跳至

首頁

尾頁

複式洋房

因我在BK討論區看到有些媽咪所講的教材中有D唔好有D都ok,但我又想買給BB,所以我例出有以下幾個教材,請各位媽咪比比意見及提供價錢啦!
1) Your baby can learn
2) Noddy English Word
3) English Time
4) GC Phonics Kingdom
5) Disney
Thanks!:lol

大宅

除了Noddy English world 我其他都有...每個topic 都唔同用法嫁..

原文章由 sylvia360 於 08-1-28 17:12 發表
因我在BK討論區看到有些媽咪所講的教材中有D唔好有D都ok,但我又想買給BB,所以我例出有以下幾個教材,請各位媽咪比比意見及提供價錢啦!
4) GC Phonics King ...

大宅

原文章由 sylvia360 於 08-1-28 17:12 發表
4) GC Phonics King ...

以上咁多, 我只有DISNEY...SINCE BB 5 MONTHS STARTED TO USE, SO FAR SO GOOD
因為我日頭返工, 工人會比BB聽下CD, 玩FLASH CARD, 睇一陣DVD, BB都好鍾意

複式洋房

Hi jackie lau2000 & suee,
你哋所買的教材貴唔貴?能否報价給我。
我只知道English Time一套要成$50,000以上實在太昂貴了 買唔起及唔知好唔好。
而且我身邊的朋友都不主將買。但我又担心BB英文唔好,加上我英文是有限公司。
請比比意見,thanks!

大宅

Sylvia360

我買English Time時, 只係$24,000咋...我幫你買我個Sales 好似有得分開買嫁...當時我沒有買Baby Pack嫁..

原文章由 sylvia360 於 08-1-29 16:24 發表
Hi jackie lau2000 & suee,
你哋所買的教材貴唔貴?能否報价給我。
我只知道English Time一套要成$50,000以上實在太昂貴了 買唔起及唔知好唔好。
而且我身邊的朋友都不主將買。但我又担心BB英文唔好,加上我英文是有限 ...

複式洋房

Hi Jackie lau2000,
其實English Time好唔好用呢! 你買了邊pack呀!當時嗰sales介紹我一大套分4個不同主題,你能否介紹給我你所買是什麼pack?另請問GC Phonics Kingdom好唔好用呢! 是否學併音呀!價錢貴唔貴?
Thanks!

大宅

Sylvia

GC Phonics Kindgom - 平靚正.

English Time - 我只買Main Programme, 因當時可分開買德育, 而我個Sales 好好人地唔建議我買晒, 因可後加 (有需要時)..當然一次過買會平多些, 但最近要好用嫲....其實我都覺得貴, 但市面上只有Disney同English time..我唔選DWE, 因太貴,同唔想比Cartoon 人物我囡囡學..而English Time 會比較新的, 有Computer, virus,...同埋最緊要有大細楷學呀..我有個朋友只用DWE, 個囡4歲了還要學返細楷...

每套教材都有佢獨特之處,所以你要選擇適合自已的教材...

原文章由 sylvia360 於 08-1-30 10:30 發表
其實English Time好唔好用呢! 你買了邊pack呀!當時嗰sales介紹我一大套分4個不同主題,你能否介紹給我你所買是什麼pack?另請問GC Phonics Kingdom好唔好用呢! 是否學併音呀!價錢貴唔貴?
Thanks! ...

大宅

We've bought Noddy English and Your Baby Can Read for my baby boy.

He watches Noddy since he was two month old and he only started to watch Your Baby Can Read about a month ago. He didn't like Your Baby Can Read at first as Noddy is just too colorful compare to Your Baby Can Read. But he's now better. He watches Your Baby Can read in the morning and Noddy int he afteroon.

複式洋房

唔該晒你!:lol
麻煩你提供你嗰sales比我,thanks!
同時GC Phonics Kindgom我都想買,有冇sales介紹吓!
thanks a lot!

複式洋房

收到你資料啦!thanks!
洗唔洗達你嗰大名介紹呀!:lol

大宅

緊係當然可以啦:lol ...我係大客仔來嫲...
我叫 "Jackie Lau"

原文章由 sylvia360 於 08-1-31 10:32 發表
收到你資料啦!thanks!
洗唔洗達你嗰大名介紹呀!:lol

複式洋房

Hi Jackie Lau,
話時話你都有買到"Your baby can learn"這套教材,請比吓意見。
Thanks!

大宅

GC Phonics Kindgom 點樣平靚正法呀 ? 可以介紹一下嗎 ?
Thanks

原文章由 jackie_lau2000 於 08-1-30 14:48 發表
Sylvia

GC Phonics Kindgom - 平靚正.

English Time - 我只買Main Programme, 因當時可分開買德育, 而我個Sales 好好人地唔建議我買晒, 因可後加 (有需要時)..當然一次過買會平多些, 但最近要好用嫲....其實我都覺 ...

首頁

尾頁

跳至