想生BB

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我今早去尹醫生處抽羊水,順便同姑娘Book埋結構性超B。點知尹醫生係抽羊水前幫我照埋,仲叫我不用額外再照,抽羊水包埋照結構性超B,咁就同我慳咗1,200蚊啦:lol

注:抽羊水少痛,好似打針咁,因為我亞B唔合作,所以我被"吉"咗兩針。

亞B結構好正常,仲有只CD送番俾我。

超抵。。。

[ 本文章最後由 emt1314 於 08-1-28 16:57 編輯 ]

大宅

你係去dr. wan 到做抽羊水, 定係搵咗dr. wan 幫你接生呀? 佢真係好好呀. 到7個月時佢會幫呀b影4d架. 貴就貴啲, 不過一世人會生幾多次呀? 搵個experience啲會安心啲.

原文章由 emt1314 於 08-1-28 16:55 發表
我今早去尹醫生處抽羊水,順便同姑娘Book埋結構性超B。點知尹醫生係抽羊水前幫我照埋,仲叫我不用額外再照,抽羊水包埋照結構性超B,咁就同我慳咗1,200蚊啦:lol

注:抽羊水少痛,好似打針咁,因為我亞B唔合作,所以我被"吉"咗兩針 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我只係揾尹醫生抽羊水,接生我揾咗方敏豪。

大宅

ic. 不過聽啲bk媽咪既comments, dr. fong都好好. 黎緊嗰幾個月係你既honeymoon, 好好enjoy 你呢10個月既 pregnancy啦. 我到現在仍好懷念b豬响我肚裡時既感覺呀. 當然現在又有另外啲樂趣啦.

原文章由 emt1314 於 08-1-29 11:43 發表
我只係揾尹醫生抽羊水,接生我揾咗方敏豪。

珍珠宮

係呀,依家越來越enjoy,不過琴日抽羊水時個b豬累我俾醫生吉多針。
事源尹醫生Mark好位后,消毒完,落針后發覺小B個游咗過來,吓到醫生馬上掹起支針,揾個個地方再吉,几惊吉到佢呀,真係曳呀!

大宅

小b可能想show比媽咪睇佢游水好叻呀. 不過冇事咪安落囇啦. 我之前都係响尹醫生度做oscar既. 記得嗰時只有一部4d u/s (搬咗後就有2部), 開始做檢查時就用部2d u/s同我照, 一照話bb頸皮厚咗嗰喎. 跟住仲好認真咁問我如果真係high risk我會唔會做抽羊水, 赫到我以為真係high risk. 到跟住用4d照時發覺頸皮唔厚, bb又有鼻樑骨, 咁先至定囇.

如果你有興趣, 7個月時可以去尹醫生到幫bb影4d相. 好得意架. 有8成似架.

原文章由 emt1314 於 08-1-29 12:43 發表
係呀,依家越來越enjoy,不過琴日抽羊水時個b豬累我俾醫生吉多針。
事源尹醫生Mark好位后,消毒完,落針后發覺小B個游咗過來,吓到醫生馬上掹起支針,揾個個地方再吉,几惊吉到佢呀,真係曳呀! ...

大宅

原文章由 piggy2007 於 08-1-29 16:13 發表
小b可能想show比媽咪睇佢游水好叻呀. 不過冇事咪安落囇啦. 我之前都係响尹醫生度做oscar既. 記得嗰時只有一部4d u/s (搬咗後就有2部), 開始做檢查時就用部2d u/s同我照, 一照話bb頸皮厚咗嗰喎. 跟住仲好認真咁 ...

我個時都係搵DR WAN抽羊水, 佢好專業我小B都乖醫生MARK左個位佢就好乖甘唔郁等醫生抽, 只係有少少痛。

首頁

尾頁

跳至