跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

夏威夷媽媽請報到...

我想知bk 有無在夏威夷既媽媽呀...
等你地係度集合!!!

男爵府

Re: 夏威夷媽媽請報到...

Aloha Timyi,
我係Waianae,Oahu. 不過係TOWN 返工。 從前係觀塘友﹐ 之前係IOWA 讀書﹐2003搬黎夏老威。 你係邊頭呀?之前有個媽媽係BIG ISLAND。 不過近來唔見佢出現BK。 我有一個兩歲既亞歷山大帝。
歡迎你。

大宅

估唔到在bk都有咁多夏威夷媽咪wor!!

muimui,
我同你一樣,都係2003年移民來夏威夷, 仲係好唔習慣!
所以, 現正返咗老家( hk) 待產. 生完9月會回來嘞!!
我住在town.

timyi係我個妹妹
住在big island果個係tangirl, 我有時都同佢msn 架!

得閒傾下計啦...

大宅

ALOHA!!!

嘩!! MUIMUI 你住到咁遠... 日日咪好辛苦開車出來
我住係TOWN. 以前係沙田友.... 2006過左來. 原來大島媽媽都有呀....咁邊個同你看BB呀?

我個仔三個半月

大宅

仲要一個MIU MIU, 一個MUI MUI.... 哈哈

而MUI MUI.. 你就識一個係NY 既媽媽NILLIE... 我就成日同佢係200701媽媽會度傾餵奶經.

複式洋房

等我又join先.

我住Big Island嘅Hilo, 而家有左19weeks&2days.

EDD 9/20.

我諗生完要自己照顧自己同bb.

男爵府

miumiu809, tangirl, timyi,

真係等到頸到長呀﹐原來你地"呢"左去每二個FORUM。我成日係美國媽媽呢邊嗔話無夏老威媽媽﹐都嗔左成三年嘞。HEHE。之前有個媽媽叫JSHAWAII﹐係HILO﹐呢排唔見佢。如果佢上埋黎就更熱鬧。因為我返工﹐我通常WEEKEND 先至覆到你地﹐所以唔好以為我唔應你地呀。不過我日日都上黎睇MESSAGE。只係有時要返WEEKEND 時﹐就連WEEKEND 都覆唔到。我無家人係呢邊呀﹐ 所以要好珍惜你地啲MESSAGE架。HEHE。

TIMYI﹐你餵人奶咁叻﹐我只餵左一個月就即轉奶粉﹐怕辛苦呀。餵人奶時都係泵出黎﹐無真接餵﹐好好佩服你地餵超過一個月既媽媽。你住得近唔近LILIHA呀?可能我返工放工見過你唔定呀。哈哈。ALEX 個BABYSITTER係PEARL HARBOR。我日日係PEARL HARBOR DROP OFF 同PICK UP。日日都5點40出門口﹐5點15先返到屋企﹐成十二個鐘唔係屋企架。好辛苦。你返工定STAY HOME架?

TANGIRL﹐我咁耐都未去過大島﹐只去過MAUI玩兩日﹐KAUAI一日工幹。我幫女童軍打工﹐佢地係KAUAI﹐MAUI﹐HILO同KONA都有OFFICE﹐所以有時都有機會去NEIGHBOR ISLAND 開工。5/17又要飛MAUI﹐即日來回。你知道生仔定生女未呀?

大宅

tangirl :

恭喜!
但你遲d會辛苦d囉. 連坐月都無人幫你咩? 你洗唔洗返工? 我生完頭2-3個星期就有99主野比我食. 之後都自己照顧自己. 大島多唔多bb野買? 我估都唔多lu... 連我地呢邊都唔多... 睇來睇去都得果幾間.

muimui 313:
你老公係咪外國人? 你仔仔似mix 喎

複式洋房

Timyi & muimui313:

而家差不多5個月, bb係仔.

我坐月冇人照顧我呀, 都係睇下老公抽唔抽到時間留屋企啦. 至於99.....我地係一齊住, 不過佢唔會點煮d咩俾我架喇....一來佢要返工, 二來..........算啦, 都慣喇.

我下星期都會去honolulu4日, 諗住買d海味藥材之類嘅野. 有冇介紹? 同埋邊度有孕婦衫賣?

大宅

muimui313 寫道:
miumiu809, tangirl, timyi,

真係等到頸到長呀﹐原來你地"呢"左去每二個FORUM。我成日係美國媽媽呢邊嗔話無夏老威媽媽﹐都嗔左成三年嘞。...

haha...
但係我地呢幾個都係"新進" 媽咪wor, 之前未有bb跟本唔會上呢個網, 所以咪唔識...

