自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

老實講, 在裸照事件上, 我只看過第一批照片的某幾張, 並冇看過後來更激的相片

我好同情比人睇晒的(男/女)當事人

我個人比較保守, 唔太接受婚前性行為的, 更勿論take nude photos了

但人畢竟有 '惻隱之心', 有時聽人將d當事人踩得咁盡真係覺得人言可怕

(我絕對唔係d當事人的fans, 唔想好似之前咁講一講我感覺就比人鬧到隻狗咁)

事件發生原因:

有人將偷返來的nude photos上載上網, 侵犯左他人私隱 (PS. 我並唔buy影nude photos呢種行為)

但警方做野拉人, 竟然比人吠到狗血淋頭 (雖然我對一哥某言論有點不認同)

想一想, 個被告以不法手段 '侵犯' 左人的私隱, 發佈網上, 我覺得唔駛入獄係佢好彩, 因為佢發佈的相被審裁為 '不雅' (若係 '淫褻' 警方一定告得入), 我亦曾經為佢被判還押咁耐過年都唔成而奇怪, 但原來他還介入勒索事件, 這是當時警方冇披露的
所以我唔明點解告佢唔入之後D人仲要講野 '侮辱' 警方, 香港警察相對其他國家的警察已經好公正了

而女當事人亦係受害人, 比人睇晒都好值同情
至於阿GILL事件, 我唔明點解反應咁大, 佢做藝人, 私生活我地都冇權干涉吧, '玉女/純情' 都係背後公司打造的, 況且d人話教壞人, 我相信, 大眾係咁搵係咁交流係咁講d nude photos的行為才最教壞小朋友
可能英皇一開始就話件事係假, 令大眾不滿啦, 但作為當事人, 我諗佢都好無奈, 我相信而家佢所做的都係身不由己......
(如果佢同juno係有戀情, 我都會衷心祝福佢做得成少奶奶, 唔洗再面對呢個黑暗娛樂圈)

大家不如積d口德唔好落井下石啦, 件事對當事人已經造成個極大傷害了

(曾經發生的類似的 '布吉'色情片事件, 好似聽聞過個女主角自殺死了, 我唔知真定假, 唔通我地係咁 '侮辱' 當事人係想有人為呢件事而死嗎)

理性一點吧, 人誰無過呢?

** 意見不同都請唔好媽我, 我都係講下感覺, 唔係要同人爭論

[ 本文章最後由 村姑 於 08-2-22 20:50 編輯 ]
村姑 亞Bee

伯爵府

我絕對認同你的見解.

至於阿GILL事件, 我唔明點解反應咁大, 佢做藝人, 私生活我地都冇權干涉吧, '玉女/純情' 都係背後公司打造的, 況且d人話教壞人, 我相信, 大眾係咁搵係咁交流係咁講d nude photos的行為才最教壞小朋友
亞GILL真係錯又何如,都係佢個人操手的問題,我吾覺得佢係咩公眾人物,我只係覺得佢係一個藝人....如果換轉係d高官就真係要交代喇,因為佢地係與香港政治,經濟都息息相關的,吾係我地點解要交稅.亞gill的碟無錢,吾好聽可以吾買,不過稅就一定要收,所以我真係吾覺得佢係咩大人物,要攪到大迴響.仲要大家咁齊心去聲討佢......不如大家齊心去做其他有義意的事好過啦......

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

完全同意!!

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1305334

禁止訪問

男爵府

我都同意以上幾位mami的說法,我本身不是阿gill的fans但係件事上我都有d同情佢. 佢肯行出黎面對大家都需要好大勇氣況且我覺得"好天真同好傻"呢句說話係佢公司比要佢講嘅. 男方有家底但阿gill冇喎,佢都講過呢幾年做我辛苦但換來是家人有安穩的生活是值得的. 玉女係公司替佢做出黎的image. 如果阿gill唔係artist, 她的身份就會變受害者. 佢都係打份工咋. 你大可以將呢件事作為一個教材話比自己的小朋友知咁係唔啱架但不能將所有責任推比阿gill.

以上只是個人意見!

大魔怪

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

好開心樓主既睇法同我的一樣
其實都講唔上咩寬恕, 佢做左咩壞事呀??
令我地有損失? 禍害了社會? 殺人放火?
最令人反感係佢出來的聲明嗎? 但想深一層
難道要佢哭哭啼啼, 要生要死嗎?
人地都係受害人, 最醜最難面對大眾都係佢自己
真係可以出來已經好勇敢, 大家都唔好咬住唔放啦~
唔鍾意咪以後唔睇唔聽佢囉~

伯爵府

我都同意以上咁多位媽咪既講法!十卜十卜

禁止訪問

伯爵府

BK Milk勳章

寬恕咩wor
都唔関我事

別墅

I totally agree! It's their private life....

禁止訪問

洋房

非常同意
沒有性愛,哪有你和我...

原文章由 村姑 於 08-2-22 00:12 發表
老實講, 在裸照事件上, 我只看過第一批照片的某幾張, 並冇看過後來更激的相片

我好同情比人睇晒的(男/女)當事人

我個人比較保守, 唔太接受婚前性行為的, 更勿論take nude photos了

但人畢竟有 '惻隱之心', 有 ...

