跳至

首頁

尾頁

大宅

各位住葵涌區及葵馥苑的街坊:
最近收到房署消息,代替彩明的茶餐廳係叫一粥麵,
係大家樂集團的,係青衣城及將軍澳都有分別...有興趣的可以去試食先的!

一粥麵 - 青衣青衣城

商舖編號G03B
2495 8457
可惜他們的裝修進度緩慢, 我想需要新年後才能開幕

[ 本文章最後由 ivanwong19 於 08-1-28 10:47 編輯 ]
為弱勢出聲、為勞工出頭、為貧者出力、為民主奮鬥期望最好、接受最差!

子爵府

魅力公主 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

好似仲未見佢裝修咁既

大宅

房署話d 裝修要經過佢地部間審批....所以比較耐d 呢!
原文章由 seven_cola 於 08-1-28 11:49 發表
好似仲未見佢裝修咁既
為弱勢出聲、為勞工出頭、為貧者出力、為民主奮鬥期望最好、接受最差!

男爵府

好媽媽勳章

o下! 又係集團經營, 重要又係大家樂! O ! No...... 以前彩明咪好law, 起馬多d款式簡ar~~~

大宅

現在d 租金好貴, 唔係d大集團...都租唔起呢!

原文章由 713050 於 08-1-28 23:58 發表
o下! 又係集團經營, 重要又係大家樂! O ! No...... 以前彩明咪好law, 起馬多d款式簡ar~~~

男爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

麥x奴都係大集團喎~點解都爭取唔到呀?

大宅

因為房署的程序係要做返茶餐廳先...今次佢都好似唔係公開招標, 用一個形式(我唔記得叫咩名,類似鼓勵返同行去投標咁),咁呢間館有興趣.....咁係幾間裏選擇左呢間!

原文章由 dudu19812002 於 08-1-29 20:42 發表
麥x奴都係大集團喎~點解都爭取唔到呀?

大宅

唔係茶餐廳咁就無得送外賣,咁就好唔方便
VANNA & BEVERLY i love u
My homepage is

http://www.baby-kingdom.com/?154716

男爵府

2014年先開呀

複式洋房

又係粥&麵 茶餐廳實際d

複式洋房

又係大家樂!?
唔好掛~~~

個商場又細又又冇野好行,而家下下都要出外搵食,真係好唔方便。

[ 本文章最後由 kccl 於 08-2-20 19:46 編輯 ]

大宅

我食過啦.....麻麻地.....不過好過冇啦~~

旅遊分享>[開心遊日記]

大宅

健康街的工廠區有地舖申請轉做商業用途...未知道係轉咩?唔知會唔會轉食肆呢!
原文章由 kccl 於 08-2-20 19:39 發表
又係大家樂!?
唔好掛~~~

個商場又細又又冇野好行,而家下下都要出外搵食,真係好唔方便。

男爵府

好媽媽勳章

有間可以送外賣會好d囉, 宜家真係唔方便, 只可以叫銀龍.

男爵府

銀龍仲要80蚊先送呀,果日我想叫個咸魚雞粒炒飯再加多個牛根撈麵, 佢都係話59幾蚊咋, 得我同個工人, 點食到咁多野呢, 我諗過叫多兩杯野, 都唔夠數 ...結果無叫到喇~唉

去左商場間無咩野食既酒店則邊餐廳買左個唔好食既curry chicken rice食...而家仲係雪櫃未掉, 真係唔好食, 浪費左我30幾蚊, 早知食公仔麵啦
:;pppp:

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 fc1668 於 08-2-23 00:16 發表
銀龍仲要80蚊先送呀,果日我想叫個咸魚雞粒炒飯再加多個牛根撈麵, 佢都係話59幾蚊咋, 得我同個工人, 點食到咁多野呢, 我諗過叫多兩杯野, 都唔夠數 ...結果無叫到喇~唉

去左商場間無咩野食既酒店則邊餐廳買左個唔好食 ...

點解我要一百先送0既, 同埋佢d野都好貴下, 平均兩盒飯加油菜都夠一百啦, 銀龍送外賣仲要運輸費添呀, 即係每樣野加多四蚊度, 所以宜家盡量自己煮或者係出面食左先返黎, 叫外賣無咩選擇, 樓下d野又唔好食.

大宅

原文章由 fc1668 於 08-2-23 00:16 發表

去左商場間無咩野食既酒店則邊餐廳買左個唔好食 ...

叫工廠區果到d茶餐廳囉,我平時麵係叫果到,重好快送到,唔駛一個字,
http://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=286776

民房

我想問, 咁依家係咪真係有新茶餐廳??

真係"銀龍"??

大宅

咁奇怪既銀龍要80蚊先送架?
點解我有次叫外賣60幾都送既?

子爵府

魅力公主 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

好似話叫"x粥館"但係仲未見佢裝修

首頁

尾頁

跳至