想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問5週自然流產o左, 通常要流血幾耐先完呢??? 下次period又會幾時再o黎番??? 請有經驗媽咪指教o下.

謝謝!!!
[size=large]祝大家都有個肥肥白白健健康康既BB!!!3/3 = 3.4kg4/4 = 4.7kg6/5 = 5.97kg6/6 = 6.99kg6/8 = 8.2kg

男爵府

我之前係8周既時候自然流產, 之後d惡露流左好多日, 第一次差不多2個星期, 之後隔左10天之後又來第2次, 來了10天, 跟住果幾個月d經期都比較亂, 由10天至45天不等.

複式洋房

Meowcat,
多謝您詫意見.
您e家有o左bb未呢???
:-P :-P :-P
[size=large]祝大家都有個肥肥白白健健康康既BB!!!3/3 = 3.4kg4/4 = 4.7kg6/5 = 5.97kg6/6 = 6.99kg6/8 = 8.2kg

男爵府

芳芳,

未呀, 我結左婚5年幾, 3年前小產, 到現在仍然努力中

大宅

回覆 #1 **芳芳** 的文章

我都是剛剛小產,只有了約6weeks,血只是流了七日,都而家都沒有流了。雖然好傷心,但幸運是bb甘早走,感情未太深厚,最幸運的我們唔是可怕的宮外孕...我決定下次m後立即努力,妳都唔好傷心呀!

男爵府

原文章由 **芳芳** 於 08-1-27 11:34 發表
請問5週自然流產o左, 通常要流血幾耐先完呢??? 下次period又會幾時再o黎番??? 請有經驗媽咪指教o下.

謝謝!!!

我12月24開始流血(流產), 流左7天, 量幾多,多血塊及紅. 今天第 33天 m 仍未到. day 24時我用d 仔 check 過有排卵, 我估計差不多38-40天右左才來, 因我平日day 18,19 排卵, cycle 約33-35天

別墅

我也是五週自然流產,上星期四開始流血,昨天開始血更多,似m痛 (勁痛果隻),有d組織咁樣的物體流出.
醫生說下次經期會是約四至六個星期後,也建議等多三至四個cycle 才努力.
你哋會唔會做d咩調理返呀?有經驗者請分享.
一齊努力!

原文章由 natnatbaby 於 08-1-27 23:53 發表

我12月24開始流血(流產), 流左7天, 量幾多,多血塊及紅. 今天第 33天 m 仍未到. day 24時我用d 仔 check 過有排卵, 我估計差不多38-40天右左才來, 因我平日day 18,19 排卵, cycle 約33-35天 ...

大宅

我第二次小產是都是5週時自然流產的, 惡露來了約10天(因之前食了羌飯及酒湯), 兩次都是30天便來第一次M, 因我平時CYCLE好準約27-30天. 但E生通常都話第一次M期約在小產後4-6WKS, 如果超過這個日期, 可能要再看看E生CHECK清楚.

由第一次小產後, 我已開始食中藥調理, 但現在正在試一個新EC, 但就未知夾唔夾.

原文章由 sailomay 於 08-1-28 09:19 發表
我也是五週自然流產,上星期四開始流血,昨天開始血更多,似m痛 (勁痛果隻),有d組織咁樣的物體流出.
醫生說下次經期會是約四至六個星期後,也建議等多三至四個cycle 才努力.
你哋會唔會做d咩調理返呀?有經驗者請分享.
一 ...

複式洋房

芳芳,

你係唔係幫朋友問吓架咋!應該唔係你呀!
因早前先睇到你的開心post!

別墅

咁你即刻就調理定係等惡露完咗先呀?

原文章由 tigertiger7 於 08-1-28 13:10 發表
我第二次小產是都是5週時自然流產的, 惡露來了約10天(因之前食了羌飯及酒湯), 兩次都是30天便來第一次M, 因我平時CYCLE好準約27-30天. 但E生通常都話第一次M期約在小產後4-6WKS, 如果超過這個日期, 可能要再看看E生C ...

男爵府

原文章由 sailomay 於 08-1-28 13:47 發表

今日流產第36天, 晚上 m come 了...:-P , 我流產後幾天, 可能身體較弱天氣又泠,感冒了數天. 其實成個有左無左過程來去都很快, 無咩不適,其實真是好早期, 驗血指數很低,.... 流左就好似平日m
come, 只是較多&紅. 無肚痛過.....

感冒好番之後, 我好擔心自己身體, 去左睇中醫, 食了2星期藥,但中醫都同我調理一下,又無咩特別野. 食野又無咩特別, 湯水多少少 law. 我睇下今次的 m come 正唔正常, 如果量,色, 日數都 Ok, 我都想再開工. 我睇西醫話休息2個月,但無話幾個 cycle. Book 左6星期覆診, 但 doctor 又話無咩野, 可以唔去都可以...:-P 希望大家都順順利利,再接再勵

[ 本文章最後由 natnatbaby 於 08-1-29 00:29 編輯 ]

大宅

回覆 #11 natnatbaby 的文章

我問過醫生,他們說只是我們心理上可以的話,下次M之後就開始努力,因為我已經就快33了!

大宅

sailomay,

其實我係主將即睇中e調理, 因佢正常會開d藥, 一方面幫助排惡露, 一方面調理的. 同埋睇吓你lee段時間可以食mug都好.

今次只是我未睇ec就自行吃了行血的食品, 先至頭一兩日勁排血, 之後星期一就急急去睇中e止血.

原文章由 sailomay 於 08-1-28 13:47 發表

別墅

tigertiger7, 多謝你的意見,我其實寫完個post自己忍唔住都去睇中醫,飲咗一劑,個肚真個無咁谷,佢話第一劑幫我行血,第二劑開始要幫我止血,今晚飲.......

rayjj88,我都係就來33,一直都覺得自己越來越大,個心就好急,越急又越冇,今次睇小產個醫生話,你都後生jei,大把機會,咁我又諗諗,係wor又唔係真係咁老je.當然佢咁講都因為安慰我,但係都唔好失信心呀.
一齊努力啦.

原文章由 tigertiger7 於 08-1-29 08:49 發表
sailomay,

其實我係主將即睇中e調理, 因佢正常會開d藥, 一方面幫助排惡露, 一方面調理的. 同埋睇吓你lee段時間可以食mug都好.

今次只是我未睇ec就自行吃了行血的食品, 先至頭一兩日勁排血, 之後星期一就急急去睇中 ...

首頁

尾頁

跳至