跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期六岩岩比左留位費, 有無報左08/9月入讀平田救世軍既mami?? 一齊入黎傾下啦!!

男爵府

我個仔而家11個月,諗住n1響平田救細軍度讀,已經留咗名喇,係咪快咗啲呢?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

大宅

唔快呀!! 我bb 6個月時, 我已經打去留名喇!!

原文章由 嗅屎忽 於 08-1-29 15:43 發表
我個仔而家11個月,諗住n1響平田救細軍度讀,已經留咗名喇,係咪快咗啲呢?

大宅

回覆 #1 rayeu160 的文章

我打咗去問4月有一個位可以插班, 因我BB 3月尾就已經2y.

大宅

我對囡都係0603bb黎架!! 不過, 我反而唔想插班喎!! 因為bb岩岩2y, 番學驚多病菌...等9月先番, 起碼有2.5y, 抵抗力應該好dd....

原文章由 DTMARCH 於 08-2-2 11:07 發表
我打咗去問4月有一個位可以插班, 因我BB 3月尾就已經2y.

大宅

我個仔係度讀左一個學期了. 咁耐最長(or最杰)那次都只係試過病一個星期. 我覺得已經好好了. 聽出面有d家長話小朋友番學3日唔埋, 兩日就病一次, 我覺得呢度算係咁.

講地方, 平田救世軍真係唔大, 但清潔都尚可.

原文章由 rayeu160 於 08-2-4 13:22 發表
我對囡都係0603bb黎架!! 不過, 我反而唔想插班喎!! 因為bb岩岩2y, 番學驚多病菌...等9月先番, 起碼有2.5y, 抵抗力應該好dd....

大宅

katngan,
咁你覺得間學校好唔好呀??

原文章由 katngan 於 08-2-4 15:45 發表
我個仔係度讀左一個學期了. 咁耐最長(or最杰)那次都只係試過病一個星期. 我覺得已經好好了. 聽出面有d家長話小朋友番學3日唔埋, 兩日就病一次, 我覺得呢度算係咁.

講地方, 平田救世軍真係唔大, 但清潔都尚可.

...

大宅

Thanks for yr comments and I will discuss with my honey again.

大宅

Thanks for yr comments and I will discuss with my honey again.

男爵府

Let me share my experience with you as well...
我個女而家讀緊救世軍N1, 我記得舊年四五月開始,就有親子班上,每個星期六上個半鐘,上左7-8堂,每次都有唱遊,講故事,做勞作,茶點.... 等我地知道學校會教D咩野!我最鐘意呢個安排,因為個女對環境熟識左,所以正式開學(我無再去陪上堂),佢都只係喊左3日。
學校都有教基本自理,我個女進食,著 trousers, socks & shoes都無問題。又有做下勞作,唱下歌仔.... 學simple English & Mandarin...
學校的教學方法都幾好,e.g.今日主題係Chinese New Year, 老師會講故事關於CNY, 教佢地做下勞作印下桔仔,又俾佢地'meet'下桔仔皮,又有遊戲時間都係圍繞住CNY... 老師會俾佢地選擇鐘意做邊樣就去做邊樣,不過呢樣野就攪到我個女好唔聽話,因為我叫佢做某D野時,佢會答我:我唔鐘意做!!! 有時真係好激氣。
總括黎講,我都滿意呢間學校(不過我個女無讀過其他學校,所以其實無比較過囉!)因為真係學識左好多野!

大宅

muichujamie,

Thanks you for yr comments and I will let my daughter try.

首頁

尾頁

跳至