單親天地

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

原文章由 ling0722 於 08-2-14 08:38 發表
02/02/2008 女兒出左世,亦係我開始單親媽咪既生活
我同我男朋友已經去到儲錢結婚既階段
但係當我同佢講我有左bb(2個月)既時候
佢即刻叫我落左佢,初初我都諗住落架...
係等既時候..bb一直係我肚入面長大
到開始feel到佢 ...

ling0722,
決定咗要就要好好對代你個bb, bb先係你最親的人, 當你睇住佢一日一日咁長大你就會好滿足, 唔好再諗呢d男人, 連自己骨肉都可以唔要呢d人唔駛恨, 我祝你同bb健健康康快快樂樂, 努力加油

男爵府

原文章由 ling0722 於 08-2-14 08:38 發表

我情況同你差唔多..
唯一唔同既就係佢叫我生..但有D事就冇結婚..
其實你媽咪講得好岩..
係個個時候佢都可以叫你落..都唔愛得去邊..
都結婚啦...點解唔可以生埋BB先- -"!!!
無理由既..!! 我個BB大你個B女半個月咋...
我覺得你選得岩...依家見到B女開唔開心丫?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:
大仔出世7磅半  大女出世6.9磅
二女出世6.7磅  三女出世6.1磅

複式洋房

家人和女兒都會是你的最大支持。
努力!加油!

禁止發言

好媽媽勳章

洋房

@@大家都係筲箕灣之友~~有咩要幫手~出聲~~幫到一定幫~

複式洋房

既然選擇咗, 就要勇往直前咁行落去, 未來條路好長, 係一生一世既......

王國長老

王國長老

回覆 #7 ling0722 的文章

妳媽媽真係好好, 亦好有智慧! 希望妳同bb生活得好, 一個男人只顧下半身快樂, 而唔打算負責任, 不要也罷!

子爵府

你好勇敢.....你選擇呢條路就要一直咁行落去....單親生活.....祇有你自己會知道,過程中ga甜,酸,苦,辣....都會經歷得到,最緊要身邊仲有家人支持.....你要加油.p.s=我都係單親.我c6有第二個,我離左婚啦.現時一手湊大兩隻小魔怪...(頭到痛埋..=.=")

複式洋房

我同你既情況一樣, 不過寶寶既爸爸在3個月時就係無聲無色咁"閃"咗...... MUD都冇講...到我7個月時佢打俾我, 佢以為我會落咗, 我一同佢講我留住個BB冇落咗, 佢又"閃"...... 勁X... BB係自己決定要生既, 唔會後悔~ 雖然知道路好難行, 但我都會努力, 共勉之~
...☆小王子2008年02月19日☆出世了☆...

---->小女皇的生活點滴

別墅

點解啲男人可以咁自私, 自己的骨肉都可以唔要. 知道女方有咗想生就走咗去. 只想要快樂, 而不想負責任. 真係想星佢哋兩巴.

禁止發言

好媽媽勳章

珊瑚宮

你ge選擇無錯............
如果你為左呢個男人唔要bb先係一個大錯呀

(p.s.你b囡係同我生日係一樣呀)

禁止訪問

禁止訪問

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

唔好意思想問聲,bb唔係要5個月大左右先feel到bb轉身or踢腳咩?果時你到bb咁大先預約到墮胎呀?是香港醫院嗎?
覺得有d怪,所以問問咋。

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

原文章由 ling0722 於 08-2-17 09:21 發表
2~3個月
feel到wo
我預約係私家醫院
同埋佢果度好多野問..好多資料填
仲有社工跟返 要攪好多野

我都有社工跟緊我呀=.=搵到有個同道中人..HAHA
多口問句你係咪未夠16歲呀@@?(唔答都唔緊要的)SORRY*

禁止發言

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至