跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

如題.

我阿B食明治, 一日有6~7次以上的臭臭. 是否不正常??

複式洋房

我阿仔食左2個月人奶加奶粉(亦是明治),個陣日日兩次臭臭,都是比較稀,黃色。我返工後阿仔改做全明治奶粉,便便隔日一次到,軟糊狀,但是顔色變左深啡 or 深綠,而且好大量,經常搞到背脊全部都是。你阿B又好似太誇張啦,可能有吸收問題?

原文章由 DaisyDaisy 於 08-1-28 11:59 發表
如題.

我阿B食明治, 一日有6~7次以上的臭臭. 是否不正常??

珍珠宮

我仔仔都係食明治,有時日日有便便,有時要隔日,每次都好多,糊狀的

大宅

我囝囝食香港雪印~
雖然無便秘但就隔三日先有得痾
~每次都大量程墨綠色糊狀

別墅

好媽媽勳章

原文章由 rachaelh 於 08-1-28 12:10 發表
我阿仔食左2個月人奶加奶粉(亦是明治),個陣日日兩次臭臭,都是比較稀,黃色。我返工後阿仔改做全明治奶粉,便便隔日一次到,軟糊狀,但是顔色變左深啡 or 深綠,而且好大量,經常搞到背脊全部都是。你阿B又好似太誇張啦,可能有吸收問 ...

唉!:cry: 我都唔知, 我阿B真係好似去太多臭臭. 不過見佢食得訓得, 有重就再睇定D先去睇醫生.

洋房

回覆 #1 DaisyDaisy 的文章

我個囡囡由出世到依家就嚟三個月喇,都係人奶再補奶粉(安嬰兒)。現在我嘅人奶奶量穩定咗,全日只係補一、兩餐奶粉比囡囡,而佢會兩至三日先有一次便便,便便係綠色,好似糊仔咁。
歡迎参觀蝦米媽咪嘅blog -- 小婦人日記
http://hk.myblog.yahoo.com/Tabo-KCW

大宅

我個b食緊森永....之前一日一次便便....但係呢個禮拜開始去便便時間越隔越長....便便都係深綠色...而且其臭無比 哈哈

複式洋房

我都發覺近日我囡囡的便便比前好不同. 以往是黃色的, 但近這一兩星期有些不同, 她的便便是墨綠色的, 而且還很嗅及像泥漿. 我問過醫生, 他說如果便便不是水狀便是正常, 不過顏色不要是黑色和紅色. 她通常是每日一次便便.

伯爵府

好媽媽勳章

我個仔食a+1又係最近d大大是墨綠色,很嗅及像泥漿點解咁多bb都係咁既
原文章由 tinchakhin 於 08-1-28 22:38 發表
我都發覺近日我囡囡的便便比前好不同. 以往是黃色的, 但近這一兩星期有些不同, 她的便便是墨綠色的, 而且還很嗅及像泥漿. 我問過醫生, 他說如果便便不是水狀便是正常, 不過顏色不要是黑色和紅色. 她通常是每日一次便 ...

大宅

我囡囡食美素力,每日2次便便,黃色,軟糊狀。便便唔臭,放屁都唔臭。

我以前食過日本雪印,便便同屁屁都勁臭:tongue:

複式洋房

我阿仔的便便自從全奶粉後就變得好臭,而且放勁多臭屁,有時仲要好響;平時如果訓到半放屁不通暢就會醒同喊,要幫他yuk 一 yuk,放左屁先會繼續訓?-(

原文章由 cattylui 於 08-1-29 14:14 發表
我囡囡食美素力,每日2次便便,黃色,軟糊狀。便便唔臭,放屁都唔臭。

我以前食過日本雪印,便便同屁屁都勁臭:tongue:

大宅

原文章由 rachaelh 於 08-1-28 12:10 發表
我阿仔食左2個月人奶加奶粉(亦是明治),個陣日日兩次臭臭,都是比較稀,黃色。我返工後阿仔改做全明治奶粉,便便隔日一次到,軟糊狀,但是顔色變左深啡 or 深綠,而且好大量,經常搞到背脊全部都是。你阿B又好似太誇張啦,可能有吸收問 ...

我B豬都係食明治奶粉,便便同樣隔日一次,軟糊狀,顔色呈深綠,而且好大量!!!! 一模一樣呀!!!!!!!

複式洋房

我對孖都係食明治,仔仔有時日日有便便,有時要隔日,每次都好多,糊狀的深啡色(有時多到上背脊),女女大數日日有便便但顏色係黃黃綠綠有黃色粒粒.....我估每個bb吸收唔同????只要唔係太稀&黑/紅色無問題掛????//

男爵府

HK Snow brand, poo poo each day is 1-2 times

複式洋房

我個仔飲A+,便便一日一至兩次,都係成日放屁!佢啲便便綠綠黃黃咁!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我仔仔食愛他美..之前便便好臭好硬..成日放屁..有時隔兩日先有便便..最近奶粉轉左第2個國家生產..而家仔仔1日1次便便..糊狀..無咁臭lu~

禁止發言

複式洋房

我呀b都係明治,有時一日一次,有時兩日一次,兩日一次嗰隻通常都搞到成背都係。

大宅

我囝囝食日本雪印, 差不多日日都有便便.
糊狀, 墨綠色.

複式洋房

原文章由 tracy59c 於 08-1-30 05:02 發表

我B豬都係食明治奶粉,便便同樣隔日一次,軟糊狀,顔色呈深綠,而且好大量!!!! 一模一樣呀!!!!!!!

我caca女都o係食明治, 都唔係日日有poo, 隔日先有, 次次一痾就好勁o家啦!!! color都係green 或 yellow咁.

首頁

尾頁

跳至