烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

各位,

我想買焗爐, 買邊隻牌子好呢? 另萬x用印花換哪部焗爐買得過嗎?

請給意見。

[ 本文章最後由 cloudybobo 於 08-2-26 09:28 編輯 ]

子爵府

請問各位用緊邊隻牌子的焗爐呢, 好用嗎? 可否告知??

子爵府

原文章由 cloudybobo 於 08-2-25 17:10 發表
請問各位用緊邊隻牌子的焗爐呢, 好用嗎? 可否告知??

有無人可以答我呀????????????

子爵府

請問你哋用緊咩牌子的焗爐呀?? 有無人可以理下我

大宅

我打算換萬寧果個焗爐呀~

原文章由 cloudybobo 於 08-2-26 11:18 發表
請問你哋用緊咩牌子的焗爐呀?? 有無人可以理下我

子爵府

原文章由 janice_fong 於 08-2-26 11:27 發表

我都有諗過, 但呢部唔知好唔好呢?

大宅

我係BK都開個topic問過人架喇, 不過都係冇人回覆, 唯有試吓囉~

原文章由 cloudybobo 於 08-2-26 11:32 發表

我都有諗過, 但呢部唔知好唔好呢?

子爵府

好媽媽勳章

我都想換呀~~不過唔知好唔好用~~~

原文章由 janice_fong 於 08-2-26 11:27 發表

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我過年前買左個英國牌kenwood , 其實最主要睇你會用幾錢買? 吾知自己有無心機既可以買部大陸牌子忠臣, 如果好有心機又有錢既可以買意大利狄威龍, 台灣牌土豆都係吾錯既選擇, 至於宜家萬寧印花換果個係18升, 但吾知係邊度產品, 要用家自己行量囉! 小小意見希望幫到大家!

子爵府

原文章由 janice_fong 於 08-2-26 11:34 發表
我係BK都開個topic問過人架喇, 不過都係冇人回覆, 唯有試吓囉~

但個人覺得呢D換購的嘢通常都係次一級, 可能加多一百幾十係街買部會好D, 始終屋企的地方唔多, 我唔想擺部無用既爐, 但係又無人答我.......佢哋屋企用緊咩牌子的焗爐.......

[ 本文章最後由 cloudybobo 於 08-2-26 15:54 編輯 ]

子爵府

原文章由 winniewongpy 於 08-2-26 12:02 發表
我過年前買左個英國牌kenwood , 其實最主要睇你會用幾錢買? 吾知自己有無心機既可以買部大陸牌子忠臣, 如果好有心機又有錢既可以買意大利狄威龍, 台灣牌土豆都係吾錯既選擇, 至於宜家萬寧印花換果個係18升, 但吾知係 ...

多謝你既意見呀, 終於有人回覆.......THANK YOU
我諗我係有心機但無錢嗰D.....等我睇下土豆牌先, 係呢, 請問你知唔知邊度有土豆牌的焗爐賣呢??

又你最近買嗰部多少錢呢? 好用嗎?? 介意告訴我嗎??

珍珠宮

加上要諗下自己用焗爐係做咩多? 整蛋糕定係煮食呢? 整蛋糕就最好要有上,下火獨立同熱風選擇, 如果要燒烤功能煮食, 就要有轉既功能..

珍珠宮

土豆實惠有得賣, 我買果部好似係$698, 有上,下火同熱風功能, 都ok架, 其實我都係新手一名吾係好識架...

子爵府

原文章由 winniewongpy 於 08-2-26 12:16 發表
加上要諗下自己用焗爐係做咩多? 整蛋糕定係煮食呢? 整蛋糕就最好要有上,下火獨立同熱風選擇, 如果要燒烤功能煮食, 就要有轉既功能..

我想買部可以焗蛋糕的焗爐........唔該晒你的資料

子爵府

原文章由 winniewongpy 於 08-2-26 12:21 發表
土豆實惠有得賣, 我買果部好似係$698, 有上,下火同熱風功能, 都ok架, 其實我都係新手一名吾係好識架...

oh....thank you!!

咁你用過你部焗爐未呀? 好用嗎? 係邊度買呀, 等我去睇下先, 但我估我多數唔會買你嗰部, 因為我係超級新手, 一d都唔識
你係新手.....唔覺吖, 你太謙喇

[ 本文章最後由 cloudybobo 於 08-2-26 12:57 編輯 ]

大宅

我有部土豆34升, 佢好好用, 我好鐘意, 就係因為鐘意, 所以用黎焗雞焗肉類乜都焗, 所以攪到內壁痴左d油漬, 好難清理, 咁用埋去漬粉(黃色), 都唔得, 只係清到少少, 我依家都諗緊換爐, 換隻tefal有清洗功能同易潔內壁會唔會岩我? 我都諗緊。

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

如果唔係量產,我覺得平平地用忠臣都得,我老爺屋企個部係入油換番黎,用左過10年,我久不久返去都會焗包,仲ok架。
盡我一己之力,發放正能量!

大宅

畀面勳章

cloudybobo,

我昨天已換了萬x部焗爐,超抵$199!因為有對流風,並且火力非常均勻,我昨晚心急整了cookie試爐,你可看圖片,非常好用,又多funtion.一個字 !
dlp38

珍珠宮

我部kenwood係屯門吉之島買架! 已用過好幾次, 剩係整過曲奇,cheese cake, 鬆餅,海棉蛋糕, 因為一心一意買黎整餅, 所以未試過整其他食物...特福都ok既, 係香港牌子, 我買機果陣仲賣到無曬貨呀!

珍珠宮

召藥師
我初頭都係一心諗住買忠臣, 但最衰吾係間間有得賣, 起碼吉之島就無, 年尾果時豐澤做特價呀, 不過為左吉之島有其他優惠, 所以都係買左kenwood...

首頁

尾頁

跳至