跳至

首頁

尾頁

洋房

照Oscar既時候...其實見到寶寶既四肢未架???

大宅

照左啦~
其實都見到手手腳腳啦~
不過最明顯就係見到佢隻手手囉~
照Oscar 果日佢重同我地say HI~
XDD 好攪笑~

洋房

呵呵...真架???
say hi???...咁寶寶係咪好似游下游下咁架??
咁你check完要等幾時先可以知道結果架??

原文章由 totoyuen 於 08-1-27 15:39 發表
照左啦~
其實都見到手手腳腳啦~
不過最明顯就係見到佢隻手手囉~
照Oscar 果日佢重同我地say HI~
XDD 好攪笑~

大宅

原文章由 joyce930 於 08-1-27 17:11 發表
呵呵...真架???
say hi???...咁寶寶係咪好似游下游下咁架??
咁你check完要等幾時先可以知道結果架??

The doctor showed me the arms (with fingers), legs (with toes), head, brain, heart, stomach, nasal bone, etc. during the OSCAR test. : )
BB is nearly 6.65 cm (CRL) & 10cm (total length) during the scan (I done the test at 12/13 weeks)

大宅

咁咁昨日做o左, 個result 要會一個星期內出. 見到成個bb o架啦, 有手有腳, 又會fing fing o下手仔.
遲d 佢大d, 無咩位就無得咁玩o架o勒.

大宅

見到你o地個個都咁開心,真係好想快o的做呢個oscar test呀...

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

2月5號照 oscar

岩岩1月28號本來都係照 oscar, 但原來自己攪錯 last period 日子, 果日照唔到, bb 唔夠長度, 但都見到有手有腳了, 佢都有郁下隻手仔!!

wwbaby

你bb都叫長喎, 因為我1月28號照時, 得10.5周, bb得3.xx cm only.......醫生話要有over 4.xx cm 先可以做 oscar. 唔知 next week 我bb有冇increase多 d呢.

大宅

原文章由 moonychan 於 08-1-29 17:55 發表
2月5號照 oscar

岩岩1月28號本來都係照 oscar, 但原來自己攪錯 last period 日子, 果日照唔到, bb 唔夠長度, 但都見到有手有腳了, 佢都有郁下隻手仔!!

wwbaby

你bb都叫長喎, 因為我1月28號照時, 得10.5周, bb得3. ...

HiHi moonychan,

When I checked the size of my baby at 10.5wk, BB CRL was 3.63cm, so your BB was normal ar..........don't worry!

民房

我都book咗5/2去照呀,好緊張,好想快啲照,好似好得意咁見到個bobo:D

大宅

畀面勳章

我原本係1/2照架, 尋日姑娘打俾我confirm時問我due date有無遲, 我話醫生話遲一個week,佢即時要我改日期, 要6/2先有得照.
媽媽: Irene    囡囡: 穎穎, 悠悠

大宅

期實係唔係真係需要驗o家?要成千錢,對於我黎講都幾多$

大宅

我下個星期去做呀..
之前都係照過一次ultrasound
今次唔知會唔會大佐好多呢..

大宅

sorry !! 照oscar 係咪即係度頸皮果伺test 呀????

複式洋房

醫生幫我book左情人果日,

我想問下除左抽血仲要做d乜架?

大宅

回覆 #3 joyce930 的文章

hihi Joyce930~

唔好意思遲左答你~
我照果日阿B 好攪笑,因為佢成日郁黎郁去無停過,(連醫生都笑佢~)照照下佢舉起左隻手手係頭仔上面~所以醫生話佢同我地SAY HI~

大宅

HIHI 狗狗小曲~

主要係比較長時間照超聲波同抽血~

大宅

我大約會新年後o向仁安做呢個test,不過未confirm日期,好期待再見到BB...

大宅

星期3果日做左啦
見到bb彈下彈下
醫生話佢好活躍
我睇到仲笑左出聲tim啊
咁樣睇阿b真係好得意
見到佢之後 連抽血果陣我都仲笑緊 ^^
mama:肥脾phoebie bb:纖腰冰(冰)

男爵府

我都係剛剛星期三照左喇 !!
見到bb反身2次,非常活躍,真係好開心!!
我係剛13wk,bb有 6.79cm,量度頸皮同檢血都正常。

大宅

我尋日終於做左oscar喇, 醫生show左bb既手,腳, 心, 頭, 同patpat 等位置比我地睇, 仲幫bb數埋手指同腳指添呀, 照照下bb仲啜手指比我地睇, 好好笑

首頁

尾頁

跳至