美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇平靚正方法呀

珍珠宮

我囡囡都28個月囉...我都未收到身呀!

又無時間做運動.....咁凍天時又唔可以唔食嘢.....
好好過每一天......

大宅

我都係呀,呢個冬天又肥咗.............,明明湊住個小肥好辛苦但又唔瘦
原文章由 jacquesau 於 08-1-28 13:42 發表
我囡囡都28個月囉...我都未收到身呀!

又無時間做運動.....咁凍天時又唔可以唔食嘢.....
5歲~~

民房

我本人仔仔就已經3歲幾了 , 我就用以下嘅方法
回復到未生時嘅磅數 , 我未生前108 , 大肚入院
時145 , 生完135 , 再過多幾個星期因為坐月揍
b 辛苦再跌到128 , 跟住就停左 , 即係生完肥左
20磅 !
我嘅方法 : 早午晚三餐一定要食 ,而且一定要夠飽,
但要清淡小油, 不能食肥野,甜品.
例如 :早餐 ~魚片粥
下午 ~飯大半碗 , 大量菜 , 適量肉.
晚餐 ~飯半碗 , 菜 , 小小肉
不要食零食 , 有時肚餓可食餅同生果

要運動 !! 最好當然要抽時間做吓gym ,
效果更明顯 !
跑步 , 單車機 , 樓梯機 ...每星期三次,
每次1 個鍾. 妳會發現每天在瘦 !!
無時間做gym的 , 在家做家務一樣有效,
全屋家務一手包辦 , 加上以上的飮食方式,
都好快見成績 !!
但我當時減到落118磅時 , 就出現平台期 , 2星期後我無理佢磅數又慢慢再落了.
呢種減肥方式 , 我維持左半年, 便回復108了 , 當然 , 盤骨始終
大過未生啦 , 但相對地 , 個胸都大左嘛 ! 所以好睇過未生 ,
所以希望同大家分享吓 , 祝 : 大家今年夏天都有個靚靚新look啦 !啦 !!

繼續維持 , 再過多兩星期 , 磅數就開始再落了.

複式洋房

原文章由 vickylukluk 於 08-1-28 00:35 發表
有冇平靚正方法呀

你試下急步行,散步,瑜珈....依d我都work加
希望你快d苗條番啦:)

別墅

我現在都係平台期, 123lbs 到現在111lbs 就停左, 食好小有做運動都唔落磅. 係唔係兩星期后會再落磅呢? 你係唔係得一個平台期?
原文章由 力高mama 於 08-1-28 15:46 發表
我本人仔仔就已經3歲幾了 , 我就用以下嘅方法
回復到未生時嘅磅數 , 我未生前108 , 大肚入院
時145 , 生完135 , 再過多幾個星期因為坐月揍
b 辛苦再跌到128 , 跟住就停左 , 即係生完肥左
20磅 !
我嘅方法 : 早午晚 ...

民房

原文章由 Chin-Chin 於 08-1-28 16:14 發表
我現在都係平台期, 由123lbs 到現在111lbs 就停左, 食好小有做運動都唔落磅. 係唔係兩星期后會再落磅呢? 你係唔係得一個平台期?

係呀 ! 我都係一次平台期啫 , 但感覺好痛苦呀 , 好似付出同
收穫不成正比 , 有小小灰心 . 呢個階段您可以選擇唔磅住 ,
或者唔好日日磅 , 大概 2個星期左右(我唸因人而異 )又再落磅了 , 只要堅持唔好停 , 一定仲有得再落的!!

大宅

我生完9個月, 除了輕了幾磅,
現在仲有十幾磅未減到.......
近半年去美容院減肥, 又話平台期,
又話同我飲食有關.....總之, $$俾左,
但沒有預期效果, 勁down:(

別墅

Can you PM me the information. Thanks.
原文章由 agng 於 08-1-28 21:56 發表
你可以試下Alqvimia Body Sculptor,收肚皮,消脂特別有效,好多BK mammy都有用。我知邊度有八折tim....

大宅

力高mama, chin-chin,

你地好掂呀...我想話我到家家同生亞女個時一樣145lbs未瘦過:-( :-( :-( :-( :-( :-(

大宅

我想知係邊到買架
幾錢呀

你可以試下Alqvimia Body Sculptor,收肚皮,消脂特別有效,好多BK mammy都有用。我知邊度有八折tim....

男爵府

Dear Agng,

Pls pm information to me, thanks

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

麻煩你pm埋比我呀. tks.

複式洋房

好想減肥....亞女都成18個月大...但係收唔到身 »

原文章由 vickylukluk 於 08-1-28 22:05 發表

你地好掂呀...我想話我到家家同生亞女個時一樣145lbs未瘦過:-( :-( :-( :-( :-( :-(

既然你減極都減到, 如果你是認真, 試吓下面餐單:
早餐 -- 無糖豆漿/脂牛
+
蛋白營養素

午餐如常外出吃飯

Tea – 可吃少許零
晚餐
無糖豆漿/脂牛 +蛋白營養素

(
午餐、晚餐可互掉)

我用此方法令我夢想成真!

複式洋房

原文章由 vickylukluk 於 08-1-28 22:05 發表

DEAR VICKY,

ME TOO, MY BABY ABOUT 8 MONTH
BUT .... MY WEIGHT 150LBS

複式洋房

每日平均食少500kcal,每3500kcal減1磅,唔好節食,反彈得好快。少油、少糖、少鹽。味濃食物易水腫,如果有水腫,用鹽+熱水浸 or 當磨砂。喺肥嘅位置搽減肥膏(day),收緊膏(night)。跟餐單唔係唔好,當你減到後又食番平時咁,反彈咪快囉!

禁止訪問

大宅

Yin媽咪

蛋白營養素?
係邊度可以買到

原文章由 Yin媽咪 於 08-1-29 10:46 發表

既然你減極都減到, 如果你是認真, 試吓下面餐單:
早餐 -- 無糖豆漿/脫脂牛奶
+ 蛋白營養素
午餐 – 如常外出吃飯

Tea – 可吃少許零食
晚餐
– 無糖豆漿/脫脂牛奶 +蛋白營養素

(午餐、晚餐可互掉)

我用此方 ...

大宅

ling619

一齊努力...
我家下好認真去減多次

原文章由 ling619 於 08-1-29 11:53 發表

DEAR VICKY,

ME TOO, MY BABY ABOUT 8 MONTH
BUT .... MY WEIGHT 150LBS

大宅

agng,

THANKS A LOTS

原文章由 agng 於 08-1-29 14:29 發表
PM you all the information of Alqvimia Body Sculptor, pls check PM.

首頁

尾頁

跳至