家事百科

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

睇過亞so節目, 有介紹過白蟻, 搵人來check, 都是$100, 治白蟻就不知道多少錢, 佢地話, 白蟻除了玻璃吃不到, 什麼都吃, 由木, 膠,鐵都可以吃到, 非常可怕, 如果想知道, 打去有線問下!!

複式洋房

hi 貓姐,

我屋企之前都有白蟻,最終都要搵人黎攪。要視乎你屋企大少,受影響地方來定價錢!
我屋企525尺,個組合櫃有事, 經檢查後,都有6個月了~ $2700 有一年保養~

原文章由 貓姐 於 08-1-27 22:51 發表
冇意發現到櫃後牆腳邊有d好似泥咁既野, 一路源住牆邊, 老公話可能係白蟻, 我係住d舊村屋傢, 宜家係唔係會有危險傢.
我只係搬左入嚟4個月傢咋, 宜家可以點呀??
call業主搵人嚟整? 會唔會因為新年放假冇人做野傢???? ...

禁止訪問

男爵府

我屋企都有白蟻,我問左好多間公司價錢,都係2千-5千不等,有一間是1000,好拉,咁我叫左1000果間啦,佢上到來又話要1800,講左好耐,最後係1500,跟住佢周圍落d藍色粉,落左一個小時左右,就完成,佢話保養一年喎,

禁止訪問

男爵府

有show比我睇呀,你搵人睇成點呀?

禁止訪問

男爵府

下,咁佢有冇收錢呀? 有冇睇周圍睇?

禁止訪問

男爵府

你上網搵下d白蟻知識,睇下你屋企條泥路似唔似白蟻路,
我係我屋企個衣櫃見到d白蟻,佢蓮衫都食埋,
我朋友屋企仲見到d白蟻行出來tim.

禁止訪問

大宅

我想知點解會有白蟻??

禁止訪問

民房

我亦有此經驗,最後換哂d地板,要磚地,d櫃都唔要。d白蟻食哂我d書、相片、連磚頭都差唔多吃,我想可能佢地在我家已有數年,不過,唔好用殺蟲劑,因為佢地會搬家到你家的另一處,所以最好找一些專業公司幫手。

男爵府

原文章由 pcheng12345 於 08-1-31 11:07 發表
我亦有此經驗,最後換哂d地板,要磚地,d櫃都唔要。d白蟻食哂我d書、相片、連磚頭都差唔多吃,我想可能佢地在我家已有數年,不過,唔好用殺蟲劑,因為佢地會搬家到你家的另一處,所以最好找一些專業公司幫手。 ...

嘩,你仲勁,蓮地板都食埋,
我就食地腳線,衣櫃,鞋櫃,

禁止訪問

複式洋房

hi 貓姐,

sorry!咁遲回覆! $2500 都幾抵喎~

我屋企現在沒有了! 佢地話濆o左藥,唔好攪,d 白蟻會將d藥帶返去個巢,令其他都會死。一個月後再check下有冇未死白蟻?有就通知叫佢黎!

之後我都唔洗叫佢再黎了! 已經死了! 落雨我會開冷氣唔開窗!

原文章由 貓姐 於 08-2-27 21:18 發表
最後我搵左另外一間嚟睇, 尋日做埋工程, 2層800呎加平台花園, 1年保養, $2500, 快手, 感覺專業

禁止訪問

男爵府

原文章由 貓姐 於 08-3-17 10:36 發表
我宜家都冇發展佢地既踪跡lu.

我驚到發現佢宗跡時,已經太遲 lu

首頁

尾頁

跳至