嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我個b宜家3個月,
我仲諗緊會唔會買拜年唐裝衫比阿b仔,
花園街唔貴, 唔洗$100, :-P
但好似著得幾日又唔低,:;pppp:
但就可以應吓節, 你哋又會唔會買? ?-(

男爵府

亞囝第1年過年, 我都有買比佢著, 當時佢約7-8個月, 都係著'甲拿衣'. 好cute. 不果之後舊年我無再買, 因為覺得大左著, 有d娘. 尤其男仔, d款千篇一律.
原文章由 chumimibbmama 於 08-1-28 15:50 發表
我個b宜家3個月,
但就可以應吓節, 你哋又會唔會買? ?-( ...

男爵府

我囝囝第一年過lunar new year 2個幾月, 我就冇買, 佢成日訓係度, 嗰啲料又易縐, 件衫好快玩完, 仲有如果加埋bb嘔埋奶就成件衫實唔要得, 所以我都係囝囝歲幾先第一次買唐裝比佢咋, 仲買大咗一個碼, 今年都應該仲啱著

<==隻衣袖要摺兩摺架

原文章由 chumimibbmama 於 08-1-28 15:50 發表
我個b宜家3個月,
但就可以應吓節, 你哋又會唔會買? ?-( ...

子爵府

囡囡而家4歲, 都未買過呢種恤, 因為c6唔鍾意:tongue: 佢話好屈突喎:;pppp:

男爵府

o係jusco買左件唐裝外套仔俾亞囡, 諗住襯牛仔褲+波鞋仔, 型d, 一套o個d太"娘"啦~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

民房

我個囡囡宜家就黎5個月, 我都有買唐裝新年衫俾佢著, 我諗住第一年過年就買俾佢囉, 影下相, 留個回憶都好丫麻, haha...

男爵府

我有買啊!話晒今年係第一年過新年嘛!

子爵府

我諗住買件背心"炸", 個c6都話屈突呀

原文章由 cy_cheung 於 08-1-28 16:35 發表
o係jusco買左件唐裝外套仔俾亞囡, 諗住襯牛仔褲+波鞋仔, 型d, 一套o個d太"娘"啦~

民房

唐裝背心+牛仔褲,型d。

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

伯爵府

我有買比個女呀//仲襯埋鞋同頭箍添

大宅

我小B到新年就3個月, 買咗件藍色唐裝夾乸衣加帽, 等佢著住新年"豆"利是

大宅

我會買, 因為好得

大宅

Me too..
但我就冇買頭cool
只是買左幾隻bb夾夾頭髮

原文章由 joanne1206 於 08-1-29 01:26 發表
我有買比個女呀//仲襯埋鞋同頭箍添

子爵府

我奶奶係 Jusco 買左一套唐裝俾我個仔,... 佢本人就興高采烈, 難為我同我老公諗到頭都爆, 諗緊點樣可以唔使俾個仔著住0個套野去街, 或者搵緊件靚仔代替品(上衫).

我同我老公就一定唔會買
我覺得除左上海灘成千幾蚊($1100-$1680ar)個件shocking color 雙面唐裝比較型之外. 其他貨色好核凸, 好老土(特別係男仔款). 著乜款牛仔褲, 乜鞋都老土到震.
我老公既評語仲貼切, 話好似擺係大酒店門口準備俾人攞去燒既"公仔/書僮" (佢話著左套衫, 補埋個胭脂就十足十wor)
可惜, 我買唔起件千幾蚊外套..

[ 本文章最後由 DebuPegg 於 08-1-29 17:20 編輯 ]

男爵府

畀面勳章

過年過節買呢0的衫可以應下節,我覺得呢0的衫都幾靚喎!今年係阿仔第一年過新年,梗係咁買比佢著啦!

子爵府

哈哈~~~你老公講果句說話, 正是我老公ga想法 所以我老公堅持唔買比阿女著:lol :lol

原文章由 DebuPegg 於 08-1-29 15:44 發表
我奶奶係 Jusco 買左一套唐裝俾我個仔,... 佢本人就興高采烈, 難為我同我老公諗到頭都爆, 諗緊點樣可以唔使個仔著住個套野去街, 或者搵緊件靚仔代替品(上衫).

我同我老公就一定唔會買
我覺得除左上海灘成千幾蚊($11 ...

男爵府

我都係同你一樣淨著件衫咋, 成套著好似套睡衣咁 :lol :lol :lol

原文章由 cy_cheung 於 08-1-28 16:35 發表

子爵府

唉, 可憐我奶奶買左勒... 攪到我地無晒借口.
到時(初一), 又問我地仲乜唔著.. 諗起就乜 mood 都無

子爵府

你可以帶定件恤先(最好得件恤, 千其唔好一套), 去到奶奶屋企門口先至著上去, 走又即刻換過件恤

原文章由 DebuPegg 於 08-1-29 16:57 發表
唉, 可憐我奶奶買左勒... 攪到我地無晒借口.
到時(初一), 又問我地仲乜唔著.. 諗起就乜 mood 都無

首頁

尾頁

跳至