自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

棉條好用嗎??係5係安全d唔會漏架

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

本人覺得唔安全
上次聽朋友講用完,,入左下體入面
仲要去醫院攪返出黎
聽到,,都唔感用

大宅

衛生巾la:-P :-P
老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我自己就多數用衛生巾.....不過就會係第2同第3日加埋o.b一齊用...即係又用衛生巾又用o.b.......因為我m量都幾多下....so成日都驚會過底~~~

大宅

我用過唔識點用, 用黎用去都唔舒服, 放棄咗, 唔知係未我買果隻牌子好大條咁﹖

原文章由 mimibooo 於 08-2-2 15:43 發表
本人覺得唔安全
仲要去醫院攪返出黎
聽到,,都唔感用

男爵府

我用開棉條,剩用衛生巾的話,一定攪到成條褲裏裏外外都係,都唔知點解咁論論盡盡 生完阿仔後果幾年除咗要用棉條外仲要再加衛生巾,後來睇醫生,食咗藥之後,m量回復以前咁少,只用棉條就得啦 anyway我點都係覺得棉條安全好多

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

me too. 棉條吸收量好過巾. :mrgreen::mrgreen:
原文章由 Leomummy 於 08-2-2 22:04 發表
我用開棉條,剩用衛生巾的話,一定攪到成條褲裏裏外外都係,都唔知點解咁論論盡盡 生完阿仔後果幾年除咗要用棉條外仲要再加衛生巾,後來睇醫生,食咗藥之後,m量回復以前咁少,只用棉條就得啦 anyway我點都係覺得棉條安 ...

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

要睇下本身流量多少, 同係第幾日, 一般用棉條係舒服d!!

禁止訪問

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

棉條條線斷,咁咪拉唔番條棉條出黎,咪要搵醫生幫忙!用棉條方便就方便,但有呢個風險,我都係用巾,游水遇這些唔方便日子,又唔想掃慶,就會用棉條!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

複式洋房

原文章由 Leomummy 於 08-2-2 22:04 發表
我用開棉條,剩用衛生巾的話,一定攪到成條褲裏裏外外都係,都唔知點解咁論論盡盡 生完阿仔後果幾年除咗要用棉條外仲要再加衛生巾,後來睇醫生,食咗藥之後,m量回復以前咁少,只用棉條就得啦 anyway我點都係覺得棉條安 ...

你用咩牌子架...我都想用ar...因為生完bb之後d M 又係勁多. 乜可以睇醫生架咩?? 要唔要長期食藥架??

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原文章由 無愁 於 08-2-2 23:29 發表
唔係化

真的..可能佢用得衰掛

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

棉條好好用 ~
夜晚如流量多用條棉條+條日用裝衛生巾就夠晒 , 成晚look 來look 去都吾怕 ! 以前只用衛生巾成晚都吾敢郁

別墅

整係用m巾, 不過夜晚好煩, 轉身都唔敢

子爵府

畀面勳章

原文章由 mimibooo 於 08-2-2 15:43 發表
本人覺得唔安全
仲要去醫院攪返出黎
聽到,,都唔感用

你朋友一定係用左好耐都唔拎出黎
因為棉條條線唔係係咁"椅"痴住架,係成條藏起入面架,果時我第一次用怕斷所以都試拉過睇下會唔會斷 係唔會架我仲剪開過黎睇tim(當然係用前)仲試過浸水,其實條線唔係棉所以應該唔易斷的
但而家唔使用lu,就咁用巾就ok,因為生完d血太勁睇左醫生食左藥,而家一次3,4日就完晒,仲係勁少血

禁止訪問

男爵府

原文章由 GIVENPLS 於 08-2-2 23:55 發表

你用咩牌子架...我都想用ar...因為生完bb之後d M 又係勁多. 乜可以睇醫生架咩?? 要唔要長期食藥架??

我用tampax,佢有五種size,視乎你既流量選用,我生完後要用super plus再加夜用加長衛生巾,我最初都以為無得睇,只係有一次因其他事入院,順便問埋醫生,先知原來係因為生仔令到荷爾蒙改變,不過可以食藥控制流量,最初醫生提議食避孕丸,不過我唔想,因為長期食有機會令子宮病變,所以醫生俾而家呢隻止血丸我食,佢話明呢隻藥唔會有副作用,到而家我都食咗半年,四月返院覆診,到時我都會問吓醫生係唔係需要長期食葯?

子爵府

係5係睇普通科得架啦., 定要睇婦科架......

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都係用tampax (唔記得係唔係咁串), 好好用, 個時生完bb, 初時幾時m 好似血崩咁, 用左棉條好好多.

男爵府

乜棉條真係咁好用ga,我到而家都係用m巾。每次m時候都搞到成條褲都係。

不過我怕買番來唔識用,是不是很方便ga???

首頁
12345...7

尾頁

跳至