跳至
[澳門] 流口水

首頁

尾頁

民房

bb四個月大,而家不斷流口水,牙肉有d白色,又成日擺d嘢落口,咁係唔係代表佢就嚟會出牙仔呀??

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

係丫...不過有d bb"ou"出牙ou好耐架..好似我仔咁..ou左4個月先出牙

大宅

原文章由 月希 於 08-1-28 09:33 發表
係丫...不過有d bb"ou"出牙ou好耐架..好似我仔咁..ou左4個月先出牙

下,月希要"ou"成四個月呀,我個仔而家"OU"左一個月都未見有牙出,成日又扭計,又唔食野如果要成四個月未好難捱囉

男爵府

原文章由 Le829 於 08-1-28 10:23 發表

下,月希要"ou"成四個月呀,我個仔而家"OU"左一個月都未見有牙出,成日又扭計,又唔食野如果要成四個月未好難捱囉

yes!right真係要"ou"好耐架!him him由5個月大"ou"到10個月大先至出牙仲一出就出4隻添呀

珊瑚宮

原文章由 Le829 於 08-1-28 10:23 發表

駿駿係囉..佢由5,6個月就開始係口水王..去到邊都一條大口水..又成日咬牙膠..但係..佢到成10個月先山牙囉
果時佢一留口水勁咬野..婆婆太婆佢地已經話係ou牙..會好快出..點知等下等下就4個月...

珊瑚宮

原文章由 macaogirl 於 08-1-28 10:42 發表

yes!right真係要"ou"好耐架!him him由5個月大"ou"到10個月大先至出牙仲一出就出4隻添呀

咦...原來himhim同駿駿個情況差唔多喎...
不過駿駿都係2隻..2隻牙咁出

大宅

我個仔由一出世就開始流口水, 都要到六個月先出牙, 不過除左流口水之外, 仲可以睇下佢係咪好想咬嘢, 我個仔依家就係放乜落口都想咬, 咬住仲要拉出黎咁...尋日見倒佢上排門牙旁邊出第五, 第六隻牙啦, 希望又有一段時間好訓啦... 呢期佢又病, 天氣又凍, 佢一晚醒兩次呀...我就勁唔夠訓, 對熊貓眼黑到呢~~

大宅

下,咁我咪有排捱,佢而家成日都發脾氣,點都唔食奶,見到佢瘦晒真係担心:cry: :cry:
奶奶話兩隻或者四隻牙仔咁出d bb身體會好d,佢話我姑仔果個一隻一隻出成日病喎,希望亞B唔好一隻一隻出啦

珊瑚宮

原文章由 Le829 於 08-1-28 11:21 發表
下,咁我咪有排捱,佢而家成日都發脾氣,點都唔食奶,見到佢瘦晒真係担心:cry: :cry:
奶奶話兩隻或者四隻牙仔咁出d bb身體會好d,佢話我姑仔果個一隻一隻出成日病喎,希望亞B唔好一隻一隻出啦 ...

比糊仔佢食囉..我仔未有食都食糊仔架..土多啤梨,蕉,薯蓉,蘿白蓉果d都冇問題
佢地ou牙好like咬野..d牙肉重鬼咁好力添

大宅

原文章由 小瑩子 於 08-1-28 11:07 發表
我個仔由一出世就開始流口水, 都要到六個月先出牙, 不過除左流口水之外, 仲可以睇下佢係咪好想咬嘢, 我個仔依家就係放乜落口都想咬, 咬住仲要拉出黎咁...尋日見倒佢上排門牙旁邊出第五, 第六隻牙啦, 希望又有一段時 ...

我仔仔係三個月開始流口水,我唔知佢係咪由果時開始"ou"牙,我奶奶就話佢今個月開始疴牙仔屎,而家先開始"ou"喎,
你有冇開暖氣比bb呀,我仔仔一定要暖love love先訓得耐架,所以呢幾日都開暖氣比佢

大宅

原文章由 Le829 於 08-1-28 11:27 發表

我仔仔係三個月開始流口水,我唔知佢係咪由果時開始"ou"牙,我奶奶就話佢今個月開始疴牙仔屎,而家先開始"ou"喎,
你有冇開暖氣比bb呀,我仔仔一定要暖love love先訓得耐架,所以呢幾日都開暖氣比佢 ...

