親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位知唔知北京天氣如何? 請問當地會唔會有暖氣呀?

大宅

0至-9度, 你幾時出發? 我下星期二出發, 好似真係好凍呀!

子爵府

原文章由 Nov 於 08-1-28 12:51 發表
0至-9度, 你幾時出發? 我下星期二出發, 好似真係好凍呀!

我都係星期二出發喎 !:-P

北京室內有暖氣,唔好著太多衫,有件保暖既大褸就夠,唔係一入室內有排除衫. 早兩年我地成家去,一入商場,我就做左阿4,成手褸同頸巾手套冷帽.
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

大宅

fitceo,

你自己去定跟團呀? 我就同夫家一齊自由行, 坐KA, 宜家唸緊d行程. 因為book左車, 所以一到步先去涮羊肉. 你有沒有食店好提議?

大宅

子爵府

原文章由 Nov 於 08-1-28 16:24 發表
fitceo,

你自己去定跟團呀? 我就同夫家一齊自由行, 坐KA, 宜家唸緊d行程. 因為book左車, 所以一到步先去涮羊肉. 你有沒有食店好提議?

Nov,

HI ! 我地都係自由行,坐港龍. 一到會去溫泉區先,住兩日滑埋雪,第3日去長城,跟住先住番市中心.朋友介紹我地去一間叫聚寶源火鍋城,係專食羊肉火鍋,在朝陽區.
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

男爵府

你地有冇留意news?大陸d航班delay得好勁喎,我plan好都未敢訂飛住,15/16

大宅

我初三先出發... 而家大陸災情咁嚴重... 好擔心呀!

你地帶定多d乾糧同埋電筒呀..... 至驚係會停電咋  

大宅

fitceo

去溫泉都好呀, 下次一定PLAN要去, 我頭兩晚住四合院, 後兩晚住朝陽ritzcarlton. 我地好大機會同一班機...

另外, 北京沒有暴雪呀, 天氣仲好好, 係晴天, 0至-9度! 當地人告知!

子爵府

原文章由 Nov 於 08-1-29 14:04 發表
fitceo

去溫泉都好呀, 下次一定PLAN要去, 我頭兩晚住四合院, 後兩晚住朝陽ritzcarlton. 我地好大機會同一班機...

另外, 北京沒有暴雪呀, 天氣仲好好, 係晴天, 0至-9度! 當地人告知! ...

呢排d天氣咁,真係好擔心,希望天氣快d好轉,等d民工可以番屋企過年啦.

首頁

尾頁

跳至