懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

而且安心好多.... hehe
我而家4個幾月,因為有胎心儀,可知道bb大概情況,所以一個月覆診一次都無咁擔心....

大宅

kittychan127, 你响邊度買架? 幾多錢架??

原文章由 kittychan127 於 08-1-28 13:42 發表
而且安心好多.... hehe
我而家4個幾月,因為有胎心儀,可知道bb大概情況,所以一個月覆診一次都無咁擔心....

別墅

回覆 #1 文狄 的文章

係網上,我買左$550個種

大宅

:-P 等我遲下出街睇下先.. 我估晚晚聽下都幾得意..

原文章由 kittychan127 於 08-1-28 13:48 發表
係網上,我買左$550個種

別墅

原文章由 文狄 於 08-1-28 13:52 發表
:-P 等我遲下出街睇下先.. 我估晚晚聽下都幾得意..

好似"荷花"都有得賣,我個種唔係耳筒式,有少少似收音機咁既!

複式洋房

我都有一個, 係"care"牌, 但係我咩都聽唔到呀, 淨係有時聽到d水聲咋...(而家19weeks):cry:

kittychan127, 你0個個係唔係超聲波0架?(用gel個d), 我0個個應該唔係, 係好似就咁擴音器o既原理, 唔使用gel, 不過就有一個咪仔, 可以放0係肚皮度同bb傾計~

別墅

原文章由 lemonbi 於 08-1-29 09:43 發表
我都有一個, 係"care"牌, 但係我咩都聽唔到呀, 淨係有時聽到d水聲咋...(而家19weeks):cry:

kittychan127, 你0個個係唔係超聲波0架?(用gel個d), 我0個個應該唔係, 係好似就咁擴音器o既原理, 唔使用gel, 不過就有一 ...

我係16wks,放係面向肚臍既左下方,應該會聽到,有"噗噗聲",一下一下的,好得意...但係醫生/健康院聽就快+大聲好多架!

我個個應該係超聲波既,可用gel, 水, bb油都得,因為要通過液體傳送聲音既原理,可以要用呢d附助。我試過唔用,就聲唔到....

子爵府

回覆 #1 kittychan127 的文章

bb o係肚入面郁都可以知佢情況啦~不過你有埋呢部機就梗加安心lu~

別墅

原文章由 靚靚師奶 於 08-1-29 17:15 發表
bb o係肚入面郁都可以知佢情況啦~不過你有埋呢部機就梗加安心lu~

我未感到個肚郁呀! 所以太耐唔check 就籮籮孿.... 而家好好多.. ^o^

首頁

尾頁

跳至