跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

原文章由 小吉梨 於 08-1-28 13:24 發表
呢幾日天氣寒冷,又時不時下雨,真係好辛苦呀~ 我已經好努力咁保護自己,奈何最後都係難敵嚴寒同惡菌,開始病了....

喉嚨好痛,流鼻水,仲有幾聲咳tim 希望唔好惡化落去啦~~

大家有無事呀?各位媽媽 ...

哎呀! 你沒有事ma?
快些去睇醫生啦.. 小心保重!

大宅

回覆 #1 小吉梨 的文章

我上次都係喉嚨痛,流鼻水同小小咳, 婦科醫生說d藥只能令我們感到舒適d, 對病情是沒有幫助的.主要都要多休息, 靠自己身體痊癒.
我上次足足病咗3星期.:cry:
希望你早日康復.

大宅

呢幾日天氣寒冷,又時不時下雨,真係好辛苦呀~ 我已經好努力咁保護自己,奈何最後都係難敵嚴寒同惡菌,開始病了....

祝你早日康復!好快會無事架啦!!睇左醫生未呀?快D睇醫生啦,同埋飲多D水呀!

洋房

希望您快d好返啦!!我之前<胎2個月大>都有試過嚴重喉嚨痛,流鼻水&咳,我唔敢食藥呀<因為我作小產>,日日勁飲水<起碼12杯>同飲康鈣c ,好有用喎!!另外您千祈唔好食橙著,咳得仲多,生果食apple啦!!加油

男爵府

我都中招了,頭痛,傷風鼻塞....感冒來了

禁止發言

洋房

TVb08,小吉梨,祖兒豬:

希望妳地快d好返, 多休息呀!

天氣真係好凍呀, 各位準媽媽, 保重呀!
以前貪靚唔鐘意著得腫, 而家保暖最緊要, 尤其唔好比d風吹親個頭.

[ 本文章最後由 mimi2007 於 08-1-28 16:21 編輯 ]

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都不幸地中咗招呀!
今朝起身就喉嚨痛, 之後就流鼻水...好辛苦呀!
我要快d好番.....

大宅

好媽媽勳章

TVb08,小吉梨,祖兒豬,winnie雲尼,

你地要快d好番,尼個時候都要小心保暖,唔好再俾病菌有機可乘呀。:-P
各位媽咪都要小心身體呀,尼排天氣都會凍d,寧願著多件,都唔好是但著幾件就算啦。祝大家都身體健康~~~

男爵府

我琴日頂唔順請左日sick leave.係屋企只係飲水同休息, 今日己經好番7-8成了,多謝各位mami

禁止訪問

大宅

回覆 #1 小吉梨 的文章

訓多d, 休息足夠d.
好快就好架喇!
小心保重啊!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 小吉梨 於 08-1-30 17:24 發表
我今日都sick leave呀~ 因為外面真係又凍又濕, 我返工好遠ga, 見今日無乜野做便sick leave了~ 明天有野做, 想請假都唔得lu~

不過, 我昨晚真係咳到醒咗, 都係剛睡及近天光時便咳, 真係好辛苦~ 其他就無乜事啦... 同 ...

小吉梨,
咳到醒+腳抽筋+係d咁ge天氣之下 =係好慘家.......
你要小心身體,真係頂唔順時,寧願爭取多d休息,身體健康以家係屬於你同bb家,希望你快d好番啦。飲多d暖水,早晚用salt水漱口(要早晚wor)+飲少少,對喉嚨真係有用家:-Pbut我見你都會用salt水,keep住希望你快d好啦
salt柑桔水唔知你又試過未呢???其實都好有效

[ 本文章最後由 南瓜車公主 於 08-1-30 22:10 編輯 ]

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至