自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

any comments?

伯爵府

幾好, 用咗幾年, 啲塵去晒啲水到, 拿去倒時唔駛飛來飛去.

大宅

我都想買部吸塵機.唔知應該幾W好同使唔使有水好,有水的會唔會AR地方

大宅

Joycengyw,

你用邊隻? 嘈唔嘈?

原文章由 JOYCENGYW 於 08-2-22 10:15 發表
幾好, 用咗幾年, 啲塵去晒啲水到, 拿去倒時唔駛飛來飛去.

大宅

聽講萬幾二萬蚊一部o個o的真係幾好,但 osim 或平價o個o的就唔得 ~

不過咁大部,買返來可能都係一個月先用一次 ~ 我成日諗,若然管理處買番一部,然後租畀各用戶用都幾好,唔駛一次過攞咁多錢出o黎,又唔駛阻住地方

複式洋房

我用緊貴嗰隻都有一年。因為屋企有貓又有小朋友,所以才買。呢種吸塵機用緊的時候,起碼無臭味,我覺得吸塵機有菌才會有臭味,所以都幾清潔。

大宅

我想問會唔會好大聲架?o的貓會唔會驚o個o的聲啊?

我屋企有狗,都好多狗毛,以前要日日吸好煩。本來都想買水濾式,不過太貴又太大舊,我又唔會日日用,所以暫時未諗住買 ~ 反而上個月在 Dog One Life 買左個自動吸塵機,朋友介紹我用的,又幾爽喎 ~

原文章由 li2008 於 08-2-22 12:25 發表
我用緊貴嗰隻都有一年。因為屋企有貓又有小朋友,所以才買。呢種吸塵機用緊的時候,起碼無臭味,我覺得吸塵機有菌才會有臭味,所以都幾清潔。

男爵府

減齡達人勳章

請問是否rainxxx!thank
原文章由 fengfeng 於 08-2-22 12:10 發表
聽講萬幾二萬蚊一部o個o的真係幾好,但 osim 或平價o個o的就唔得 ~

不過咁大部,買返來可能都係一個月先用一次 ~ 我成日諗,若然管理處買番一部,然後租畀各用戶用都幾好,唔駛一次過攞咁多錢出o黎,又唔駛阻住地方 ...

大宅

我都有人介紹過,仲來屋企試範埋添!效果真係唔錯,不過真係好貴呀!成萬幾2萬喎 所以都冇買...

大宅

你指貴o個o的水濾吸塵機?我聽過幾個牌子 (朋友都用過) 叫 HYLA、Rainbow、Dolphin,價錢都差唔多,都係幾乎 2 萬

我部自動吸塵機就係 V-BOT

原文章由 maggieho516 於 08-2-22 12:49 發表
請問是否rainxxx!thank

大宅

我o的朋友都係咁講啊 ~ 我覺得其實幾 work,只是普通香港家庭,要放大部野確係有點難題 ~ 同埋唔會日日用呢,所以投資太大了

原文章由 cannychui 於 08-2-22 12:51 發表
我都有人介紹過,仲來屋企試範埋添!效果真係唔錯,不過真係好貴呀!成萬幾2萬喎 所以都冇買...

男爵府

畀面勳章

fengfeng:
請問你果隻買幾錢呀,係味要係PETSHOP之得賣,唔該哂
題原文章由 fengfeng 於 08-2-22 12:51 PM 發表
你指貴o個o的水濾吸塵機?我聽過幾個牌子 (朋友都用過) 叫 HYLA、Rainbow、Dolphin,價錢都差唔多,都係幾乎 2 萬

我部自動吸塵機就係 V-BOT

複式洋房

水濾吸塵機

我用那部"Karcher", 4幾年前買,不記得5K or 7K. 當時, 我老公看了那部Rainbow 被吸引, 但價錢太貴. 後來被他在"選擇月刊"看到此牌子與Rainbow, HYLA.. 3款貴價機比較, 評價最經濟但功能各方面均不相伯仲.

"Karcher" 是 UK 牌子, 有信心, 當時西田及 Sogo 都有 Consignment. 後來,發現在觀塘有Showroom, 可以上 Web-site 查資料.

大宅

我o個部是在銅鑼灣的 Dog One Life 買的,做緊特價 $3,280 (原價 $3,980) 好似話今個月先運o黎香港賣,但在日本、台灣好 hit

你可以上佢地網站睇:www.v-bot.com.hk

原文章由 包包b豬 於 08-2-22 13:05 發表
fengfeng:
請問你果隻買幾錢呀,係味要係PETSHOP之得賣,唔該哂

大宅

我仲以為 Karcher 是德國牌子添 ops:" />

我o個時都有睇過 demo,好似幾好啊,不過我都係嫌大舊,所以冇買呢 ...

我搵自動吸塵器時都有睇過佢崇光個 counter,不過佢部自動吸塵器要 $13000,叫個 promoter 介紹,佢竟然叫我自己返屋企睇網頁 ... 下 ... 咁都得 ?-(

原文章由 鬼靈精 於 08-2-22 13:49 發表
我用那部"Karcher", 4幾年前買,不記得5K or 7K. 當時, 我老公看了那部Rainbow 被吸引, 但價錢太貴. 後來被他在"選擇月刊"看到此牌子與Rainbow, HYLA.. 3款貴價機比較, 評價最經濟但功能各方面均不相伯仲.

"Karcher" ...

伯爵府

原文章由 加菲貓 於 08-2-22 12:01 發表
Joycengyw,

你用邊隻? 嘈唔嘈?

我那部係以前公司同HKBN簽約送, 我拿了返屋企用, 都幾年前.

唔太嘈, 好似一般咁

大宅

我是用rainxxx, 我屋企用布梳化, 所以我覺得幾好, 可以清潔埋窗簾同床褥.

子爵府

畀面勳章

萬0....果部用水的吸塵機,唔知好唔好用呢??-(
有冇人換過?(但我冇印花:-( )
謝謝!

別墅

Karcher 好似幾好, 唔知宜家有冇promotion 呢?

大宅

Karcher is quite OK. I have used it for around 2 years now. Considering a German products at ~4K only, it is definitely a much better deal than Rainxxx and others which cost you a fortune.

You can find it at Taikooshing Apita (previously named UNY) and B&Q at Megabox.

原文章由 miffywhy 於 08-3-13 12:08 發表
Karcher 好似幾好, 唔知宜家有冇promotion 呢?

首頁

尾頁

跳至