,條片頂唔住
夜晚用左第二隻(Easy ups)之後就冇事
(日頭都係用返pull ups)
但呢2日,d尿多到2個鐘唔換,條褲就濕晒
我可以肯定唔係片既問題,因為用左好耐都冇事,亦都肯定唔係size唔fit,因為有排都未用XL
奶奶話應該係大個左,尿多左wor~~
有冇尿片介紹??

別墅

子溢都試過幾次夜晚漏尿,係因為佢訓覺時好鍾意側身訓,同埋可能果時仲用緊中碼,衣家d尿尿大篤左,轉左大碼Unicharm,條片大條左,就無漏尿la.其實如果著得唔好(郁身郁勢),都容易漏尿,亦試過著學習褲訓,包得好d,都ok無漏.
細佬仔38週出世重3.29kg

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

亞女一向用merries L 都無事, 但上3星期開始日日都緊有1-2次漏屎漏尿, 攪到我床又係褲又係, 我估係佢次次忍埋一大篤先痾尿片吸唔哂所以咁, 後來買返pampers L 比佢touchwood 講句無漏啦, 妳試下轉用輕鬆穿睇下會唔會吸得好過pull ups.

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

日頭用pull-ups,係因為輕鬆穿漏屎
夜晚用輕鬆穿,係因為pull-ups漏尿
總知就唔可以用死一隻啦,但褲仔就只得呢2隻,點好呢??

原文章由 jeje 於 08-1-27 12:17 發表
亞女一向用merries L 都無事, 但上3星期開始日日都緊有1-2次漏屎漏尿, 攪到我床又係褲又係, 我估係佢次次忍埋一大篤先痾尿片吸唔哂所以咁, 後來買返pampers L 比佢touchwood 講句無漏啦, 妳試下轉用輕鬆穿睇下會唔會 ...

大宅

B媽:
其實日本牌子都有出褲仔架...
我見卓悅有unicharm mickey,goon同埋nepia既褲仔...
有D仲好似有分男女添...<個人意見始終覺得日本片好用D)
如果上網訂應該仲會齊款D,又唔駛自己抬番屋企!:)

原文章由 B媽-Blue 於 08-1-27 23:36 發表
日頭用pull-ups,係因為輕鬆穿漏屎
夜晚用輕鬆穿,係因為pull-ups漏尿
總知就唔可以用死一隻啦,但褲仔就只得呢2隻,點好呢??

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

咁日本褲仔會唔會貴好多先??阿b 1.5hr就要換片架喇

原文章由 puipuiyan 於 08-1-28 00:37 發表
B媽:
其實日本牌子都有出褲仔架...
我見卓悅有unicharm mickey,goon同埋nepia既褲仔...
有D仲好似有分男女添...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我仔都係用unicharm褲仔,M碼都係$2-$2.2左右一條(睇你同邊間定),我覺得仲平過pampers同Huggies,又好用
原文章由 B媽-Blue 於 08-1-28 01:24 發表
咁日本褲仔會唔會貴好多先??阿b 1.5hr就要換片架喇

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

o係邊度買呀?阿b唔知用乜野碼呢??佢好瘦架,但pampers同huggies褲仔都係用L

原文章由 huisylvia 於 08-1-28 01:29 發表
我仔都係用unicharm褲仔,M碼都係$2-$2.2左右一條(睇你同邊間定),我覺得仲平過pampers同Huggies,又好用

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你個仔幾多磅呀,我隻仔18磅左右,用緊unicharm中碼係去到10kg,如果你唔介意,你pm個地址俾我,我寄幾塊俾你試下先。
原文章由 B媽-Blue 於 08-1-28 01:35 發表
o係邊度買呀?阿b唔知用乜野碼呢??佢好瘦架,但pampers同huggies褲仔都係用L

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

阿b都係18-20磅咋
我pm左個地址俾你喇,many thanks!

原文章由 huisylvia 於 08-1-28 17:31 發表
你個仔幾多磅呀,我隻仔18磅左右,用緊unicharm中碼係去到10kg,如果你唔介意,你pm個地址俾我,我寄幾塊俾你試下先。

大宅

B 媽, 18-20磅點會瘦呀?我HALEY都係20點幾磅,成個肥妹仔咁啊!!

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

阿b真係冇肉架,可能骨重啦

原文章由 CoffeeCake 於 08-1-28 23:17 發表
B 媽, 18-20磅點會瘦呀?我HALEY都係20點幾磅,成個肥妹仔咁啊!!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔使客氣喎,有好野梗係要同人分享下啦,況且都唔知岩唔岩,買成包到時唔岩咪仲浪費,我聽日寄俾你。:lol
原文章由 B媽-Blue 於 08-1-28 19:51 發表
阿b都係18-20磅咋
我pm左個地址俾你喇,many thanks!

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我星期一收到喇,雖然阿b好瘦,但m size唔啱著呀,不過質地真係好正

原文章由 huisylvia 於 08-1-29 00:32 發表
唔使客氣喎,有好野梗係要同人分享下啦,況且都唔知岩唔岩,買成包到時唔岩咪仲浪費,我聽日寄俾你。:lol

首頁

尾頁

跳至