懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我懷孕25週了,經常有分秘物流出,是否正常架??

大宅

分泌物

如果無味,兼且唔痕的話都無問題.但我建議你大約在32至33週要求私家醫生幫你驗B型鏈球菌,若果產婦有此種菌,而BB在出生時又被感染的話,可能會引致很大的後遺症.

不過,唔駛擔心,就算有菌,醫生會比藥你食及塞藥,若果未能完全殺菌,在BB出世時,醫生會幫你打抗生素,所以緊記要驗呀!:-P

男爵府

你都係check下好d, 我依家29週, 早兩週去咗c+doctor做regular check, 多口問佢我近排多咗d分泌(我以為越近生多咗係好normal) 係唔臭唔痕的, 有白和淡黄色, 多數稀但間中有稠, 佢話有菌都未必會痕, 而有稠啲就最好check check, 果真check 倒我有念珠菌和B型鏈球菌, 要食1週抗生素和塞1粒藥, 因我會在政府e院生, 佢叫我通知番政府嗰邊, 我已知會了健康院, 佢地個doctor同我講會inform e院, 又話生過陣e院嗰邊會幫我打支針, 減低對bb嘅感染, 因食咗藥唔等如將d菌殺曬, 就算殺死都有機會翻發, 我地無可能anytime check住佢有冇菌, doctor仲話d菌對大人無礙, bb感染倒, 嚴重的可致肺炎和腦膜炎等, 而支針對大人同bb都無害, 所以政府e院會幫我哋打

別墅

各位, 想問下如果開刀的話就無須要擔心哩個問題呀?

Thanks!

大宅

原文章由 bbexpect 於 08-1-29 00:25 發表
各位, 想問下如果開刀的話就無須要擔心哩個問題呀?

Thanks!

好似開刀無呢個問題架,,, 放心

首頁

尾頁

跳至