有呀, 開左暖氣啦... 睇黎今晚又要同佢加多張被至得...
如果疴牙仔屎, 都應該差唔多見倒牙架啦, 你個仔見唔見倒牙肉有白色?

[ 本文章最後由 小瑩子 於 08-1-28 11:31 編輯 ]

大宅

原文章由 月希 於 08-1-28 11:24 發表

比糊仔佢食囉..我仔未有食都食糊仔架..土多啤梨,蕉,薯蓉,蘿白蓉果d都冇問題
佢地ou牙好like咬野..d牙肉重鬼咁好力添

我都有比糊仔佢食呀,可能係原味,佢初初都食架,食食下又唔食,而家試下買其他味比佢,希望佢會食啦
係呀,佢而家d牙肉真係好鬼好力呀,前兩日比片橙佢,諗住佢咬唔爛唔怕啦,點知佢咬斷左,嚇到我死死下,而家都唔敢比佢食野啦

大宅

原文章由 小瑩子 於 08-1-28 11:29 發表

有呀, 開左暖氣啦... 睇黎今晚又要同佢加多張被至得...
如果疴牙仔屎, 都應該差唔多見倒牙架啦, 你個仔見唔見倒牙肉有白色?

就係仲未見有白色野囉,所以担心佢有排"OU"

珊瑚宮

原文章由 Le829 於 08-1-28 11:35 發表

就係仲未見有白色野囉,所以担心佢有排"OU"

bb ou牙係ou好耐架...唔駛擔心...慢慢等啦

大宅

原文章由 小瑩子 於 08-1-28 11:07 發表
我個仔由一出世就開始流口水, 都要到六個月先出牙, 不過除左流口水之外, 仲可以睇下佢係咪好想咬嘢, 我個仔依家就係放乜落口都想咬, 咬住仲要拉出黎咁...尋日見倒佢上排門牙旁邊出第五, 第六隻牙啦, 希望又有一段時 ...

係呀...bb出牙仔會好想咬野,小心自己隻手同腳指呀!
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

大宅

我個仔現在都未正式有一隻牙...只係見到兩點白色野, 仲有一點係下門牙, 一點係上犬齒......都成13個月啦.....?-( ?-( ?-(

原文章由 最愛=貓仔 於 08-1-28 20:06 發表

係呀...bb出牙仔會好想咬野,小心自己隻手同腳指呀!

大宅

原文章由 bbdog_2006 於 08-1-29 13:56 發表
我個仔現在都未正式有一隻牙...只係見到兩點白色野, 仲有一點係下門牙, 一點係上犬齒......都成13個月啦.....?-( ?-( ?-(

好多時仔仔都發育慢過女女...

我朋友個仔歲幾先識行,但我女就未夠11個月識...所以都唔使太擔心出牙遲...

我仲好記得,我女細個陣出牙,我諗緊訓,係夢中,點解隻手濕濕地??? 即時張大眼! 我女食緊我母指!!! 

仲有一次,試過我醒左先,出左廳,得返個女同老公訓,老公無端端大叫! 個女食佢腳指!!!! 

所以bb出牙真係超得人驚!
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

大宅

我個囝囝都係11個月就識行, 唔知係咪d bb做一樣就唔做第二樣...哈哈哈....

原文章由 最愛=貓仔 於 08-1-29 19:24 發表

我朋友個仔歲幾先識行,但我女就未夠11個月識...所以都唔使太擔心出牙遲...

我仲好記得,我女細個陣出牙,我諗緊訓,係夢中,點解隻手濕濕地??? 即時張大眼! 我女食緊我母指!!! 

仲有一次,試過我醒左先,出左廳, ...

侯爵府

原文章由 最愛=貓仔 於 08-1-29 19:24 發表

仲有一次,試過我醒左先,出左廳, ...

食腳指... 好好笑... 小朋友真係好可愛~~

大宅

原文章由 stephenietam 於 08-1-30 14:36 發表

食腳指... 好好笑... 小朋友真係好可愛~~

諗返就搞笑...但覺得好dirty!!! 腳...指喎!

首頁

尾頁

跳至