侯爵府

村姑,joan...& all~~
妳地講得好岩,好開心lee到有咁多位同觀點既人!!
我都唔係阿gill既粉絲,不過覺得大家都係女性,點解發生左咁既事之後,對佢既反應係咁大呢?唔通其他果d先係受害人,而阿gill唔係?
至於有人話佢純情又玉女咁,係邊個同佢定位先,佢係藝人,真係好多事都身不由己,佢未出黎講野時,又話佢唔行出黎講,行左出黎講喇,又話佢太過扮野,又唔尊重;但試諗下,可能係公司教定佢點做,而佢果刻就照做,點知就俾人左講右講!!影lee d相係佢既私事,只係俾d衰人放左出黎,話教壞細路,其實都係以自己觀點出法,唔通藝人就唔係人,條命係唔受重視,真係要攪出人命先得?
香港小姐都明係要俾有錢人攪左,先選1,2,3出黎,咁點解年年都仲有人睇,仲要代表香港tim喎,唔係仲大件事tim咩;
以上黎講,就係果d香港小姐俾人攪時咁岩無影相,或影左但就無俾人偷左擺上網,所以咪無事囉!!

(曾經發生的類似的 '布吉'色情片事件, 好似聽聞過個女主角自殺死了, 我唔知真定假, 唔通我地係咁 '侮辱' 當事人係想有人為呢件事而死嗎)...........係真,我睇左報紙:cry:

(如果佢同juno係有戀情, 我都會衷心祝福佢做得成少奶奶, 唔洗再面對呢個黑暗娛樂圈)

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我初初都有睇相,有日見到個媽咪post左,話自己個小朋友樣似edc個post,睇完之後,我都冇再去睇相~
我都同意以上媽咪,哩d係人地既私事,比人放上網,佢地都唔想,如果唔係咁多人去download黎睇,又點會攪到咁大件事,同埋話教懷細路,不如話d傳媒好過,冇佢地既報導,又點會攪都咁多頭版呀,唔上網都有得睇呀,而家件事發生到咁,當事人都出黎解釋事件,之後點同自己小朋友講哩件事,都係家長既問題及責任,就算冇哩件事,家長都要正面去同小朋友談性架喇,不過值哩件事再講之嘛~

[/url]

大宅

me too,
我一路都無留言係呢d toipc,
因為1,我唔係當時人
2每個人都會做錯事....只不過佢地有好多人認識,
茅人認識我
3只會覺得呢個地球日日都在轉,
唔好大驚小怪,外國好多明星都係"今"
但唔=我同意佢地做法.....呢個全世界咩事都可發生啦.

最後就係,如好得閒睇"今"多同研究呢件事,
不餘早d訓好過啦,or將d時間做些有義意事好過.
:)
http://hk.myblog.yahoo.com/shadowlau15/
make -up shadow photos

子爵府

非常同意, 我覺得有d人太激動了, 人地比你睇左全相, 出黎暗示左d相係真既, 都要比人繼續插.
你估佢唔想收埋自己呀, 每次面對觀眾都會好似冇著衫咁, 比人睇穿晒. 我諗佢都想退出架, 但成頭家靠佢, 又有合約綁住, 點走唧. 好心比條路人地行下啦! 咁得閒成日投訴, 不如教好自己仔女先啦!

水晶宮

高興還有這麼多理性的人
只可惜, 不理性者或者道德判官太多, 尤其在bk, 好難想像這班平日的慈母一見到D相就像著了魔一樣爭相PM ME的人, 是否有雙重性格及標準, 我希望這件事來一個教訓之餘, 也希望盡快平息, 說了這麼久, 何止奄悶, 直情討厭

男爵府

我都選擇寬恕當事人,何必咬住人死口唔放呢??都唔知係咩心態,佢地巳經成為反面教材比我地教導d子女啦,而且聖人都有錯,係唔係錯咗就唔比機會人地改,係要迫死人為止呢?有d感覺好似返返以前鄉公所審案咁,有d人就好似係都要人浸豬籠咁嘅感覺呀

大宅

同意各位mami 講法, 我本身無睇過啲相, 始終係人哋私事, 而且全部都只係年青人. 唔洗咁激, 死咁多細胞, 唔鍾意就唔好睇佢啲戲同聽佢啲歌, 唔洗罵到人抬唔起頭... 佢哋咩都俾人睇晒, 都好難受. 之前辛苦工作我成果又一夜間無晒.
佢哋都肯企出嚟承認啦 (阿嬌的默認同edison 的公開承認), 寬恕佢哋, 自己都唔洗咁燥. 俾次機會, 俾條路人行.
諗吓點樣教好下一代仲好.
:-D 歡迎到我的Blog  :-D

洋房

原文章由 上校車 於 08-2-22 09:24 發表
高興還有這麼多理性的人
只可惜, 不理性者或者道德判官太多, 尤其在bk, 好難想像這班平日的慈母一見到D相就像著了魔一樣爭相PM ME的人, 是否有雙重性格及標準, 我希望這件事來一個教訓之餘, 也希望盡快平息, 說了這 ...

真正寬恕人的人,
都會寬恕 那些 像著了魔一樣爭相PM ME的人.

首頁
12345...7

尾頁

跳至