大宅

tangirl 寫道:
Timyi & muimui313:

...我下星期都會去honolulu4日, 諗住買d海味藥材之類嘅野. 有冇介紹? 同埋邊度有孕婦衫賣?

hawaii 真係一d都唔多呀, 又貴又唔靚!!
我之前搵咗好耐都冇, 都係上嬝買咗d, 叫台灣d人寄過來.

禁止訪問

大宅

#### 寫道:
..

你讀UH嗎? 我都係!

男爵府

NICOLEVINCE﹐係呀﹐其實OAHU變左好多。起左好多住宅﹐TOWN就多左高樓廈﹐WAIKIKI重建緊好多野﹐名店比以前更多。

TANGIRL﹐去WAIKELE 個OUTLET買大肚衫﹐我果時都係係果度執啲﹐不過好多都係我媽咪係香港寄黎俾我。我果時得我妹黎陪我﹐佢又咩都唔識﹐所以我日日食啲古怪野腸仔﹐蛋。。。我係開刀﹐又唔補得﹐再加上餵左一個月人奶﹐錯過左坐月補身既機會﹐而家身體大不如前。所以你要好好安排下呀﹐唔好好似我咁呀。

TIMYI﹐係呀歷仔個老豆係超級MIX﹐印第安+黑人+白人﹐所以歷仔咪唔似我又唔似佢﹐佢啱啱出世時﹐啲同事問我點解生左個白人出黎。而家佢哂黑左﹐ 啲人話佢似賓仔。但係我可能睇慣左﹐我覺得佢似中國人﹐HEHE

複式洋房

你哋好呀! 我都係HAWAII媽媽, 不過現在向香港生活. 因為先生及他的家人在香港, 所以我諗都要等囝囝大D先會搬回HAWAII. 我外家住响LANAKILA (CLOSE TO LILIHA & SCHOOL STREET).
[

男爵府

HI pigpig129,
我係WYLLIE STREET 女童軍總會返工﹐ST FRANCIS HOSPITAL上少少﹐同MEAMEA ELE SCHOOL同一條街。我同事有AFTERSCHOOL PROGRAM 係LANAKILA ELE SCHOOL。我都去探過班一次咁多。你仔仔幾多歲呀?

大宅

pigpig129 寫道:
你哋好呀! 我都係HAWAII媽媽, 不過現在向香港生活. 因為先生及他的家人在香港, 所以我諗都要等囝囝大D先會搬回HAWAII. 我外家住响LANAKILA (CLOSE TO LILIHA & SCHOOL STREET).

HIHI PIGPIG129,
你好呀!!
我而家都由HAWAII 返咗HK 待產呀!
返到HK 好多朋友好開心!!
我會9月中返HAWAII, 你呢?

複式洋房

muimui313,
我囝囝現在只得8個月大呀! 亞b每年會跟婆婆返hawaii兩次. 我打算等佢開始返學後, 一到summer就俾佢回hawaii讀summer fun or summer school.

miumiu809,
我將會於今年7月回hawaii兩星期. 你幾時生呀?
[

大宅

muimui313
餵人奶有辛苦時... 我曾經痛到入急症2次. 但辛都只係辛苦一年0者, 過左就永遠都無. 我好珍惜呢個時候...
我之前住pearl ridge, 岩岩搬左去palama 果頭. 我有做p.t., 返工果2日比baby sitter. 你個baby sitter 係咪中國人? 媽媽真偉大.... 日日咁早起身.....呀仔介左奶未?

大宅

我都估唔到... 原來夏威夷都咁多bk 媽媽. 我本來唔會去美國媽媽會度睇野, 都無topic 既... 直到無意中見到tangirl 問有無夏威夷陪月, 我先召集下夏威夷媽媽. 原來都唔少... 好開心..

tangirl:
係呀, 有都又貴又唔靚啦.. but我pearl ridge 有間Motherhood囉. 你去呢個網睇下d style 岩唔岩你先啦.

http://www.motherhood.com/home.asp?website_Id=1&MasterCategory_Id=0

Motherhood at Pearlridge Center
98-1005 Manalua Road
Aiea, HI 96701
Phone: 808-484-2116

仲有, 如果你去開pearl ridge, 你可以去埋果度間玩具反斗城, 都好多bb 野買架, 今個星期bb野有sale呀, 大島比呢度更加無野買啦... 咪得間walmart. 然後, 再去埋pearl harbour center 又有一間專賣bb 野架.

無人幫????at least 產後一星期, 點都要有人幫... 你可能床都落唔到... 咁做野喎..... 你99 and 老公點都會放幾日掛.

首頁
12345...13

尾頁

跳至